perjantai 12. lokakuuta 2012

Ei tarvinnut



Juu, ei ”tarvinnut” sitten alkaa ajaa pitkähköä työmatkaa (tosin sekään ei olisi minua haitannut, koska ajoin lähes samaa matkaa vielä 5 v sitten) eikä myöskään "tarvinnut" alkaa tehdä pitkää työpäivää eikä panostaa työntekoon. Ei tarvinnut myöskään alkaa saada palkkaa ja työsuhde-etuja, kuten työterveyshuoltoa ja liikuntaseteleitä. Ne kuuluvat aina Jollekin Muulle, joka ansaitsee ne enemmän kuin minä. Ei tarvinnut, koska työnantaja ei tarvinnut minua eikä työpanostani. Minun työpanostani ei tarvita missään eikä minua varten ole työpaikkaa missään! 

Mitähän tässä sitten alkaisin tehdä eläkeikää odotellessa? Jos eläkeikäni olisi 63 vuotta, siihen olisi vielä noin 17 vuotta aikaa. Aamuisin katson kelloa ja mietin, että onko se vasta yhdeksän; mitä tekisin loppupäivän? Tai sitten ajattelen, että onko nyt vasta tiistai/ keskiviikko jne. Kaikki päivät tosin ovat samanlaista mössöä, koska niitä ei rytmitä mikään! On aivan sama minulle, onko viikko tai viikonloppu, koska työttömällä ne eivät eroa toisistaan mitenkään (paitsi siinä, että muu perhe on viikonloppuisin kotona).  Kohta kolmen ja puolen vuoden aikana olen jo käyttänyt kaikki mahdolliset ja mahdottomat ideat ajanviettotavoiksi eivätkä ne valitettavasti korvaa työssä käymistä ja mielekästä työntekoa.

6 kommenttia:

  1. Sama täällä olen (mielestäni) käyttänyt kaikki mahdolliset työssäkäynnin korvaavat tavat kun ei ole töitä saanut, esim. käynyt aikuislukion, ollut kursseilla, ollut ilmaisessa harjoittelussa, hankkinut uuden ammatin ja tehnyt lapsen ;) No työvoimakoulutusta voisin itse vielä kokeilla vaan ei mitään sopivaa ole täällä meillä päin ollut tarjolla, lähes kaikki on Nokialta pois potkituille.
    Panostettaisiinpa meihin muihinkin työttömiin yhtä paljon.

    Tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
  2. Uudelleenkoulutusta ja ammatinvaihtoa olet varmasti harkinnut?

    Itse ainakin olen päättänyt suunnata hoitoalan suuntaan, kun tämä yli 20 v. kestänyt IT urani päättyy jossain vaiheessa siihen, että halpamaista tehdään työni halvemmalla. Siihen mennessä asiakkaani on varmasti päättänyt teettää enemmän töitä Suomen ulkopuolella joten työttömiä lisää siltäkin puolelta aitaa.

    VastaaPoista
  3. Onnittelut vaan kaikille, jotka haluavat ja ovat soveltuvia sosiaali- ja terveysalalle. Ei vaan voi olla mikään ratkaisu, että kaikki vaihtavat sille alalle, pitää täällä olla muutakin.

    VastaaPoista
  4. Liioitteletko taas, voisitko tuulettaa päänuppiasi, ja yrittää keksiä jotain tavoitteita elämässä, jotka olisivat työelämän ulkopuolisia. Esimerkkejä mitä monet ovat kokeilleet:
    -Matkustelua itseä kiinnostavissa paikoissa, reissujen suunnitteluun ja järjestelyyn menee mukavasti aikaa.
    -Joku urheiluprojekti, aina voi ottaa tavoitteekseen maratonin tai Finlandia-hiihdon.
    -Taide, musiikki, elokuvat, kirjallisuus, näitä voi alkaa myös tehdä itse.
    ... keksikää joku muu lisää. Tiedän etteivät nämä korvaa mielenkiintoista unelmätyötä, josta saa vielä palkkaa ja arvostetun aseman, mutta tuulettavat päätä kuitenkin, jottei vain kaiket päivät kierrä samaa kehää ajatukset.
    neljäykkönen

    VastaaPoista
  5. Matkusteluahan me työttömät harrastammekin kun on niitä tulojakin niin paljon.. Edes kotimaassa matkustamiseen ei ole rahaa jos on kelan rahoilla, puhumattakaan ulkomaanmatkoista.

    VastaaPoista
  6. On totta, että ajatukset tuppaavat kiertämään sitä samaa kehää. Minä olen kuitenkin onnellisessa asemassa, koska mieheni käy töissä, joten minä pääsen myös silloin tällöin matkustamaan. Palasin äskettäin matkalta, enkä siellä ajatellut työttömyyttä kuin ehkä yhtenä päivänä! Työtön nimittäin saattaa pahoittaa mielensä monenlaisista asioista, jotka saattaisivat ääneen ilmaistuna kuulostaa ihan tyhmiltä...

    VastaaPoista