torstai 12. tammikuuta 2012

Työttömyyttä, jolla on tarkoitus?

Ryhdy työttömäksi, se kannattaa! Saat uusia kokemuksia ja tapaat paljon ihmisiä (varsinkin typo-koulutuksissa ja monissa eri työssäoppimispaikoissa).  Lisäksi saatat päästä matkustamaan kotimaassa ja löytää typo- opiskelukaupunkiisi aivan uuden näkökulman! Samalla pääset siirtämään kätevästi valtion velkarahaa Kelalta VR:lle (eli taskusta toiseen). Omaan taskuusi rahat eivät sen sijaan jää! Tästä syystä taloudellinen tilanteesi saattaakin olla hieman ontuva, jopa mennä melkein miinuksen puolelle. ”Ei se mitään” – elämänkokemusta kuitenkin kertyy! Saatat jopa kuvitella olevasi kiireinen ja tärkeä, kuten työssäkävijät! Voisit vaikka näpytellä junassa tarmokkaan ja tehokkaan näköisenä läppäriä (jos sinulla olisi sellainen, kirjoitustehtäviä nimittäin riittää…) Läppärittömänä junassa on aina kätevää lukea tenttikirjallisuutta, niin matka-aika kuluu nopeasti ja tulee käytettyä hyödyksi. Kannattaa siis, ehdottomasti (tai sitten ei)!

5 kommenttia:

 1. Niinpä. Sitä tarkoitusta tuli mietittyä nelisen vuotta, vaan ei oikein löytynyt.

  Voisin ajatella, että joku puolen vuoden työttömyys olisi sellainen, jolla on tarkoitus. Mutta sen voisi hyväksyä vain, jos tietää sen loppuvan. Ja sitähän ei koskaan tiedä. Tai siis työttömyyden pitkittyessä tietää, mutta päinvastoin sen, että töitä ei saa.

  VastaaPoista
 2. Olet oikeassa.
  Oman kokemuksen kautta nämä asiat tulevat liiankin tutuiksi.

  VastaaPoista
 3. Niin toisaalta onko tämä epämääräinen pätkätyökään mikään ihanne. Opiskelulla, tekemisellä ja oppimisella sentään voi mennä johonkin suuntaan. Edellyttäen että on olemassa joku suunta johon menee. Toivottavasti oikea työllistymisen jos työnteolle ei ole löytynyt korvaavaa kolmannen sektorin toimintaa. Muutenhan sillä työllistymisellä ei niin väliä olisi jos rahaa tulisi ja riittäisi toimeentuloon. Työttömän tulokuvio on laskeva. Ansiotöistä ansiosidonnaiselle. Ansiosidonnaiselta peruspäivärahalle ja mahdollisesti nolla tuloille tai hakemaan toimeentulotukea. Tuota laskussa iästä on hyötyä.
  Työttömän yhteistyökumppaneita, työtovereita ovat työttömyyden parissa puuhailevat tahot eri toimistoissaan. Niissä ja työttömyyden ammatin opiskelussa riittää kyllä tekemistä. Miten sen jouhevimmin hoitaisi.

  Miksi toivoton työtön lähti koulutukseen?

  Rantakasvilla on rahantulon suhteen hyvin asiat tiedä sitten muuten.

  VastaaPoista
 4. "Rantakasvilla on rahantulon suhteen hyvin asiat tiedä sitten muuten".

  Nimettömänä Anonyymi huutelet minun rahantulostani, miksi? Et tiedä siitä yhtään mitään. Ole itse ensin neljä vuotta plus sairauslomat pois töistä, puoliso myös työttömänä ja iso velka talosta.
  Mieti sen jälkeen mitä sanot.

  VastaaPoista
 5. Hyvä Anonyymi,

  Olen maininnut blogissani useaan kertaan syitä koulutukseen lähtemiseeni (jotain tekemistä, koulutustuen saaminen ja tietenkin pienen pieni toive työllistymisestä alan vaihdon kautta), jos ne eivät vielä ole selväksi tulleet.

  VastaaPoista