keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Hyväksytty syy

Syyni olla menemättä minulle osoitettuun pakkoinfoon sitten kelpasi hyväksyttäväksi syyksi. Näin ollen info siirtyi viikkoa myöhemmäksi, jolloin voin riemumielin rientää kyykytettäväksi. Tuskin maltan odottaa... Työnhakuni on sitten voimassa tuohon infopäivään asti.

Jokaisella on tietenkin "mahdollisuus" olla kokonaan ilmoittautumatta työnhakijaksi ja jäädä täysin ilman tuloja, jos ei tämänkaltainen kyykyttäminen innosta. Työnhakijana oleminenhan on täysin vapaaehtoista? Laskuja olisi kuitenkin jollain maksettava!

5 kommenttia:

 1. Hyvä niin, että kelpasi, mutta uhkailut ovat aika erikoisia... Noihin infoihin riittää varmasti innokkaita pitkäaikaisiakin työttömiä ilman että se on ns. pakollista. Itse kävin ainakin kerran vapaaehtoisesti rekrytilaisuudessa työkkärissä ja paikka kuhisi porukkaa. Pettymys toki oli se, että siellä ei juuri rekrytty j ja esillä oli samat vapaat työpaikat mitä nettisivuilla...ständeillä oli siis rekryfirmojen edustajia, jotka eivät paikoista hihkuneet yhtään enempää... ei itse työpaikkojen edustajia, mitä ensin oletin.

  Ja nuo uhkailut ovat käsittämättömiä. Silloinkin kun vapaaehtoisesti haluaa mennä juttusille ja varata ajan. Työnhaku oli voimassa siihen tapaamiseen asti.... kuumotti ja menin varmaan paikalle tuntia aiemmin, etten myöhästy minuuttiakaan. Juu, enää ei voi mennä tapaamaan ja juttelemaan omasta halusta ilman kiristävää tunnetta.

  Ja se, että kun ilmoittaa aktiivisuudesta esim. koulutuksen alkamisesta, niin turvat menee täysin katkolle määrittelemättömäksi ajaksi. Työkkärin käsittelyjen ajaksi, niin..... Kelalle asiat voisivat olla heti ok ja kuka tahansa tajuaa itsestäänselvästi mistä ei voi saada opintotukea. Työkkärin on kuitenkin huvikseen otettava asia käsittelyyn ja "kannustaa" opiskelujen aloittamiseen, jotka eivät ole este työnteolle mikäli töitä saisi.

  Miten haluaisi vapaaehtoisesti osallistua edes kokeilevasti työkkärin juttuihin tai oikeastaan mihinkään aktiiviseen, kun siitä voi seurata jotain mielivaltaista... Ilmeisesti työkkäri saa vain itse yrittää aktivoida. Uhkailulla. Otan osaa siis.

  VastaaPoista

 2. Hyvä että syy hyväksyttiin! Toivottavasti infosta seuraa jotain konkreettista työllistymisen kannalta. Millaiset palkat lienee kaupungin palkkatukipaikoissa?

  VastaaPoista
 3. Minulla ei ole aavistustakaan mahdollisten palkkatukipaikkojen mahdollisista palkoista. Olen kuitenkin tyytyväinen siitä, että olen jout... eikun päässyt työllistymisen kuntakokeilun uhr.. eikun asiakkaaksi!

  VastaaPoista
 4. Hyvää lomaa sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Yritän unohtaa kyykytysasiat vähäksi aikaa...

  VastaaPoista