lauantai 27. lokakuuta 2012

CV:ni voi vetää WC:stäViimeisen (tai viimeisimmän?) työhaastatteluni perusteella CV:ni on todettu täysin arvottomaksi ja merkityksettömäksi, joten sen voinee sitten huuhdella vessanpytystä alas? Pääsin toki vielä haastatteluun CV:ni perusteella, mutta ”ansioni” olivat täysin mitättömät muihin hakijoihin verrattuna eikä niillä ollut työnantajaehdokkaalle mitään käyttöä. Tässä ”CV:ni”:

Koulutus: Vanhentunut sekä täysin turhaksi ja vääräksi ”valinnaksi” (en muuallekaan päässyt) osoittautunut.
Työkokemus: Alle kymmenen vuoden ”ura” insinöörinä ja sen lisäksi kaksi pätkätyötä kestoltaan yhteensä 2,5 vuotta. Työkokemusta 46 vuoden ikään nähden on siis aivan liian vähän.
Keskeiset työtaidot ja osaamisalueet: Tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanotuksi tuleminen, ulkoistettuna entisessä työpaikassa työskentely, naisiin kohdistuvan *****ilun kuuntelu, kahvin keittäminen sekä sairaan työyhteisön ja ihmisten johtamisessa täysin epäpätevän esimiehen sietäminen.
Kielitaito: Ei riittävä, koska Jollain Toisella Hakijalla on tästä kielestä maisterin tutkinto.
Tietotekniikkataidot: Olen ollut tietotekniikan kanssa tekemisissä vuodesta 1986, jolloin käynnistimme tekussa PC:tä DOS-levykkeellä ja opettelimme Teko-tekstinkäsittelyä sekä Lotus 1-2-3 –taulukkolaskentaohjelmaa. Lisäksi opiskelimme Basic-ohjelmointia, mutta siitä en ymmärtänyt tuon taivaallista (ohjelmointi ei ole minun juttuni).  Nettisurffailua olen harrastanut vuodesta 1994, jolloin tuli käyttöön Mosaic-selain. Työtehtävissä olen käyttänyt tietokonetta 1990-luvulta alkaen, joten en siis ole kyvytön oppimaan myös uutta tietotekniikassa, vaikka olenkin jo yli 40-vuotias.
Harrastukset: Ei joukkuelajeja eikä järjestötoimintaa, jotka kertoisivat sosiaalisuudesta ja aktiivisuudesta. Lukemisen ja yksilöliikuntalajien harrastaminen puolestaan kertovat ”epäsosiaalisuudesta” ja erakkomaisuudesta.
Suosittelijat: Entinen esimieheni, joka totesi etten ole ”Sellainen, joka halutaan töihin” voisi ehkä toimia (epä)suosittelijanani? Olisi muuten pitänyt kysyä häneltä miksi en ole sellainen jne., niin olisi ehkä tullut selvyyttä tähän myöhempäänkin töihin kelpaamattomuuteeni.

Haastattelu(i)ssa (epä)onnistumisesta: Olen liian rehellinen osatakseni esittää jotain muuta kuin olen, teeskennellä tai jopa valehdella (?) työhaastattelussa. Jos ja kun en omana itsenäni kelpaa, niin en kai sitten menesty(isi) työelämässäkään, koska tällä perusteella myös siellä ei ”rehellisyys maata peri”.

Miksipä siis kukaan palkkaisi minua töihin? Ainahan löytyy nuorempia, niitä, joilla on yksi (tai jopa kaksi) korkeakoulututkinto(a), enemmän kokemusta, tuoreempaa kokemusta, asiaosaamista jne. You name it.

5 kommenttia:

 1. Enkä pysty lohduttamaankaan, joten olen rehellinen:

  Kohta täytät sen maagisen 50 vee. Itse olin silloin jo työttömänä kun täytin. Jotenkin nekin vähätkin haastattelupyynnötloppuivat kuin veitsellä leikaten siihen ikään.
  Ilmeiseti me naiset(varmaan jotkut miehetkin) olemme silloin jo uuteen työpaikkaan aivan ikäloppuja.

  Ei siinä painanut yli neljännesvuosisadan työkokemus, eikä ne kaksi maisterintutkintokaan. Lisurinkin tein toisesta, mutta sitten tuli masennus ja vei.

  ps. Tuttuja ovat Teko, dos ja lerput ja korput sieltä 80 luvulta;) Basicilla koodasin yliopistolla, töissä oli sitten kehittyneemmät ohjelmointikielet algolit ja fortranit yms.

  VastaaPoista
 2. Nykyään ei paras valita yleensä töihin vaan kuka tekee asiat mahdollisimman mahdollisimman halvalla sekä ei lähtisi heti pois tehtävästä muualle.

  Hain yhteen työhön joka ns.entinen työpaikkani mutta olin ulkoistuksen kautta kunnalla kahdenkin eri firman nimissä silloin töissä 5 vuotta ja muuallakin Suomessa jne.

  Totesivat haastattelussa että mites kun tämä palkkaus on nyt noin 1500€ vähemmän kuin ex-työkaverillani joka siirrettiin kunnalle takas. Ei miuta valittu "koska ei koulutusta :D " vaan olisi pitänyt olla täys paska ja vähän työkokemusta kun en muuta ole 30 vuoteen tehnytkään ilman koulutusta. Toisaalta se kuka valittiin oli siinä 4kk ja otti lopputilin ja taisi olla insinööri tai vastaava.

  Nykyään pitää saada työntekijät täysin minimipalkalla, sitten se tekee hulluna töitä,sitoutuu, eikä valita jne.

  Nyt poletaan niin 100-0 työttömiä kuin voi olla ja tähän pitäs saada loppu mutta miten. Tänäänkin ketkä ei äänestä noin 40% varmaan auttavat porvareita ja kokoomuskin kiittää tästä.

  Tässä miun cv, tahallaan laitoin loppuun aktivisti jne. koska työkkäri kattoo näitä ja pellepajat joissa ei makseta kuin 9€ päivä tai se 1050€/kk jossa montakin ex-työkaveria opettaa atk:ta muualla Suomessa jopa toisille jotka eivät ole käyttäneet koskaan tietokonetta ja vetävät huumeita mutta korvaus on sama tai palkka näissä työttömien aktivointi keskuksissa, arvaa palaako niillä päreet, täysin.

  Itse haukun päin naamaa jos pakottavat pakkotöihin eikä makseta oikeeta palkkaa jos teen ammttihommia. Mutta jokaiseen työhön voidaan pakottaa vaikka miut kunnan tietohallintoon 9€ päivä korvauksella tekemään vanhoja töitä tai 1050€/kk palkatuella ja hoitamaan palvelimia, mikroja, verkkoja, mitä vaan jne. Joko itken ja menen tai otan karenssin. Kuukauden päästä taas työkkäriin! Voi hattu ja kukka nää touhut tosi syvältä.

  http://www.vehkis.net/cv.htm

  Tämmöistä jaskaa nämä touhut on ja syvältä.

  Tules tänne myös keskustelee muitten kanssa https://www.facebook.com/tht.ry

  VastaaPoista
 3. Sieltähän se viisikymppiä lähestyy hiljakseen, mutta sillä ei enää taida olla merkitystä, koska tilanne on jo nyt näin huono kuin se on.

  Facebookiin en ole aikeissa liittyä.

  VastaaPoista
 4. Aika rankkaa tekstiä tuo sinun "CV".

  Aina hoetaan että "ole oma itsesi", mutta se koskee (?) vain näitä hyviä tyyppejä.

  Ainoa hauska kohta oli nämä muinaiset atk-taidot, minullakin on niitä: dossia ja peräti pascal-ohjelmointikurssin kävin.

  VastaaPoista
 5. Tuolla tavalla työnantajat tuntuvat CV:ni tulkitsevan. Rankkaa tekstiä se on, kuten työttömyyskin on rankkaa.

  VastaaPoista