tiistai 20. marraskuuta 2012

Kolme ja puoli vuotta

Tänään olen ollut työttömänä 3,5 vuotta eli 42 kuukautta tai 1277,5 vuorokautta.
Yhteensä 30660 tuntia, josta karkeasti kolmasosa olisi ollut työaikaa (miinus lomat ja viikonloput), kolmasosa nukkumista ja kolmasosa vapaa-aikaa. Minun kohdallani kaksi kolmasosaa on ollut sitä vapaa-aikaa nukkumisen lisäksi...

Lasken montako työpäivää ja -tuntia tuossa ajassa olisi ollut:
1 vuosi = 12 kk jos lomaa on 1 kk, jää 11 kk
työpäiviä/kk noin 20 = 220 työpv/ vuosi
220 * 3,5 v = 770 työpv
770 * 7,5 = 5775 työtuntia

Mahdollisuuteni työllistyä ovat käytännössä enää vuokratyö (vuokratyönantaja on kyllä kiinnostunut minusta, mutta heidän asiakkaansa ei ole) tai vuorotteluvapaan sijaisuus. Olen äskettäin laittanut kaksi hakemusta vuorotteluvapaan sijaisuuksiin. Taitaa vain olla niin, että niihinkin on runsaasti hakijoita, joista valita kokenein ja mieleisin. Vuorotteluvapaan sijaisuuskin jää siis vain teoreettiseksi mahdollisuudeksi. Oljenkorsiin takertumistahan tämä vain on ja turhan toivon ylläpitämistä!

11 kommenttia:

 1. Vuorotteluvapaissa pitäisi olla joku raja, esim. puolen vuoden työttömyys ennen kuin siihen saa palkata kyseisen henkilön, mutta kun ei ole, niin ne on yhtä keplottelua, yksi päivä kortistossa riittää.

  VastaaPoista
 2. Tykkään sanasta vuorotteluvapaa erittäin paljon kun olin vuoden sillä sain valtion vakivirasta lopputilin tänä aikana. Unohtivat vaan ilmoittaa YT neuvotteluistakin ja muustakin. Kirje kotiin kun oli jo YT:t ja kaikki ohi ja laitoin avaimet vaan kuoressa takaisin myöhemmin 8kk kun kiersin maailmaa vuorotteluvapaalla.

  Suomi on täysi korruptoitunut paska maa sanon minä suoraan, liitto, sen lakimies tyri vielä kaiken totaalisesti.

  Itse lähden heti pois Suomesta jos ei vanhemmat eläisi.

  Tapaukseni jää varmaan Suomen historiaan mutta tästä ei haluta puhua julkisesti.

  Että näin täällä päin, en halua edes tästä valtiosta oikeastaan töitä jos ei makseta maltaita :D

  VastaaPoista
 3. Vuorotteluvapaan sijaiseksi ei suinkaan oteta sitä kokeneinta vaan ihminen, joka jollakin muulla tavalla miellyttää. Työkokemusta ei tarvitse olla nimeksikään. Mutta niihän se on muutenkin työmarkkinoilla.

  VastaaPoista
 4. Mä en edes viitsi laskea kuinka kauan olen ollut työtön. Turhan masentavaa.

  VastaaPoista
 5. Tiedän ex-töistäkin atk tukena kun liikuin vaikka missä kunnissa, valtion virastoissa, firmoissa, yliopistoissa ja vaikka missä.

  Monasti vuorotteluvapaalle otetetaan jos niitä työtä tehnyt eli kuten yllä ollut laitetaan päiväksi työttömäksi.

  Ja toisiin hommiin ei oteta ketään vaan se otetaan se sijainen tekemään jotain muuta työtö.

  Sitten toinen asia ja en muista kirjoitinko tänne. Monet kunnan/valtion työt pitää laittaa hakuun vaikka siihen olisi valmiina kuka valitaan. Nämä touhut niin törkeitä kuin voi olla. Toiset tulee haastatteluun eivätkä tiedä että ei sitä valita, haastattelijat vetää pokerina kysymyksiä ja tietävät myös että ei myö tota oteta vaan se kuka valitaan on jo valittu mutta näin työllistetään itse itseään.

  Tämä on Suomi Finland

  VastaaPoista
 6. Tänään törmäsin mol:n sivuilla ilmoitukseen, jossa luki heti aluksi isoilla kirjaimilla SISÄINEN HAKU! Että mitäs tuo sitten mol:n sivuilla teki, jos sisäisenä hakuna etsitään.

  Muistan jostain lukeneeni, että suurin osa vuorotteluvapaan sijaisista on ollut alle kaksi viikkoa työttöminä, ja ovat niitä jotka hyvin todennäköisesti työllistyisivät muutenkin. Olen myös kuullut näitä, että sijaiseksi on otettu ihan muun alan koulutuksen omaava ihminen suhteilla. Esim. päiväkotiin tradenomiopiskelija. Eli ihan sama minkä alan ihminen on niin töitä ei saa ilman suhteita.

  VastaaPoista
 7. Tänään tuli jo ensimmäisestä hakemastani vuorotteluvapaan sijaisuudesta kiitos, mutta ei kiitos -viesti: "Saimme runsaasti hyviä hakemuksia, joista olemme valinneet henkilöt rekrytoinnin seuraavaan vaiheeseen. Valitettavasti tällä kertaa hakemuksesi ei johtanut jatkokeskusteluihin."

  Joo, ei tälläkään kertaa. Se siitäkin sitten... En oikeasti työllisty enää koskaan - minnekään!

  VastaaPoista
 8. Samassa venneessä ollaan, keski-ikäinen, urakehitystä vain kasvoilla ja kaulalla ja kielteisiä vastauksia vaan tullee hakemuksiin. Tullee tunne pitäkää tunkkinne stana!Ei huvita misään käyäkkään,jos tulee tilanne misä kysytään missäs olet töissä ei kehtaa sanoa olevansa työtön (kakkosluokan kansalaiseksi tuntee ihtensä).Jotenkin vain luovittava päivästä toiseen.Olen jo vähän luovuttanut ja oottelen eläkepäiviä, ehkä liian aikaisin...

  VastaaPoista
 9. Urakehitys on tosiaankin jossain muualla kuin työelämässä. Enkä olisi edes mitään ihmeellistä uraa kaivannut, vain mielekkään työn ja kohtalaisen hyvän palkan - niitäkään en saanut.

  VastaaPoista
 10. En minäkään ole saanut oman alan töitä vaan hain sitten viimein siivoojaksi. Myymälä ja toimistosiivoojaksikin pääsee ilman koulutusta eikä siellä oo paljon hakijoita. Palkka ei tosin ole häävi kun tuntejakaan ei saa tarpeeksi mutta onpahan jotain ainakin ja hotellisiivoojaksikin pääsee kun suorittaa hygieniapassin ja siellä saa noin 2 euroa enemmän tuntipalkkaa kuin toimistosiivouksesta.

  VastaaPoista
 11. Siivoojaksi pääsee kyllä kuka vaan! Ei tosiaan tarvitse kuin hygienia passin.. vielä lisäki toimistosiivous on mukavempaa kun hotellin tai esim laivojen hyttien siivous !:)

  VastaaPoista