maanantai 28. marraskuuta 2016

53-vuotias sai työpaikan

Yli viisikymppinen on onnistunut työllistymään ja se on uutisoinnin arvoinen asia.
 •          hän on ollut johtavassa asemassa
 •          on myös ”kokenut markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen

  Itse en ole koskaan ollut johtavassa asemassa, enkä valitettavasti myöskään ole kokenut ammattilainen millään alalla.  Sellaiseksi olisin toki mielelläni tullut, loputtomien työttömyysvuosieni sijasta… Vielä ehkä ehtisin, jos saisin mahdollisuuden! Työttömyyden asiantuntijaksi olen näinä vuosina kehittynyt, mutta sillä ei taida olla erityistä painoarvoa työmarkkinoilla?
Artikkelissa mainittuja seikkoja:
"Ikä ei ole juttu"               (Itselle ei ole, mutta työnantajille yleensä on…)
150-250 hakijaa                 (Ihan tavallista nykyään.)
"Työnhaku on työtä"          (Niinkö?)
”Itsestä(än) on pidettävä huolta”  (Kyllä, ja niin myös pidän. Oliko vielä muita itsestäänselvyyksiä?)
"Sitkeys palkittiin uudella työllä"  (Hienoa, kunpa niin kävisi myös minulle! Oikeastaan niin jo kävikin, mutta työllistymiseni jäi valitettavan lyhytaikaiseksi L)

Toinen 50-vuotias sen sijaan ei ole saanut työpaikkaa:
Onko viisikymppinen juristi jo liian vanha töihin?


7 kommenttia:

 1. Kyllä on etusivun uutisen paikka, kun 50 v + on saanut oikean työpaikan. No minä en ole saanut, mutta ole kyllä päässyt haastatteluihin asti. Heti kun on tullut ikä ilmi, niin siihen homma on jäänyt. On jopa sanottu suoraan, että liian vanha

  VastaaPoista
 2. Ikä ja työttömyys lienevät ne pahimmat (pysyvät) esteet oikealle työllistymiselle. Julkisesta keskustelusta ja uutisoinneista vastaavat AINA ja POIKKEUKSETTA työlliset ja sosioekonomisesti vakaata elämää elävät. Lähestulkoon aina lähestymistapa ilmiöön on sellainen, että lopputuloksena syrjivä asenneilmasto saa todennäköisesti vain lisävahvistusta.

  Valitettavaa tietysti, että on päädyttävä näin negatiiviseen lopputulemaan; se tuskin ketään ainakaan voimaannuttaa. Kuitenkin on muistettava, että asioiden kaunistelu (= totuuden rankka vääristely omantunnon puhdistamiseksi ja epätasa-arvoisten toimien legitimoimiseksi) on erityisen vahingollista syrjäytetyille. Yleisesti hyväksyttynä, julkilausuttuna totuutena se, että "epäkelpona yksilönä et ole oikeutettu työllistymään kilpailuyhteiskunnassamme" olisi yhä aivan liian rankka kaikille tästä ilmiöstä "osattomaksi" jääneille.

  VastaaPoista
 3. Markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisia on vaikka kuinka paljon ja myös työttöminä. Se ala ei autuaaksi tee eikä takaa työpaikkaa eikä työllistymistä ylipätään. Monet ko. alan paikoista teetetään jo nyt alihankkijoiden kautta.

  VastaaPoista
 4. No nämä ovat taas niitä ”jos et veikkaa, et voi voittaa” -tyyppisiä uutisia, joissa joku onnekas on sattunut tuurilla saamaan sen työpaikan ja sitten laukoo näitä itsestäänselvyyksiä mukamas hyvinäkin vinkkeinä työttömille.

  Totuus ja fakta kuitenkin on se, että jos olet viisikymppinen pitkäaikaistyötön, niin voit unohtaa sen työllistymisen. Nythän puhutaan, että jopa jo neljäkymppinenkin olisi liian vanha työmarkkinoilla.

  VastaaPoista
 5. Oletkos kokeillut osuuskuntahommia? Ite tässä työttömänä olen myynyt työtäni ja laskuttanut ukko-palvelun kautta. Liityin myös yhteen pienempään osuuskuntaan jonka kautta on tullut jotain keikkaa. Työttömyysturvakin on pysynyt.

  VastaaPoista
 6. Työllistymisen unohtaminen on kohdallani ollut jo vuosia ajankohtaista, ja on nyt taas...

  Osuuskuntahommiakin aikanaan mietin, mutta en perehtynyt asiaan silloin enempää. Pitäisi olla ensin tiedossa joku tällaisesta mahdollisuudesta kiinnostunut työnantaja. Minkä tyyppistä työtä teet sitä kautta?

  VastaaPoista
 7. Siis homma menee niin että minä soittelen eri paikkoihin ja myyn työpanosta esim. pientä remontointia, pihan hoitoa ym. ja käytän laskutukseen ukko.fi palvelua joka on siis laskutusosuuskunta.

  Sitten otin yhteyttä sellaseen paikalliseen aika tuoreeseen työosuuskuntaan joka tarjoaa erilaisia palveluja ja työllistää sitten osuuskunnan jäseniä tekemään näitä hommia. Tässä osuuskunnassa on muitakin työttömiä samankaltaisessa tilanteessa. Liityin osuuskuntaan ja sitä kautta on myös tullut pientä keikkaa.

  Työttömyysturva on pysynyt mikä on todella hyvä ja siihen päälle sitten tienannut mitä tienannut. Tuo työosuuskuntahomma sitten kerryttää työssäoloehtoa mikä on todella hyvä juttu.

  Mutta siis suosittelen kokeilemaan. Et voi hävitä mitään.

  VastaaPoista