keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Minusta tuli Työtön Keski-ikäinen Nainen


Minä tänään ruuhkabussissa ensi kertaa ymmärrän,
että alkuun on jo matkaa loppua enemmän
-          aika paljon enemmän…
(Kaija Koo: Läpinäkyvää)

Tai loppuun matkaa alkua vähemmän… Minä en oivaltanut tuota asiaa ruuhkabussissa enkä ensi kertaa, mutta faktahan se on. Kun minulta kysyttiin lapsena, mikä minusta tulee isona, vastasinko, että: ”Minusta tulee työtön (katkeroitunut, pettynyt ja turhautunut keski-ikäinen).”? Mitä tahansa vastasinkin, en olisi koskaan voinut kuvitella, että minusta tulisi pitkäaikaistyötön! 

Työttömyys on negatiivinen ominaisuus, keski-ikäisyys on negatiivinen ominaisuus, entäpä sitten ne molemmat yhdistyneenä samaan henkilöön? Tässä eräs vertaiskokemus (tosin henkilö on minua vanhempi, koska keski-ikä on erittäin venyvä käsite; noin 35–55 vuotta):
Työttömyys rikkoo arjen rakennelman

Tämä elokuva vuodelta 1976 olisi erittäin kiinnostavaa nähdä:

 Elokuvasta voisi joku tehdä päivitetyn version vuonna 2012 eikä pääosan esittäjistä olisi pulaa. Voisin vaikka olla vapaaehtoinen!

4 kommenttia:

 1. En ole nainen vaan mies, mutta samanikäinen. Itse olen suhdanneherkällä alalla, mutta onnekkaasti olen saanut olla vakinaisissa työsuhteissa koko työurani (23 v.).

  Tiedän halpamaiden ihmisten tulevan tilalleni tekemään työni halvemmalla 2-3 vuoden kuluessa joten jotain uutta on keksittävä. Itse en toivottavasti katkeroidu kuten sinä (anteeksi tämä kommentti) vaan aion ihan aikuisten oikeasti downwshiftata elämääni ja kouluttautua uudelleen esim. vanhustenhoitoon. Itse pidät kiinni siitä, että saisit jonkin ihmeen kautta koulutustasi vastaavaa töitä kaikkien näiden vastoinkäymisten jälkeen?

  Voimia ja jaksamista Uudelle Vuodelle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi.
  En todellakaan enää kaiken kokemani jälkeen pidä kiinni entisestä alastani! Olen itse asiassa vakavasti harkinnut myös hoitoalalle kouluttautumista (tosin opiskelemaan olisi kannattanut hakeutua jo tämän nykyisen työttömyysjaksoni alkupuolella). Olen parasta aikaa opiskelemassa uuden alan opintoja, mutta työllisyysnäkymät ovat tässäkin epävarmat. Tärkeintä on kuitenkin päästä vanhasta alasta eroon!
  Hyvää uutta vuotta sinullekin.

  VastaaPoista
 3. Parempaa vuotta 2012 sinulle!

  Toivon kovasti, että löydät vielä sen paikan johon sinut on tarkoitettu.

  Voimia jatkoon!

  VastaaPoista
 4. On liikuttavan kaunis ajatus, että olisi joku minulle tarkoitettu (työ)paikka ja vielä sen myös löytäisin. Toivotaan parasta!

  VastaaPoista