perjantai 5. syyskuuta 2014

Vain 2000 euroa? 
Nämä ihmiset ovat siis mieluummin työttömänä kuin lähtevät kahdellatuhannella eurolla töihin?! Ansiosidonnaisen päivärahan suuruus on täten ylimitoitetuksi todistettu…  Itse lähdin edellisen työttömyysjaksoni jälkeen erittäin mielelläni alle 2000 €:n palkalla töihin, eikä palkkani siitä - lyhyeksi jääneellä työllisyysjaksollani - juuri noussut. Ilmeisesti siellä Oulussa on varaa valita tai niin vielä kuvitellaan? Vilkasta keskustelua on juttu ainakin herättänyt.

12 kommenttia:

 1. Oulussa on hirveä määrä työttömiä insinöörejä. Asialla on monta puolta. Jos työnantajat käyttävät hyväkseen suurta työttömien insinöörien määrää, niin sitten kaikkien palkat laskevat. Kuinka elättää perhe ja maksaa asuntolainat 2000:lla ekulla? Tiedän, että monet muuttivat aikoinaan Ouluun ja rakensivat talon ja maksavat nyt isoja lainoja. Eikä kukaan osta asuntoa siellä. Pattitilanne.

  http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2014/09/05/havytonta-hadanalaisten-insinoorien-hyvaksikayttoa/201412372/12?pos=related

  VastaaPoista
 2. Kannattaa siis olla ansiosidonnaisen varassa, koska summa on suurempi? Se tosin loppuu aikanaan,joten ratkaisuja tilanteensa suhteen täytyy joka tapauksessa tehdä.

  VastaaPoista
 3. Itse en edes halunnut lukea juttua otsikon nähtyäni...

  Eilen vieressä kuunneltua:
  Hlö1: "... nyt on tekemistä paljon. Täytyy soittaa työkkäriin et ne lähettää jonku nuoren pojan avuks"
  Hlö2: "?"
  Hlö1: "Sehän ei maksa mitään, ei tarvi edes vakuuttaa"

  Raivo nousi!

  /Epäilevä

  VastaaPoista
 4. Ite oisin kans lähtenyt lujaa hihkuen töihin jos 2000 egeä ois tarjottu. Kun vertaa nykyiseen työttömyyskorvaukseen, se on melkein tähtitieteellinen ansio.

  VastaaPoista
 5. Oululaisten tilanne on todella ikävä. Toisaalta heidän pitää vain myöntää tosiasiat ja toimia niiden mukaan, kuten me muutkin työttömät teemme.

  VastaaPoista
 6. Ei varmaan tee mieli lähteä töihin jos on kovin suuri palkanalennus entiseen eli ennen saanut palkkaa reilusti yli 2000. Ja jos on vielä uskoa, että löytää töitä paremmalla palkalla.

  VastaaPoista
 7. Kauanko uskoa sitten mahtaa riittää?

  VastaaPoista
 8. "– Kun työttömiä työnhakijoita on paljon, on keksitty, että niille voi maksaa vähemmänkin, Porokari kuvailee tilannetta."

  Linkitetystä jutusta. Tämä on totta, ja pahemmaksi menee. Eräs henkilö kertoi, että YT:ssä hänelle suoraan sanottiin että saavat hänen "hinnallaan" 2 nuorta. Arvoahan ei ollut osaamisella, sitoutumisella, vuosien jo tehdyllä työllä eikä sillä että ko. hlö oli sanojensa mukaan kouluttanut nämä 2. Jotenkin uskon, että tämä tulee vain pahenemaan.

  Tulee mieleen eräs tarina, jossa (muistaakseni Hnamitehdas) työntekijät 90's joutuivat kouluttamaan uudet, heidän tilalle tulevat. Olivat varmaan sitä "halvempaa" kastia...

  /Epäilevä

  VastaaPoista
 9. Oulun työtilanne on vaikea, ja ehkä sellaiset henkilöt jotka ovat vasta työttömyysuhan alla eivät vielä ihan hahmota koko totuutta. Vanha hyvä aika (ja palkka) on pysyvästi mennyttä.

  Täällä on myös työnantajia, jotka varsin härskisti käyttävät tilannetta hyväkseen. Mielestäni työstä pitää maksaa työn vaativuuden mukainen palkka. Jos kymmenkunta vuotta työkokemusta omaavalle insinöörille tarjotaan senior-osaamista vaativia oman alan töitä, kuuluisi myös palkan olla asiallinen.

  Oma työni loppui pari vuotta sitten ja minulla on kaksi ylempää korkeakoulututkintoa (KTM ja DI) sekä pitkähkö työkokemus. Olen hakenut aktiivisesti monenlaista työtä, myös sellaista perusduunia, jonka palkkataso on tuota 2000€/kk tasoa. Ja menisin ilomielin tuolla palkalla tekemään vaikkapa taloushallinnon rutiinityötä.

  En kuitenkaan näe mitään mieltä siinä, että lähtisin palkkatyöhön vaativiin tekniikan tai talouden erityisasiantuntija/johtotehtäviin tuollaisella palkalla. Tästähän tuossa Oulun uutisesssa oli kyse.

  Palkka pitäisi olla jotenkin suhteessa työn vaativuuteen ja yleiseen palkkatasoon samanlaisissa tehtävissä.

  /Reilu peli.

  VastaaPoista
 10. Reilua peliä ei ole jos ammattiliitot menettävät asemansa. Sen verran kovasti kokoomus ja työnantajat niitä moittivat ja syyttävät lamasta. Syytä katsoa tarkkaan ketä äänestää vaaleissa ja myös syy äänestää ylipäätään.

  VastaaPoista
 11. Olen itse DI KTM taustalla tehnyt koulutustani vastaavaa työtä 2100 €/kk palkallaa kunnalisena selvitysmiehenä. Vuoden työttömyyden jälkeen se tuntui lottovoitolta!

  VastaaPoista
 12. Kyllä kelpaisi minullekin tuo palkka! Minulla oli vain hieman parempi viisi vuotta sitten töissä ollessani - eikä sekään ollut erityisen hyvä palkka...

  VastaaPoista