perjantai 16. elokuuta 2013

Nollasta aloittaminenKun entiset alat (3) eivät tuo työpaikkaa, niin minun täytyy aloittaa jälleen kerran nollasta.  Olen samassa tilanteessa kuin vasta ylioppilaaksi kirjoittanut henkilö, joka miettii mitä tekisi isona. Koska kaikki entinen osaaminen ja kokemus on nollautunut ja mitätöitynyt työttömyysvuosien myötä, on taas mietittävä jotain uutta (neljättä) alaa tai ammattia. On aivan valtavan turhauttavaa joutua aloittamaan yhä uudelleen alusta, vaikka entisillä eväilläkin olisi pitänyt työpaikan jo ajat sitten löytyä! Aina pitäisi vain jaksaa aloittaa alusta ilman mitään varmuutta työllistymisestä kuitenkaan. Eläkeikääni on vieläkin 15…20 vuotta – varsinkin jos eläkeikää nostetaan.

Voisiko joku työnantaja kenties pidentää työuraani keskeltä? Työuran alusta ja lopusta pidentämisestä poliitikot kovasti kohkaavat, mutta meidät ”työuramme” keskellä työttöminä olevat on täysin unohdettu. Työvoimapulaa odotellessa – HAH!

5 kommenttia:

 1. Pystyn samaistumaan noihin asioihin ihan täysillä. Olen joutunut, tai ainakin siltä se tuntuu, aloittamaan alusta niin monta kertaa näiden työasioiden kanssa, ettei enää jaksaisi. Viimeksi opiskelin itselleni uuden ammatin, mutta enpä ole saanut tehdä alan töitä ollenkaan. Sitä vaan miettii koska on minun vuoroni. Ja enkö ole vieläkään ansainnut työpaikkaa, vaikka olen varmasti tehnyt työllistymiseni eteen paljon enemmän kuin nämä työssäkäyvät ovat tehneet töitä.

  Täällä olen miettinyt viimeiset viikot, että mitäköhän alaa sitä hakisi opiskelemaan seuraavaksi. Tosin vaihtoehdot ovat jo rajautuneet kahteen, ja noin viikko aikaa enää miettiä. Eikä ole mielialat korkealla, kun tietää että työllistymis mahdollisuudet ei taida siitä pahemmin kasvaa..

  VastaaPoista
 2. Minä hankin viime vuonna eräällä alalla työskentelyyn vaadittavan minimipätevyyden. Koska ko. alalla on koko tutkinnon suorittaneitakin työttömänä, niin eipä noista opinnoista ole sitten uusi ura alkanut. Joten sitten vain seuraavaa alaa opiskelemaan?

  VastaaPoista
 3. Vähän itse pelkään työnantajien suhtautumista uudelleen opiskeluun. Olen jo 2-3 alaa yrittänyt eikä ole uraa urjennut. Jos nyt taas aloittaisin nollasta uutta alaa, niin ajattelevatko työnantajat, että ei minulla siitäkään kuitenkaan mitään tule ja olen liian suuri riski palkata.

  Hiukan nuori sitä tosiaan on olemaan tällä tavalla "eläkkeellä" kun oikeaan eläkeikään on yli 20 vuotta.

  VastaaPoista
 4. Ja hiukan hankala sitä on alkaa opiskelemaan taas uutta alaa, kun ei edes työvoimakoulutuksiin pääse.
  Hain helmikuussa alkaneeseen oman alan jatkokoulutukseen, pääsin haastatteluun mutta en koulutukseen. Koulutukseen pääsi 16ihmistä, hakijoita oli 112.
  Nyt hain oman alan koulutukseen alan vaihtajalle, koska oma työ/koulutus kokemukseni on jo yli vuoden vanhaa. Tänään luin omilta koulutus sivuiltani, että: Esivalinta: hakijaa ei kutsuttu valintatilaisuuteen.

  Että jos ei pääse omaa alaa käsittelevään työvoimakoulutukseen, niin ottaako ne sitten täysin eri alan koulutukseen?! Sitä sitten kokeilemaan seuraavaksi..

  VastaaPoista
 5. Koskaan ei pysty sanomaan mitä ne työnantajat oikeastaan milloinkin ajattelevat. Ne tiet ovat tutkimattomat.

  Hakijamäärät työvoimakoulutuksiin ovat moninkertaistuneet ja valintaperusteet niihin (kuten töihinkin) riippunevat valitsijasta?

  VastaaPoista