torstai 29. marraskuuta 2012

Työttömän menetykset

Ensinnäkin, olen tähän mennessä menettänyt saamatta jääneen palkan muodossa kymmeniä tuhansia euroja. Toiseksi, työ merkitsee toimeentulon lisäksi sosiaalisia suhteita ja kuulumista työyhteisöön. Kotona yksin ja tylsistyneenä kököttäessä ei tunne kuuluvansa mihinkään. Kolmanneksi, mielekkään työn myötä pääsisi myöskin käyttämään taitojaan sekä kehittämään kykyjään ja osaamistaan. Mikä kehittyy kotona turhautuessa? Ainoastaan vitutus kehittyy eikä mikään muu!

Mitä sitten saan tai "hyödyn" työttömänä olemisesta? En yhtään mitään.

7 kommenttia:

 1. Joo, en viitsi edes ruveta laskemaan kuinka monta kymmentä tuhatta on jäänyt palkkoja saamatta työttömänä, vituttaisi ihan liikaa. Oli tarkoitus muuttaa nykyisestä kämpästäni muualle palkkarahoilla, mutta olen työttömänä jumissa täällä. Lisää vitutusta saa jos laskee työeläkkeensä, työmarkkinatuesta ei saa eläkettäkään kertymään.

  Ainoa hyöty mitä keksin on ettei tarvitse mennä pimeään ja kylmään raapimaan auton ikkunoita jäästä, inhoan talviautoilua. Mutta jos palkka maksettaisiin raapisin ilomielin.
  41

  VastaaPoista
 2. Ei kannata todellakaan alkaa miettiin. Hauskinta tässä on se, että jotku vaan siirtyy työpaikalle istuun netissä tai missä milloinkin ja tienaa siinä sivussa.

  Perseaukisena tässä on oltava tai ruvettava nuoleen persettä oikeessa paikassa.

  200 työhakemusta alkaa olla takana ja haastattelupyyntöjä 0.

  VastaaPoista
 3. Kaikkien työttömien pitäisi ruveta tehtailemaan rikoksia eikä vain istua kiltisti kotona, ehkä siinä vaiheessa päättäjätkin heräisivät että tarttis tehrä jotain... Itse en ainakaan usko että nuorten miesten vitutus käyrä kestää loputtomiin.

  VastaaPoista
 4. Ryhdy yrittäjäksi. Uusi yrittäjä/yritys saa monenlaista opastusta, starttirahaa ja tukea. Työttömänä ei tarvitse olla. Yrittäminen vaatii työntekoa, aktiivisuutta ja vastuunkantoa. Kun hankkii toimeentulonsa yrittäjänä voi ehkä joskus palkata töihin muitakin.

  VastaaPoista
 5. Työttömät ei järjestöydy yhteen jolloin niitä olisi varmaan yli 200 000 ajamassa asioita.

  Mutta työttömiä ei kiinnosta, töissä olevat kyllä järjestöityy ammattiliittoihin.

  Olen itse työtön mutta työttömät ei käytä massaa ja määrää hyväkseen vaan odottavat että asiat parantuu itsestään, ei onneksi kaikki. Aina kuulee monilta vastauksen ei mistään ole mitään hyötyä.

  Miksi töissä olevat maksaa ammattiliitonjäsen maksut eikä mieti että ei tästä mitään hyötyä ole. Työttömät on ikävä kyllä "saamattomia" ajamaan omia asioitaan vaikka työttömät voisi kaataa yhdessä monet asiat kuten pakkotyöt, 9€ orjatyöt,monet pakko kurssit ja pilipali pajatyöt, minimipalkkatyöt jos kaikki menisi yhteen.

  http://thtry.fi/

  Yrittäjäksi kannattaa jos tietää varman idean. Lukekaas vaikka tämä huvikseen aluksi.

  Työttömäksi jäänyt perusti yrityksen, joka toi toivon mutta vei leivän.

  http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talta-tuntuu-olla-koyha?ref=top

  Vielä että eihän kukaan puutu siihen kun satatuhatta näin lonkalta vedettynä menee töihin tekemättä oikeastaan mitään ja nostaa järkyttävää palkkaa etenkin kunnissa/valtiolla tietyissä tehtävissä ja ajellaan autoilla ja matkustellaan kuitaten palkkaa ja menee päivät ns."töissä" kun toinen osa painaa niskalimassa taas etenkin matalapalkkaaloilla töitä jatkuvasti.

  VastaaPoista
 6. Eipä noita menetettyjä tuloja tosiaan kannata liikaa laskeskella
  - eläkkeestä (jota ei koskaan tule tai jos tulee niin aivan onneton
  summa köyhyysrajan alapuolella) puhumattakaan.

  Monet saavat todellakin aivan liikaa palkkaa tekemäänsä työhön (jos edes mitään oikeasti tekevät) nähden. Onhan se hienoa, että Jollakin Muulla menee hyvin.
  Meillä työttömillä sen sijaan menee hyvinkin huonosti.

  "Yrittäminen vaatii työntekoa, aktiivisuutta ja vastuunkantoa." Totta, mutta se vaatii myös
  riskinottoa, johon ei minusta ainakaan tällä hetkellä ole. Lisäksi kilpailu on kovaa, kuten työnhaussakin. Suomen kuvalehden juttu kuvasi hyvin sitä, miten saattaa käydä kun ryhtyy ns. pakkoyrittäjäksi. Siinä saattaa mennä loputkin, jos jotain vielä työttömänä oli!

  VastaaPoista
 7. Juu ei yrittäjäksi kannata ryhtyä. Itse perustin yrityksen entisen työkaverin kanssa noin kuusi vuotta sitten. Starttiraha saatiin ja pari vuotta meni ihan ok. Tosin "palkkaa" sai puolet vähemmän kuin olisi ollut muilla töissä + oli kauhea vastuu ja stressi. No, kun taloustilanne huononi niin oli pakko lopettaa yritys, koska ala oli sellainen josta ensimmäisenä säästetään kun talous huononee. Juuri ja juuri sai omansa takaisin. Jos yritys idea on sellainen että varmasti onnistuu eikä kilpailevia yrityksiä ole paljon niin ehkä voi yrittää, mutta ei muuten kannata. Tosiaan kun me ei oltu mihinkään liittoon liitytty kun maksuja oli muutenkin paljon, niin siitä tuli sitten vielä 4 kuukauden karenssikin päälle. Luojan kiitos ei ollut lainarahaa kiinni yrityksessä.

  VastaaPoista