keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Ynseät ja tympeät osa II


Näin alkaneen uuden vuoden kunniaksi ajattelin tehdä yhteenvetoa (turhaksi osoittautuneesta) työnhaustani noin vuoden ajalta. Prosenttilaskua suorittamalla voin todeta, että firmoja, jotka vastasivat hakemuksiini kiittämällä kohteliaasti ”Kiitos mutta ei kiitos kuitenkaan” oli noin 50% ja niitä, jotka eivät vaivautuneet millään tavalla vastaamaan hakemukseeni oli toiset 50%. Tulokseksi saa fifty-sixty, jos laskee mukaan sen ainoan haastattelukutsun (haastattelua seuranneine hylkäyksineen).

Yritykset, jotka antavat hakemukseen vastaukseksi vain syvää hiljaisuutta, eivät siis katso (työtöntä) työnhakijaa minkäänlaisen palautteen arvoiseksi! Eivät ne luultavasti ole muillekaan epäkiinnostaville hakijoille ilmoittaneet mitään. Ei-kiinnostavin hakija lienee pitkäaikaistyötön yli nelikymppinen (nainen). 

Hakijoita yrityksiin riittää tietenkin jonoksi asti, joten mitäpä sitä nyt ”turhien” hakijoiden hakemuksia noteeraamaan tai niistä edes kiittämään? Tästä viestiketjusta voi todeta saman:

4 kommenttia:

 1. luulen että se suurin syy varmasti on sukupuolessa. Itsekin olen teknisellä alalla ja töitä hakiessa kaikista pahimpia paikkoja ovat rekrytointifirmat (esimerkiksi sharper ja mind fit consulting ja muut vastaavat). työkokemusta löytyy haetuista tehtävistä mutta näistä ei vaivauduta edes vastaamaan, saati jos itse tiedustelee jotakin. toisaalta (anteeksi asenteeni) nämä rekrytointikonsultit ovat kanamaisia bimboblondeja jotka eivät osaa edes laatia hakemustekstejä saai että ajuaisivat mitään vastaanottamistaan hakemuksista...

  VastaaPoista
 2. ja tuossahan lukee ihan selvästi että 'saati' ja 'tajuaisivat'... sori typoista, tätä tämä matkaälypuhelinlaiteella kommentointi teettää...
  -sama

  VastaaPoista
 3. Sanoisin kyllä, että ikärasisimi se on mikä työmarkkinoilla jyrää. Ei tässä iässä (yli 40 tai yli 50v) ole enää väliä onko nainen vai mies.

  Kun on pitkäaikaistyötön, katsotaan heti, että jotain vikaa siinä täytyy olla, kun ei ole töitä saanut - niin, ja kierre on valmis.

  Hoitoala on ainoa, jossa ei tietääkseni suuremmin ikärasismia ole kun on pulaa tekijöistä.

  Hakijoita on työpaikkoihin niin paljon, että edes pientä sähköpostia ei vaivauduta laittamaan vastaukseksi. Se on raivostuttavaa, mutta me eletään nyt työnantajan markkinoilla, valitettavasti.

  Koitahan jaksaa!

  VastaaPoista
 4. Sain tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen tällaisen sähköpostiviestin:
  "Kiitos kiinnostuksesta ***********an tehtävään. Olemme saaneet rekrytoinnin päätökseen ja valittu henkilö on jo aloittanut tehtävässä.

  Hyvää alkanutta vuotta!"


  Niin, hyvää alkanutta vuotta tästäkin huolimatta...

  VastaaPoista