tiistai 20. elokuuta 2013

Työttömän keikkatyöt?

Mitähän ne paljon puhutut työttömän keikkatyöt ovat, joista koko ajan puhutaan uutisissakin ettei työttömän niitä kannata ottaa vastaan? Kenelle sellaisia sitten oikein jatkuvasti tarjotaan? Eipä ole näkynyt keikkatöiden tarjoajia ruuhkaksi asti oven takana tai muuallakaan, jolloin minun olisi pitänyt miettiä kannattaako vai ei. Mielestäni työnteko kannattaa aina työttömyyteen verrattuna tai siis kannattaisi, jos työtä olisi...

6 kommenttia:

 1. Aivan. Kun joskus harvoin enää rekryagentit soittelee, niin ne aina kysyy että et ole sitten edes keikkahommia tehnyt vakituista työtä etsiessäsi? No, en, kun ei niitäkään minulle tarjota. Ne ei kertakaikkiaan käsitä.

  Just yx päivä soitteli yx about 22v. rektytyttö (ikä arvioitu Linkedin profiilin avulla). Mua ahdistaa ihan vietävästi selitellä näille just opintonsa päättäneille omaa työttömyyttäni, tuntuu ettei löydy ollenkaan kesk-ikäisiä rektytoijia, jotka voisivat edes jollain tapaa ymmärtää, ainakin vähän paremmin tätä ongelman ydintä.

  VastaaPoista
 2. En minä ainakaan edes hae mitä tahansa keikkatöitä, jos työ olisi rahallisesti miinuksella. Ei minulla ole varaa maksaa työkeikalla käynnistä. Ihmettelen kenelle työttömille ihan hakematta tyrkytetään keikkatöitä, joita he eivät halua ottaa vastaan.

  VastaaPoista
 3. Riippuu varmaan paljon myös alasta. Omilla aloillani ei noita juuri ole ollut, mutta esim. lähi-ja perushoitajilla varmaankin voisi kuvitella noita olevan tarjolla aika ajoin..

  Ihmettelen vain sitä miten jotkut aina jaksaa väittää, että kyllä nyt työttömät aina myyjiksi pääsee, jos ei muuta. Yksi tuttu sanoi minulle, että: "Menen vaikka kaupan kassalle, jos ei muuta työtä saa!" kun heillä oli yt´t. No, luinpa juuri ylen uutisen, että eniten työttöminä on mm. myyjiä. Jos ei kaikille "oikeille" myyjillekään riitä töitä niin miten sitten joku alaa tuntematon tuosta noin vain saisi töitä myyjänä.

  VastaaPoista
 4. Joo, toi on juuri tyypillinen pussissa eläneen ihmisen kommentti että ´menen vaikka kaupan kassalle´! Luulevat että niin vain menevät.

  Toisekseen, tuo asenne ettei ihminen ymmärrä nykymaailmaan lainkaan, esim juuri myyjiä tarvitaan entistä vähemmän (ainakin Suomessa, itsepalvelun luvatussa maassa, joissankin muissa maissa vieläkin panostetaan enemmän asiakaspalveluun)koska ihmiset ostavat yhä suuremmissa määrin internetin kautta.

  VastaaPoista
 5. Minullekin saisi "tarjota" niitä keikkatöitä. Työtä ottaisin kovin mielelläni vastaan, mutta kun työnantajilla tuntuu olevan kovasti jotain minun palkkaamistani vastaan!

  VastaaPoista
 6. Tein muutamia päiviä tarvittaessa töihinkutsuttavana opettajansijaisena tässä kevään aikana ollessani työtön parantaakseni taloudellista tilannettani, kehittääkseni itseäni ja ehkä vähän kasvavaa nuorisoakin siinä sivussa. Paitsi että ei työ ole ihan helppoa, ei sen vastaanottamistakaan ole tehty aivan helpoksi.

  Työtön työnhakija voisi taustastaan riippumatta päivittää mol.fi:n sivulle ammatikseen "ennustaja". Ennustajankykyä nimittäin häneltä kysytään paitsi monessa työhaastattelussa, joissa työnantaja katsoo tarvitsevansa työnhakijalta ennusteen siitä, sattuuko viidentoista vuoden päästä aurinko kiertämään maata vai vastoinpäin, myös siinä tapauksessa kun työnhakija erehtyy ilmoittautumaan käytettäväksi keikkatyöläiseksi.

  Nimittäin jo siinä vaiheessa kun työtön lupautuu vastaanottamaan keikkatyötä ja siis pelastamaan äkillistä sijaista tarvitsevan työnantajan, puhumattakaan tämän "asiakkaista" - esimerkiksi koululaisista - hänestä tulee lainsuojaton. Hän saa luvan odottaa soviteltua päivärahaa karenssissa niin kauan kuin siitä hyväkkäästä, joka on erehtynyt jäämään äkilliselle sairaslomalle, on saatu virkavapaapäätös, minkä jälkeen keikkatyöläiselle voidaan maksaa palkka, minkä jälkeen hänelle voidaan postittaa palkkatodistus.

  Nyt keikkatyöttömän pitäisi pystyä ennustamaan, kuinka monta työpäivää keikkatöitä tehdään, mitä siitä maksetaan ja vielä saada palkkatodistuskin etukäteen. Tässä on sellainen pieni mutta, että en tiedä yhtään työnantajaa, joka antaisi palkkatodistuksen työstä, jota ei olla vielä maksettu saatikka tehty.

  Jos työttömällä ei mainittavammin ole likviditeettiä, häneltä voipi jäädä vuokrat maksamatta. Ei hänen syömänkään pidä, jos hänellä ei ole pääsyä jalokätisen ystävän jääkaapille.

  Pahaa pelkään, että työttömät eivät ole ammattiliittojensa ihan a-luokan jäseniä. Niin pahasti ne ovat unohtaneet sen, miten työn ja työttömyyden muuttuvat statuspäivitykset voi yhdistää. Ammattiliittoihin kuuluvien työttömien saavutettu etu, ansiopäiväraha muuttuu helposti saamattomaksi eduksi sen jälkeen kun rehellinen keikkatyötön ilmoittaa vaikka yhdestäkin siivoustunnista.

  Kyllä, harmaaseen talouteen pitää tarttua kovalla kädellä. Tästä olen ihan samaa mieltä joka ainoan poliittisen puolueen kanssa. Ja sillä toisella kädellä pitää kaikki työ tehdä ihan oikeasti kannattavaksi ja rehellisesti ilmoitettavaksi. Siis myös sen tekeminen, ei vain teettäminen. Myös keikkatyö on työtä.

  http://furttis.blogspot.fi/2014/01/keikkatyo-ei-kannata.html

  VastaaPoista