Kun henkilö on jatkuvasti työttömyysvuorossa eikä koskaan työvuorossa, hän ei todellakaan halua kuunnella tällaisia puheita: "Tietäisit millainen työpäivä oli torstaina..." Juu, en haluakaan tietää! Jos ja kun teillä on liian vähän väkeä töissä, niin palkatkaa sitten lisää! Minua ette kuitenkaan palkkaisi, joten tuo tieto on minulle tasan nollan arvoinen.
Tai sitten "saan" kuulla erään henkilön juoposta kollegasta, joka välillä ryömii edustustilaisuuksissa pöydän alla yms., mutta ko. henkilön työsuhde vain jatkuu jatkumistaan! Juoppojahan on perinteisesti suojeltu työpaikoilla. Ei luulisi enää nykyaikana olevan tällaiseen varaa? Jos ja kun alkoholisoitunutta henkilöä ei kyetä ohjaamaan hoitoon ja palkkaamaan raitista - tai melkein raitista - henkilöä hänen tilalleen (se en kuitenkaan olisi minä...), niin tämäkin tieto on minulle täysin merkityksetöntä triviaa.
Voitteko siis ystävällisesti jatkossa pitää nämä asiat omana tietonanne tai älkää ainakaan kertoko niitä minulle, työttömälle. Minä se vain jatkan täällä pysyvässä työttömyysvuorossa päivystämistä, mutta en halua silti olla mikään työssäkäyvien "Leelian lepotuoli".
Minä en myöskään halua kuunnella tössä käyvien valitusta raskaasta työpäivästä. Kun on sairaana joutunut jäämään eläkkeelle, on kuitenkin niin, että olisi mieluummin terveenä töissä.
VastaaPoistaPitäkööt narinansa, kyllä siitä heille maksetaankin.
Harva työnantaja palkkaa lisää väkeä vaikka kaikki työntekijät olisivat täysin ylikuormitettuja eikä yksikään työntekijä voi asiaan vaikuttaa. Työssä käyvä ei saa valittaa mutta työtön kyllä?
VastaaPoistaHae täältä vähän inspiraatiota:
VastaaPoistahttp://www.taivasjahelvetti.fi/
Mä kuuntelen puolisoni valitusta työstä tämän tästä. Mutta se kai kuitenkin kuuluu puolisona olemisen velvollisuuksiin?
VastaaPoistaEli työssäkäyvän pitäisi olla nöyrä ja kestää kaikki hiljaa ja kärsien, ettei työttömät pahoittaisi mieltään?
VastaaPoistaTyöttömän näkökulmasta työssä käyvä on hyväosainen. Valittajista ei tykkää kukaan, hyväosaisista valittajista vielä vähemmän.
VastaaPoistaKävin viime viikolla kertomassa hienoja ideoita siitä miten omasta elämästä voi ottaa lisää vastuuta. Miks ne ei kiinnostanut? Onko kyse siitä että kaikenlainen työ tai yrittäminen ei kelpaa vaan pitää saada töitä juuri OMILLA ehdoilla?
VastaaPoistaHaluun vaan ymmärtää! Ei mullakaan ole mitää vakituista työpaikkaa mutta uskon että tää kaikki säätäminen ja yrittäminen johtaa vielä johonki!
VastaaPoistaTuskin se yleensä on niin, että töitä pitäisi saada vain omilla ehdoilla. Itse olen ainakin yrittänyt saada monenlaista työtä tai sijaisuutta, pyrkiä ihan uuden alan rekrykoulutukseen, mutta täällä Pirkanmaalla hakijoita riittää eikä mikään ole tärpännyt. Lisäksi kuulin just, että se työpaikka, jossa viimeksi olin, vähentää taas ihan samalta osastolta missä olin ja vielä enemmän kun viimeksi. Ne työpaikat siirtyvät Suomesta pois pysyvästi. Tuo on yksi syy siihen, miksi välillä ihmettelee että johtaako tämä oma säätäminen ja yrittäminen mihinkään!
VastaaPoistaJos lapseni oli vakavasti sairas ja naapuri valittaisi oman lapsensa nuhasta, se haittaisi minua. Siinä olisi niin eri suuruusluokan asiat kyseessä.
VastaaPoistaMutta nyt ajattelen, että minua ei haittaa, jos joku työssäkäyvä valittaa työnsä raskaudesta, ehkä en ole niin paljoa joutunut kuuntelemaan niitä. Muistan hyvin, kuinka rankkaa oli töissä toistuvine yt-neuvotteluineen ja kuinka ilmapiiri huononi, kun ihmiset pelkäsivät menettävänsä paikkansa, kukaan ei enää auttanut ketään ja kuinka rankkaa oli, kun samat työt tehtiin vuodesta toiseen aina vain pienemmällä porukalla. Se oli rankkaa. En yhtään ihmettele, jos siitä valittaa tai manaa muille. Kuuntelen, kun puoliso puhuu aiheesta. Ja hän kuuntelee, kun manaan tätä työttömän arkea.
Nyt työttömänä on toisella lailla rankkaa. Nyt kun on kokemusta molemmista, niin itse olen kokenut tämän paljon vaikeampana ja raskaampana.
Kumpi ymmärtää paremmin toista; työtön työssäkäyvää vai työssäkäyvä työtöntä? Mielestäni työllisen henkilön, jolla ei ole yhtään kokemusta työttömyydestä, on miltei mahdoton asettua työttömän asemaan!
VastaaPoistaKirjoitin kommentin tänään klo 10.09. Halusin vain sanoa taustastani, että minulla henkilökohtaisesti todellakin on kokemusta työttömyydestä. Myös yt:t ovat tulleet tutuiksi. En siltikään kadehdi heitä jotka ovat työllistyneet. Se ei todellakaan ole minulta pois. Katkeroituminen ei kannata.
VastaaPoistaSilloin kun joku toinen työllistyy (kuten yleensä on käynyt) hakemaani työpaikkaan, niin onhan se minulta pois! Kaikkien muiden työllistyneiden työpaikkoja asia ei tietenkään koske.
VastaaPoistaRuoditaan sitten anon "hienot" ideat kun välttämättä haluaa.
VastaaPoista1. Huijataan kelaa asumistuessa -> käräjäreissu tiedossa, sakot tulee ja huijatut rahat peritään pois.
2. Pimeitä töitä pikkuyrityksille -> käräjäreissu tiedossa, sakot tulee ja huijatut rahat peritään pois.
3. Pienimuotoinen tavarakauppa, osta halvalla myy kalliilla esim. netissä -> ok laillista pieneen rajaan asti, moni yrittää tällaista ihan oikeana yrittäjänä, yrittäjyys sinänsä hieno idea, olemme kaikki varmaan osaltamme asiaa harkinneet.
4. Piensijoittaminen, treidaus -> vaatii alkupääomaa ja riskin tiedostamisen rahojensa menettämisestä, käytännössä hyvin vaikeata tehdä voittoa pienillä summilla, yleensä tavalliset ihmiset häviävät rahansa näissä peleissä.
5. Pullojenkeräily -> ei riitä pulloja kaikille kerättäväksi, liian pienimuotoista minkään hyödyn saamiseen itselleen vs. paljonko vaivaa juosta ympäri ojanpohjia.
Summa summarun, jos oikeasti jonkun hienon idean laittaa, niin siitä varmaan keskustellaan, mutta ei provoiluista.
Hyvä luettelo 4* !!
VastaaPoistaLisään vielä huomion, että kohdat 2-5 eivät kasvata eläkettä, eikä sitä kyllä ykkönenkään tee;))
Naurettavia ideoita. Onko joku tosissaan miettinyt, että nuo tuovat rahaa loppuiäksi. No huh, huh;))
Uskomatonta negatiivisuutta ja näköalattomuutta... Niinku oikeesti. Ruoditaan sitten takasin.
VastaaPoista1. Ystävät tekivät näin kolmen kuukauden ajan. Kukaan ei jäänyt kiinni ja rahat jäi taskuun. Kukaan ei voi oikeastaan TODISTAA, että joku toinen on asunut jossain kämpässä ellei joku naapuri videoi jonkun menoja koko ajan..
2. Olen tehnyt itse yhdelle pienelle yritykselle ja useille yksityisille ihmisille pimeitä hommia, mutta myös verollisia. Ikinä en ole jäänyt kiinni ja rahat jäi taskuun. Jos homma on sellaista ei näkyvää hommaan, niin kukaan ei voi taaskaan TODISTAA, että olen tehnyt kenellekkään mitään.
3. Ystävä tekee tätä pienimuotoisella menestykselle. Muutamia kymppejä voittoa joskus.
4. Ei tarvitse isoja pääomia. Mutta totta, useimmat häviää näissä rahansa. En treidausta ihan hirveesti suositellutkaan.
5. Toissakesänä keräsin pulloja opiskelijoiden bilepaikoilta. Sain aina noin 17 euroa päivä. Tein muutaman kertaa. Noin 30 euroa lisää rahaa viikonloppuna ei ollut paha homma.
Ja freelancer-työtä ehdotin myös ihan verollisena työnä pienyrityksille, varsinkin jos ensi vuonna tulee uusi 300 euron raja käyttöön. Kyselee niiltä mitä ne tarvii ja selvittää että voiko jotenki auttaa niitä. Et voi millään keinoin VÄITTÄÄ että tällänen freelancer-työ ois paska idea! Tähän freelancer-työhön et sitten kommentoinut mitenkään.
Etkä myöskään kommentoinut siihen, että mulla on se nettisivu, jossa myyn halvalla palveluja. Sekin on vielä pientä pimeetä rahaa mutta kuka tietää, jos se kasvais, se vois olla ihan verollisesti kannattavaa joskus.
Ja siis okei. Toi kohta yks on todella kyseenalainen. Mutta pimee työ ei ole aina pahasta. Se on seurausta verokiilasta (googlaa jos et tiedä) ja siitä että nykyinen paska järjestelmä ei kannusta työn tekoon, ja tähän on herätty juuri tuon 300 euron rajan tapauksessa. Halusinkin herättää teissä ajatuksia ihan tämän järjestelmän nykyisestä toimivuudesta ja onko oikean ja väärän raja aina lakiin sidottu. Sitä paitsi pimee raha menee usein ihan normaaliin kulutukseen mistä maksetaan alvi, joten ei aina niin paha juttu.
Eikö työstä ole tarkotus saada rahaa ja tarkotusta elämälle? Itehän olen ollut pitkäaikaistyötön niin piti keksiä kaikenlaista. Nyt olen saanut a) rahaa b) työkokemusta. Valitettavasti osa pimeetä järjestelmän järjettömyyden takia. No nyt olen esim. tavannu joitain potentiaalisia työnantajia, niin yksikin sanoi että se arvostaa todella paljon AKTIIVISUUTTA ja YRITTÄMISTÄ ja että sillä vois olla työtä jossain vaiheessa. CV:eessä ei tarvi kertoa että osa työtä on ollu pimeetä ja monet ymmärtääkin vaikka ois.
Ja Rantakasvi haloo oikeesti mee ittees. Vaikka mun tulot ei oo kaikki kerryttäny eläkettä ni ne on jättänyt rahaa tälle päivälle huomattavasti enemmän rahaa kun että oisin ollut kotona tekemättä mitään pelkillä tuilla. Helvetti mä voin säästää ylimääräsiä tuloja eläkkeelle jos haluan.
Ja Rantakasvi haloo oikeesti vielä toisen kerran. Missä vaiheessa väitin että näistä pitäis saada rahaa loppuelämäksi? Pointtihan on tässä koko hommassa oli että jos nykyinen homma ei toimi, niin pitää tehdä jotain muuta että saa elämää eteenpäin. Miksi hakata päätä seinään ja valittaa ettei kukaan työllistä.
Teille työllistyminen on vain yksi asia: joku palkkaa teidät vain teidän ehdoilla. Vastuun omasta pärjäämisestä ootte ulkoistanu jonnekin muualle. Hitto kattokaa vaikka sitä helvetin Armanin ohjelmaa. Jossain maissa lapset joutuvat lähteä joka päivä etsimään tapoja tehdä rahaa. Ei niitä kukaan työllistä. Tää oli mun idea. Jos joku ei työllistä, niin miten MINÄ voin työllistää itseni tai tehdä LISÄÄ rahaa.
Mut siis teiän negatiivisuus, putkinäköisyys ja kyky arvostella nykyistä järjestelmää on ihan käsin kosketeltavaa. Mun jutut ei olleet mitään provoilua. En tuu enää tänne keskustelemaan.
Tai oikeastaan voisin tulla kertomaan sitten kun olen joko saanut työpaikan mun aktiivisuuden takia takia tai saanut jonkun kannattavan liiketoiminnan pystyyn kun olen kokeillut kaikkia erilaisia asioita.
Että terve vaan!