keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Kymmenen vuotta sitten

Kymmenen vuotta (+ 8 pv) sitten, Pyryn päivänä keskiviikkona 1.11.2006, aloitin ensimmäisen pitkän työttömyysjaksoni (noin 4,5 vuotta) jälkeen uudessa työpaikassa. Tämän vuoksi päivä jäi minulle erityisesti mieleen. Työmatkaa toiselle puolelle kaupunkia oli tuollaiset 25 km ja kyseisenä päivänä nimensä mukaisesti kauhea lumipyry ja - kaaos eli liikenne sekaisin. Pääsin kuin pääsinkin ongelmitta työpaikalle aloittamaan uudessa työssäni. Aamulla ei tosin ollut vielä tuollainen tilanne kuin kuvassa, mutta toisaalta pääsin ongelmitta myös töistä kotiin. Millaisia työ ja työpaikka olivat, onkin sitten ihan oma tarinansa – hyvin mielenkiintoinen kokemus…

Tuon päivän jälkeen olin yhteensä noin kaksi ja puoli vuotta (miinus 3 viikkoa) töissä. Ensin ma. virkasuhteessa 1 v 2 kk ja sen jälkeen pätkätyösuhteessa äitiysloman sijaisensijaisena 1 v ja 4 kk. Kuluneesta kymmenestä vuodesta jää jäljelle vielä 7 ja puoli vuotta, josta olin äskettäin töissä 10 kuukautta. Loput kuusi vuotta ja kahdeksan kuukautta olin joko työttömänä tai työvoimakoulutuksissa (noin vuoden ja kahdeksan kuukautta).  Viitenä vuotena en siten tehnyt juuri ”mitään” - paitsi välillä opiskelin avoimessa yliopistossa. Saa kymmenen vuotta noinkin kulumaan, mutta toisaalta mikä kiire tässä on elämäänsä ”kuluttaa”? Huomattavasti pitemmältä mennyt kymmenen vuotta on taatusti tuntunut työttömyyskausien aikana!

Voin vain kummastella sitä, miten työnhaku ja työpaikan saaminen on noista ajoista muuttunut. Tuohon aikaan saattoi vielä saada (mustavalkoiseen) lehti-ilmoitukseen vastaamalla kutsun työhaastatteluun – ja vieläpä työpaikan. Nykyisin harvat työpaikkailmoitukset lehdissä ovat vain värikkäitä mainoksia johtotason tehtävistä. Työpaikkailmoittelu toki on siirtynyt nettiin, mutta eipä niihinkään ilmoituksiin vastaamalla työpaikan saaminen edisty. 


Tampereen Paasikiventiellä näytti 1.11.2006 kello 14.45 tältä.

"Muistatko Pyryn päivän tasan kymmenen vuotta sitten 1.11.2006? Tampereelle ja Pirkanmaalle tuiskusi puolen metrin kinokset. Aurattavaa riitti yli viikoksi. Näsijärveltä tuiskutti lunta niin paljon, että Ylöjärven suuntaan ajavat autot jäivät jumiin Paasikiventielle. Hätäisimmät ajoivat Santalahdessa jopa väärällä kaistalla päästäkseen eteenpäin. "

2 kommenttia:

  1. Muistan tuon päivän :D Olin kolmosella ja meidän luokka teki välitunneilla muistaakseni koko koulun historian suurimman lumipallon.

    VastaaPoista
  2. Olet vielä tosi nuori :-)

    Useista eri syistä tuo päivä on saattanut jäädä monille mieleen.

    VastaaPoista