perjantai 13. joulukuuta 2013

Hevonpaskatyöt?Hevonpaskatyöt (bullshit jobs) määritellään sellaisiksi ”väkisin keksityiksi” työtehtäviksi, joiden tekemättä jättäminen ei tuntuisi missään eikä sitä kukaan edes huomaisi.  Loppujen lopuksi suurin osa töistä sopinee tähän määritelmään?
Toisaalta, voidaanko sanoa työn olevan hevonpaskatyötä, kun siitä saa toimeentulonsa, ja jos sitä tekee mielellään? Onko kuitenkin a bullshit job parempi kuin no job at all?


Tässä on englanninkielinen linkki aiheeseen:
”Onko työsi koskaan tuntunut keksityltä? Siltä, että maailma jatkaisi pyörimistään, vaikka et tekisi työtäsi yhdeksästä viiteen? ”
Kirjoittajan mielestä on niin, että kun yritykset toteuttavat irtisanomisia ja henkilöstön vähennyksiä, vähennykset lähes poikkeuksetta kohdistuvat niihin, jotka oikeasti tekevät (valmistavat, siirtävät, korjaavat ja ylläpitävät) jotain. Sen sijaan "palkallisten paperinsiirtelijöiden" luku vain näyttää kasvavan…

Tästä voi testata onko oma työ sellainen:
Tästä saa generoitua hauskoja titteleitä:
Esimerkkeinä:
Direct Integration Developer
International Usability Strategist
 

2 kommenttia:

  1. Suomi on hevonpaskatyön tyhjästä keksimisen - ja tietysti sen ylläpitämisen - ehdoton LUVATTU MAA!!!

    VastaaPoista
  2. Rehellisesti sanottuna myös hevonpaskatyöt kelpaisivat minulle ja kirjoitan niistä vain siksi, että olen kateellinen työssäkävijöille!

    VastaaPoista