maanantai 19. joulukuuta 2011

Adventtisohjossa - eikun vesisateessa


Muut ihmiset tulevat kotiin väsyneenä töistä, minä puolestani tulen kotiin entistä väsyneempänä työttömyydestä. Tietysti olen jatkuvasti väsynyt työttömänä olemiseeni, kun ei siitä poiskaan pääse. Nyt pitäisi sitten ostella ne pakolliset joululahjat hupenevilla ”varoillaan” ja kahlata kaupungilla kuralätäköissä kaupasta toiseen. Eipä ole tässä pahemmin kulutusjuhlaa vietetty viime aikoina ja koko ajan ollaan kauempana kulutusjuhlan vietosta. Jouduin vieläpä maksamaan ansiosidonnaisen perusteella lisäveroja, jotka sitten maksoin (1. erän) ja maksan vielä (2. erän) työmarkkinatuesta! Olisi niilläkin rahoilla ollut aivan muuta käyttöä! On minulla ollut vähärahaisia jouluja ennenkin: edessä on jo 7. jouluni työttömänä, tosin ei peräkkäin. Edellisenä jouluna olen aina toivonut, että seuraavana kenties olisivat raha-asiat paremmin, mutta… Jouluna 2011 raha-asiani ovat huonommin kuin kahtena edellisenä jouluna, jolloin sain vielä ansiosidonnaista. Toisaalta joulusta 2005 tilanteeni parani huomattavasti, koska seuraavana kolmena vuotena sain ihan oikeaa palkkaa.

Ihmettelen jälleen kerran, millä perusteella työvoimapoliittisten koulutusten koulutusalat valitaan, koska ne tuntuvat olevan liian usein työllistämättömiä aloja. Koulutus, jossa nyt olen, ei suurella todennäköisyydellä (valitettavasti) ole työllistävä ja lisäksi huomasin Aamulehdessä ilmoituksen (jälleen yhdestä) teknisen viestinnän typo- koulutuksesta. Oman kokemukseni perusteella ko. koulutuksessa oli erittäin huonosti harjoittelupaikkoja tarjolla, työllistymisestä mainitsemattakaan (juuri kukaan ei työllistynyt, itse tosin silloin työllistyin, mutta en harjoittelupaikkaani!) Miksi kyseinen koulutus on taas kaivettu naftaliinista? Onko muka tällä hetkellä alan työ(harjoittelu)paikkoja tarjolla, kun ei niitä oikein ollut ennen surullisenkuuluisaa syksyn 2008 taantumaakaan?

4 kommenttia:

 1. Kyllähän se on niin, että nuo jatkuvasti pidettävät erilaiset non-stop ym typo-koulutukset parantavat eniten niitä pitävien konsulttien ja firmojen työllisyyttä.

  Työttömille ne eivät juuri mitään anna, ainakin erittäin harvalle. Muistan pari vuotta sitten hakeneeni sellaiseen, mutta edellytys oli, että hankkisin itse ensin työharjoittelupaikan. No, siinä samalla olisin mielummin hankkinut oikean työn.

  Koita jaksaa! Oikein rauhaisaa joulua Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Itse olin audiovisuuaalisen viestinnän kurssilla. Meidänkin kurssilta monen oli tosi vaikea löytää harjoittelupaikkaa. Vain pari työllistyi kurssin jälkeen vaikka kurssilaisia on alunperin 16. Itsellenikään se ei tuonut työpaikkaa.

  Hyvää Joulua Sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 3. Sellaista typo- kursseilta työllistym...mättömyys juuri on.

  Hyvää joulua myös sinne!

  VastaaPoista