perjantai 12. syyskuuta 2014

UnennäköäNäin sellaista unta, että olin saanut työpaikan. Vieläpä mielekkään työpaikan, jossa oli mukavia ihmisiä työkavereina! Siitä unesta oli ikävää herätä todellisuuteen. Kun pelkän ”minkä tahansa” työpaikan saaminen on jo ihme, niin sepä vasta ihme olisikin, että työpaikka olisi kaikin puolin toiveet täyttävä. No, pitänee jatkaa unelmointia. Tämä oli aivan ensimmäinen kerta kaikkina työttömyysvuosinani, kun olen tästä asiasta uneksinut. 

What does it mean when you dream of getting a (new) job?
This is most likely a wish-fulfillment dream, in which you experience the pleasure of getting something deeply desired. It could also be a nudge from your own mind, urging you to get out and make some changes in your life.


Tämän tulkinnan mukaan unessa kokee mielihyvän siitä, kun täyttymätön toive toteutuu. Näinhän se juuri onkin: monet toiveet - ja erityisesti tämä toive, voivat toteutua vain unessa.


4 kommenttia:

 1. Toivotaan, että se oli enneuni! Hereillä ollessaankin kannattaa unelmoida: http://www.jennyhenriksson.com/blog/tag/aarrekartan-teko-ohjeet/

  terkuin Unelmoiva

  VastaaPoista
 2. Lukekaapa artikkelin kommentit:

  http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288737098427.html?pos=ok-nln

  "Mitä sinä olet muuttanut työhakemuksessasi saadaksesi töitä? Onko se tepsinyt? Kerro artikkelin kommenteissa."

  mm.
  "Kurssilla neuvottiin että jätä ikä mainitsematta. Sitä ei osattu kertoa miten se laitetaan työkokemukseen mainitsematta."
  "Hyvin paha ikärasismi velloo suomalaisissa rekrytointiasioissa ja temppu täällä suomessa pitäisi tehdä numeroiden suhteen, eli yli 40v:n ei juurikaan kannata hakemukseen laittaa todellista ikää kertovia tietoja jos se suinkin on mahdollista."
  "Olen jättänyt kertomatta eräistä yliopisto-tutkinnoistani sekä laajahkosta kielitaidostani. Jostain syystä oppineisuus herättää työnantajissa epäilyksiä. Suomessa ei myöskään pidetä alanvaihtajista ja moniosaajista."

  Eritoten tuo moniosaaja pisti silmääni (muut olivatkin tuttua). Yhdessä vaiheessahan nimenomaa piti olla moniosaaja, mutta minunkin kokemuksieni mukaan osaaminen on miinusta ...

  "Minun työhakemukseni hiottiin työkkärin järjestämässä työpajassa "hyväksi". Yhteenkään haastatteluun en sillä tyylillä päässyt. Muutin sitten takaisin omanlaisekseni ja taas alkoi päästä haastatteluihin."

  jne. Osui ja kolahti.

  /Epäilevä

  VastaaPoista
 3. Olen ollut työtön jo niin kauan, että työpaikasta unta näkeminen on minun tapauksessani painajaisuni. En usko enää sopeutuvani mihinkään rytmiin ja kellon kanssa juoksemiseen. Enkä ihan oikeasti jaksaisi enää opetellakaan. Elämä on sitä mitä on ja mä olen ihan tyytyväinen työttömyyteeni, lopultakin.

  VastaaPoista
 4. Vähän liian epätoivoiseksi taitaa jo mennä, kun pitää nähdä unta työllistymisestä? Olisi todella hienoa, jos uneni osoittautuisikin enneuneksi...

  On todella ihailtavaa, jos osaa olla tyytyväinen työttömyyteensä. Tuohon minunkin ehkä pitäisi pyrkiä.

  VastaaPoista