keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

”Tarjottu” työ?Jostain syystä yhä edelleen näkyy lehtiartikkeleita, joissa kummastellaan, kun työtön ei ota ns. tarjottua työtä vastaan. Näiden juttujen mukaan työtön ei ota tarjottua työtä vastaan siksi, että hän saa huikeaa työttömyyskorvausta! Seuraavaksi tähän ”ongelmaan” esitetäänkin ratkaisuksi työttömyyskorvausten poistamista, alentamista tai keston lyhentämistä. 

Tähän mennessä minulle ei kukaan ole tarjonnut yhtään minkäänlaista työtä mistään! Olisin todellakin ottanut kaikki tarjotut työt vastaan (provisiopalkkaisia lukuun ottamatta), koska mikä tahansa palkka on parempi kuin työttömyyskorvaus, ja erityisesti tämä koskee työmarkkinatukea.  Minulle saa tarjota töitä – ei kuitenkaan verkostomarkkinointia, vaan oikeita töitä. Ainoa työtarjous, jonka aikanaan sain CV netin kautta, oli juuri jotain pyramidihuijaushommaa tai vastaavaa. Niinpä otin tietoni sieltä pois.

18 kommenttia:

 1. Laita ihmeessä tietosi CV-nettiin takaisin :). Ei sen kautta tulleita töitä ole pakko ottaa vastaan. Minäkin sain vastaavanlaisen tarjouksen, mutta en sille korvaani lotkauttanut. Tuli niitä sitten muitakin.

  VastaaPoista
 2. Nää uutiset on €uvostoliiton tapaista propagandaa jolla muokataan ihmismieliä eli valehdellaan julkisesti ja työssäkävijät ovat aivan pihalla lähes kaikki asioista.

  Tottakai työtön ottaa työtävastaan jos työstä saa OIKEAA PALKKAA. Yleensä monet työt on sitä että asiat menee vielähuonommin vaikka teet töitä "orjana".

  Ja ketkä sanoo työttömyyskorvaus on suuri ovat päästään sairaita narsisteja tai mitä lienevätkään eivätkä voisi itse koskaan elämään edes vuotta työttömyyskorvauksella ainoastaan. Tuskin edes 3kk :tta on totuus.

  Tämä yhteiskunta on täysin sairas.

  VastaaPoista
 3. Miten niin cv-netin kautta tulleita tarjouksia ei tarvitse ottaa vastaan? Jos työkkäri saa sen tietää tulee karenssi.

  Olen myös saanut cv-nettiin pikavippi ym. roskapostia. Lisäksi kahden päivän työkeikan. En enää haluaisi mitään noin lyhkäisiä keikkoja. Käsittääkseni on pakko karenssin uhalla nuokin ottaa jos tarjotaan.

  VastaaPoista
 4. No en tiedä. Ilmoitin työkkäriin, että verkostomarkkinointi ei ole lähelläkään omaa osaamisaluettani, joten sellaista työtä en voi ottaa vastaan - enkä elämäntilanteeni takia olisi voinut reissutyötä muutenkaan tehdä.

  Asia oli ilmoituksella selvä, eikä kukaan puhunut mistään karenssista halaistua sanaa.

  VastaaPoista
 5. tympääntynyt työtön17. heinäkuuta 2013 klo 12.32

  Niinpä... Jotkut työssäkäyvät taitavat tosiaan kuvitella, että työttömille satelee työtarjouksia, joista työttömät sitten kieltäytyvät kun ei työnteko maistu... Ärsyttävää!

  VastaaPoista
 6. Aina ei edes ole kyse siitä ettei ota tarjottua työtä vastaan, koska ei halua tehdä työtä. Minulle tarjottiin työtä: 3-4vk määräaikaista KEIKKAtyötä yli kahden tunnin työmatkalla yhteen suuntaan, ja työaika oli 8,5 tuntia/pv. Ota siinä sitten yksinhuoltajana tuollainen työ vastaan, mihin alle kouluikäisen lapsen olisin laittanut kun päiväkoti on auki klo.6.15-17 ja työ olisi alkanut seitsemältä. Päivittäinen työaikani työmatkoineen olisi ollut 13 tuntia, jos olisi ruuhkien takia edes riittänytkään.

  Työn olisin riemusta kiljuen ottanut vastaan ja olisin valmis jopa muuttamaan työn takia, jos saisi edes vuoden määräaikaisen työn.

  VastaaPoista
 7. Ei kannata laittaa tietojaan CV-nettiin. Sitä ei kukaan voi pakottaa tekemään. Sitä kautta tietosi leviävät kaikille mahdollisille ja ei-toivotuillekin tahoille.
  Noita CV-netin tietojen käyttöä ei kukaan valvo, eikä kukaan takaa mihin sinun tietosi liitetään.
  Sen verran (30v)omaan IT-alalta kokemusta, että en missään nimessä laittaisi moiseen tietojani. Enkä laittanut silloin kun olin työtön. Eikä sitäpaitsi työnantajat tällaisina aikoina niitä siltä lue, siis asialliset työnantajat.

  VastaaPoista
 8. Mutta kyllä mun täytyy sanoa, että nuoria (ja usein kouluttamattomia) minä kyllä ihmettelen. Monilla tuntuu olevan se asenne, että jos ei saa heti ns. unelmaduunia, ei tosiaan ota työtä vastaan ollenkaan. Mieluummin loisii toimeentulotuella kuin tekee jotakin elantonsa eteen, terve työkykyinen ihminen. Sellainen sapettaa. Eivät ole kai koskaan kuulleet tyvestä puuhun -periaatteesta.

  VastaaPoista
 9. Silmäilijä.
  Etköhän ole nyt tietynlaisen propagandan uhri. Itse en ainakaan omassa einpiirissäni tiedä ainuttakaan nuorta, joka ei ottaisi oikeaa työtä vastaan jos sellaisen onnistuu saamaan. Nuorille ja kouluttamattomille on niin vähän mitään työtä tarjolla muutenkin.

  VastaaPoista
 10. Ari Vehkanen on oikeassa siinä, että tämä yhteiskunta on sairas propagandoineen, suoranaisine valehteluineen sekä ikäsyrjintöineen ja työttömien syrjintöineen.

  CV:tä ei tarvitse laittaa CV-nettiin, jos ei ole erikseen siitä ns. työllistymissuunnitelmassa sopinut. Ei ole myöskään mitään velvollisuutta ottaa vastaan jotain huijaus-/verkostomarkkinointityötä.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi, seurasin nuorten työllistymiskuvioita monta vuotta ammattiin valmistuvien ja muiden nuorte opettajana suhteellisen läheltä, joten uskon että minulla on vallitsevasta asenneilmastosta varsin realistinen käsitys.

  VastaaPoista
 12. Enää en ole niin kovin nuori (28v.) mutta kyllä minä menin 18 vuotiaana kesätöihin koko kesäksi, opiskelin vielä ammattikoulussa. Palkka oli ruhtinaalliset 7€ / tunti. Seuraavana kesänä sain 3 kuukauden oman alan kesätyön vakituisten työntekijöiden ollessa lomilla. Oma alani on hyvin kesäpainotteinen ala, noin puolet töistä tehdään ulkona. Kun en syksyllä mitään töitä saanut juuri tuon takia (talvisin työttöminä on melkein puolet alan työntekijöistä), menin ilmaiseksi harjoitteluun päiväkotiin. Ei ollut mitään tekemistä oman alani kanssa. Sen jälkeen aloin tehdä töitä yrittäjänä, kunnes tuli tämä kuuluisa vuosi 2008. Yrittäjänäkin palkka oli liian usein pienempi kuin työttömyyskorvaus.

  Päätin vaihtaa alaa tuon jälkeen, enpä ole kummankaan alan töitä saanut. Toisen ammatin työttömiä oli alkuvuodesta yli 25%, ja toisen ammattini työpaikkoihin hakee aina vähintään 200 hakijaa ja kun työkokemusta ei paljon ole niin..

  Vuoden olen työttömänä ollut ja hakenut joka kuukausi kymmeniin paikkoihin, kaikkea omien alojen töistä nurmikon leikkuuseen ja rakennussiivoukseen asti. Lisäksi olen suorittanut työlupakortteja joita ilman ei toisen alani töihin ole asiaa, sekä hakenut työvoimakoulutuksiin niihin pääsemättä. Että ei kaikki nuoret ajattele, että unelmaduuni tai ei mitään.. Ja samaa voisi ajatella näistä keski-ikäisistä, että usein he eivät voi kuvitellakaan että he vaikka opiskelisivat uuden ammatin tai menisivät työvoimakoulutuksiin, vaan odottavat että saavat työn kun kerran ovat joskus opiskelleet jotain.

  VastaaPoista
 13. Vähän harhaanjohtavia kommentteja täälläkin nyt on, toki jossain erikoistapauksissa ei tarvitse ottaa tarjottuja töitä vastaan eikä "huijaustöitä". Pääsääntöisesti kuitenkaan päivärahoilla ei pysty "kotona makaamaan", jos on kieltäytynyt töistä. Ks. esim.
  täältä
  tai jostain lakisivuilta.

  Käytännössä tosiaan mitään oikeita työtarjouksia ei tule, joten on propagandaa syytellä työttömiä.

  VastaaPoista
 14. ...niin ja sitä paitsi nuo tyvestä latvaan etenemiset kuuluvat jo esihistorialliseen aikaan. Niillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa ollut enää vuosikymmeniin. Todellinen todellisuus ja erilaiset mielikuvat siitä voivat olla hyvinkin kaukana toisistaan...

  VastaaPoista
 15. "Työssäkäyntialueen ulkopuolella sijaitsevasta työstä on aina oikeus kieltäytyä, mikäli työ ei ole pysyväisluonteista kokoaikatyötä."

  Minulle on käynyt näin kaksi kertaa. Minulla ei ollut ilmoitusta cv netissä, vaan toisella samantapaisella sivulla. Selvästi kerroin sen alueen miltä haluan töitä, mutta sain yhteydenotot Helsingistä, johon on meiltä matkaa autolla yhteen suuntaan 2,5 tuntia. Ja molemmat työt olisivat olleet keikkaluontoisia, toinen max 1 viikko (johon olisi tarvinnut vielä toiminimen) ja toinen noin pari viikkoa. Alalla ei talvisin ole töitä kun harvoille, joten todellakaan ei vakituista työtä ollut tarjolla.

  VastaaPoista
 16. Tyvestä latvaan etenemisestä: kun ei ole enää mestari-oppipoika -järjestelmää, jossa jaettaisiin hiljaista tietoa, ei pääse silläkään tavalla etenemään. "Ikääntyvät" työnnetään pois ikäsyrjinnän vuoksi ja otetaan "nuoret ja dynaamiset" tilalle, mutta tällä tavalla tieto ei siirry näiden ryhmien välillä.

  VastaaPoista
 17. Että olen siis onneton esihistoriallinen jäänne, kun opettajana tein ensin lyhyitä sijaisuuksia, sitten pitempiä, sitten olin määräaikaisissa työsuhteissa - ja jos työnantaja olisi toiminut niin kuin moraalisesti oikein ja kohtuullista olisi ollut, olisin nyt virassa? En missään vaiheessa edes haaveillut saavani suoraan virkaa tai muuten vakituista työsuhdetta.

  Samoin tein hamassa nuoruudessani monenlaisia kesätöitä: olin museokahvilassa, kirjastossa, kulttuurisihteerin viransijaisena... mikään noista ei ollut unelmatyötäni, mutta kaikista pesteistä sain arvokasta kokemusta.

  Nyt, kun vaihdoin tavallaan alaa kustannustoimittajaksi, olen hyvin tyytyväinen siihen, että olen saanut työelämävalmennuksen jälkeen freelancer-töitä. Totta kai haaveilen kuukausipalkkaisesta työsuhteesta, mutta en osaa mitenkään elää niin, että jos en saa sitä, en tee näitä hommia ollenkaan. En itsekään vastaavassa tilanteessa palkkaisi työntekijää ns. sikana säkissä.

  Mutta jos ajattelumalli tosiaan on kaikki tai ei yhtään mitään, en ihmettele, ettei töitä ole.

  VastaaPoista
 18. Ja siis missään en ole sanonut, että KAIKKI nuoret niin ajattelisivat. Opetelkaa lukemaan. Selvästi sanoin aiemmin, että MONILLA tuntuu olevan asennevamma. Ei, että kaikilla. Tunnen itsekin monta nuorta työtöntä, jotka ovat oikein reippaita eivätkä varmasti valikoi. Mutta sen uskallan sanoa näkemäni / kuulemani / lukemani perusteella, että tämä on yleistyvä trendi.

  VastaaPoista