tiistai 23. lokakuuta 2012

Paluu todellisuuteen

Olen ollut matkoilla, enkä siksi ole päivittänyt blogia pitkään aikaan. Olin "parasiittina paratiisissa" muiden maksamana (enkä nyt tarkoita Kelaa). Maisemanvaihdos teki minulle todella hyvää, mutta paluu takaisin kylmään, harmaaseen ja ankeaan Suomeen on sitäkin raskaamman tuntuinen. Eihän täällä ole minulle oikeasti mitään, koska minulla ei ole sitä työpaikkaa! Eipä silti, ei työpaikkaa missään muussakaan maassa minulle olisi (kun en ole lääkäri enkä sairaanhoitaja)... Toisaalta Suomessa saa vielä lapsilisää (enemmän kuin 20 € lapsesta) ja sentään jonkinlaista työttömyyskorvausta - kaikissa maissa ei ole edes sitä. 

5 kommenttia:

 1. Onko se työpaikka tärkein vai työstä saatu palkka!

  Eikun työkkäriin sanomaan että halut loppuelämäksi 9€ päivä harjoittelijaksi eläkkeelle asti. Tai siten johonkin firmaan sanomaan niin varmala saa työpaikan jos suostut tekemään töitä ilmaiseksi jossain.

  Tarkoitat ilmeisesti että ei ole työpaikkaa josta saisi myös OIKEAA PALKKAAKIN eli rahaa jolla voisi tehdäkkin jotain.

  Onhan töitä Suomessa vaikka kuinkapaljon mutta kun ei haluta maksaa palkkaa on ongelmana.

  http://karilaurila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121562-mikali-orjuus-olisi-viela-laillista-se-lopetettaisiin-liian-kalliina

  http://sakutimonen.blogit.fi/orja-492-eurolla/

  VastaaPoista
 2. Tietenkin tarkoitan työllä aina palkallista työtä. Palkattomissa työharjoitteluissa olen ollut aivan tarpeeksi = liikaa ( ja viimeksi olin sellaisessa menneenä kesänä). Työstä pitää aina maksaa palkkaa, muuten se ei ole oikeaa työtä vaan jotain muuta.

  VastaaPoista
 3. Hyvää huomenta taas,
  Oletko Facebookissa THT:n sivuilla myös kirjoittamassa hyviä kommenttejasi. Itse olen THT:ssä samanlainen kuin kuka muukin pulliainen.

  https://www.facebook.com/tht.ry

  Vain järjästöytymällä näihin yhdessä voidaan vaikuttaa koska tästä orjatyöstä/ilmaistyöstä/kuntouuttavatyö tai mikä tää onkaan tullut suuri ongelma. 2013 alusta näitä kutsutaan työkokeiluksi :D

  Siis ehdottomasti työstä pitää maksaa palkkaa joka on riittävä toimeentuloa varten jotta ei tarvitsisi mitään tukia koskaan anoa sekä TES mukainen ja edut samat kuin muilla työntekijöillä. Oikeita työpaikkoja pitäs luoda tai sitten 8 tunnin töitä palkkatuella jotta työstä jäisi käteenkiin jotain.

  Miten tämän vaan saisi ministeriölle tai muille ääliö päättäjille päähän taottua. Tai on tätä saatukkin. Filatov blogannut meitä toisia "aktiivisia" pois sen sivuilta jotta emme voi enää kommentoida kun sen hermot ei kestä, Tarja Filatovhan on kaiken luonut itse kun oli työministeriö ja nyt Ihalaisen käskystä vetää tätä uutta kokeilua, pahoin pelkäämme että hommat vaan jatkuu. Töitä tehdään mutta ei oikeita palkkatöitä karenssin uhalla,ja aina maksetaan minimipalkka vaikka olisi miten vaativia tehtäviä.

  Jos et tiedä lukekaas Saku Timosen blogia jossa tulee todella paljon asiaa sekä hyödyllisiä tekstejä.

  http://sakutimonen.blogit.fi/

  Kuten jossain todettu miljoona kertaa, onhan tekemätöntä työtä vaikka kuinka paljon ja töitä, mutta kun ihminen haluaisi työstään myös palkkaa joka olisi riittävä myös eikä mikään muodollinen korvaus jotta on tilastoista vaan pois.

  T:Ari

  VastaaPoista
 4. Milläs nämä päättäjät niitä töitä luulee taikovansa (siis niitä ihan oikeita palkkatöitä). Päinvastoin tekevät kaikkensa, että viimeisetkin vientiyritykset häipyvät muille maille. Pelkät palvelualat kun ei tuo sitä rahaa Suomeen vaan siinähän ne rahat vain kiertää ympyrää. Hulluksi on mennyt tämä touhu ja pelkäänpä, että pahempaa on tulossa.

  VastaaPoista
 5. Kyllä, pahempaa on tulossa eikä päättäjillä ole asiaan ratkaisua.

  VastaaPoista