Koska olen epätoivoinen työllistymiseni suhteen, päätin kokeilla muutaman koulutusta ja kokemustani vastaamattoman työpaikan hakemista. Nämä työtehtävät o(li)vat sellaisia, jotka kuka tahansa voi oppia tekemään koulutus-/kokemustaustasta riippumatta, toisessa jopa mainittiin tehtävään kouluttamisesta. Tänään tuli jo ensimmäinen "tällä kertaa sinua ei valittu"-sähköposti oikein kahteen kertaan, että varmasti tulee perille... (Ymmärränhän minä vähemmälläkin ettei ilman haastattelukutsua minnekään "valita".) Mitä siis hyödyttää hakea tällaisia paikkoja, kun kerran haastatteluun kutsumattomuus on varmaa? Tietenkin hakijoita saattaa olla sat(oj)a, mutta silti tuntuu jotenkin hyödyttömältä touhulta kun jo hakemusta lähettäessään tietää, miten siinä tulee käymään. Ainoa todellinen mahdollisuus päästä haastatteluun on koulutusta ja /tai kokemusta vastaavissa työpaikoissa ja niittenkään kohdalla tämä ei ole mitenkään varmaa, kuten tiedetään. Mahdolliseen haastatteluun homma sitten viimeistään kaatuu... Kyllä tämä niin turhauttavaa touhua on! Mitä tahansa tekeekin, aina joutuu pettymään.
Tasan tarkkaan näin on asia, "mitä tahansa työtä" on turha edes hakea. Olen saanut kaikki haastattelukutsuni vain ja ainoastaan täsmälleen koulutustani (ja kokemusta) vastaaviin paikkoihin. Pahinta on vielä se, kun tutkinnosta pelkkä pääaine näyttää ratkaisevan työnantajien mielestä. Lisäopintoni eivät ole autttaneet mitään.
VastaaPoistaneljäykkönen
Terve tähänkin jonoon,
VastaaPoistaSiis moneen paikkaan kunnissa/valtiolla etenkin voi olla hakijoita 50-500. Moniin paikkoihin on jo valittu mutta pitää vaan laittaa yleiseen hakuun paikat "lain mukaan". Monet voi tulla kaukaakin haastatteluun mutta eivät pääse koskaan koska se tekijä on jo valittu ns."sisäisesti", määräaikainen,tekee samoja töitä,eri töitä jne.. Yksityisellä ei samat tyhmät säännöt että miksi pitää laittaa hakuun jos tiedetään kuka valitaan jolla kiusataan vaikka 300 hakijaa vaan. Lakiin pitäs saada muutos.
Mutta toisaalta jos ei yritä edes niin sitten ei saa ainaskaan mitään. Nyt on luotu niin työnantajien markkinat käyttää ihmisiä hyväksi joka on hanurista ja sitten palkataan minimipalkalla vielä töihin. En nyt puhu huippupalkkatöistä vaan normaaleista massa töistä jotta ihminen saisi vaikka 1500-2500€/kk palkkaa. Monelle yli 2000€/kk palkkakin on kuin lottovoitto mutta päättäjät ovat niin vieraantuneet kaikesta.
Kiva kun jaksat kirjoittaa ja et sinä ole toivoton vaan tämä systeemi on luotu tarkoituksella eikä kukaan työtön ole surkea.
Tässä yksi kirjoitus luettavaksi.
http://jremes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123439-tyottomyys-on-tahallisesti-aiheutettu-ilmio
Pari lohdutuksen sanaa työttömille: Teidän ei tarvitse syyttää itseänne työttömyydestä, oikeat syylliset ovat Arkadianmäellä ja pankkien johtoportaissa.
Terv. Ari Vehkanen
Ethän mainitse hakiessasi tuollaisiin paikkoihin muun alan työkokemuksesta?
VastaaPoistaMuuten, liittymällä osuuskuntaan voit harjoittaa sivutoimista yritystoimintaa ilman työttömyysturvan menettämistä. Työttömyysraha toki sovitellaan, mutta tulipahan tämmöinenkin mieleen.
Turhauttavaa on, ja tosiaankin saa pettyä, vaikka mitä yrittäisi. Minun kohdalla vaan ei edes omaa koulutusta vaastavien paikkojen haku tuota lähes ikinä haastattelukutsua, koska kokemusta ei läydy sitä vaadittavaa 2-5 vuotta. Mutta mistä sitä pirun kokemusta saa, jos ei pääse töihin.
VastaaPoistaNimimerkillä Sain tänään sähköpostin: Löysimme työhön sopivan henkilön etkä se ollut sinä
Olen hakenut oman alan töitä ja ihan kaikkea muutakin mitä kuvittelen voivani tehdä. Joskus olen saanut koulutustani vastaamatonta työtä mutta kaikki ovat olleet osa-aikaisia, määräaikaisia yms.
VastaaPoistaPahinta työnhaussa on, että mitä enemmän ikää tulee, sitä huonommin pyydetään enää haastatteluun. Vast ikään hain ihan täsmälleen oman alani vakituista työpaikkaa mutta en päässyt edes haastatteluun vaikka avoimia paikkoja oli useita. Tarjolla oli myös sijaisuuksia mutta tarkoituksella jätin niitä hakematta sillä mä en halua enää tehdä ainuttakaan sijaisuutta vaan haluan sen ihan oikean vakituisen työpaikan!
Taidan pyytää liikaa?
En voi jättää mitään työkokemusta mainitsematta CV:ssäni,
VastaaPoistakoska silloinhan siihen ei jäisi enää juuri mitään jäljelle...
Niitä aukkoja kun on "tarpeeksi" jo muutenkin.
Työpaikat, jotka tällä vuosikymmenellä (/-sadalla/-tuhannella) olen onnistunut saamaan
olivat molemmat määräaikaisia, joten siinä on yksi osasyy nykyiseen työttömyyteeni.