maanantai 19. marraskuuta 2012

Miten minusta tuli köyhä/ miksi minusta ei tullut rikasta?Aamulehden jutun ”Yhä useampi on varakas” (7.11.2012) 
  52 900 henkilöä on rikastunut säästämällä suurista tuloistaan (sis. pääomatulot)
  17 700 henkilöä on rikastunut työnteolla ansaitsemalla yli 100 000 € vuodessa
 10 000+ henkilöä on rikastunut sijoittamalla
 9000 kotitaloutta on rikastunut perimällä
 7200 henkilöä on ”saanut paljon rahaa” myymällä yrityksensä
 ja 800 henkilöä on rikastunut lottoamalla.


Katsotaanpa omaa tilannettani: Säästäisin pienistäkin palkkatuloista, mutta nyt niitä ei ole minulla lainkaan. Työmarkkinatuesta ei säästöön jää mitään. En ole koskaan saanut hyvää palkkaa, joten rikastuminen työnteolla ei olisi mahdollista, vaikka työpaikka minulla olisikin. Sijoittamista en ole koskaan uskaltanut kokeilla; siinä olisin varmaan menettänyt vähätkin rahani…  Perintöä en odota, koska minulle on ensinnäkin tärkeintä se, että vanhempani ovat elossa. Olen jäänyt ainoaksi perilliseksi ja isäni mukaan: ”Lapset eivät peri.” Aha? Ehkä hän on tehnyt minut perinnöttömäksi ja testamentannut omaisuutensa suoraan minun lapsilleni? Joka tapauksessa en laske perinnön varaan mitään enkä mahdollista perintöä innokkaasti odottele! Jos minulla olisi yritys, se olisi todennäköisesti toiminimi, jolla ei olisi yhtään asiakasta…  Siitä ei siis kukaan olisi kiinnostunut maksamaan senttiäkään. Myös hyvät liikeideat ovat kovin vähissä. Lottoamalla silloin tällöin en ole onnistunut saamaan kun 4 oikein tai 4 ja lisänumeron oikein - niillä summilla ei rikastuta!
 

 

4 kommenttia:

 1. Suomessa lapsensa voi tehdä perinnötömäksi vain mikäli lapsi on tehnyt rikoksen vanhempaansa vastaan. Suomessa rintaperillisillä on aina lakioikeus perintöön.

  VastaaPoista
 2. Kyllä sie perinnon saat. Sama täällä ainut jos ei lotossa tai muussa natsaa. En kyllä laske vanhempien perinnön varaan mitään koska autan heitä jotta he eivät kuole. Muuten ne olisi jo kuolleet.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Perint%C3%B6

  VastaaPoista
 3. Ihmettelinkin sitä isäni "lapset eivät peri"- kommenttia. Kuitenkaan en ole Kummeli-tyyliin "kieli pitkällä" perintöä odottelemassa.

  VastaaPoista
 4. Listalta puuttuu hyviä vaihtoehtoja, talousrikokset ja avioliitot/erot rikkaitten kanssa.

  VastaaPoista