keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Ei helvetti…

Tämä työttömän kyykytys on jotain täysin käsittämätöntä! Jos ja kun satun aivojeni käyttämiseksi ja mieleni virkistykseksi opiskelemaan avoimessa yliopistossa verkko-opintoja, niin sekö sitten estäisi mahdollisuuteni ottaa kokopäivätyötä vastaan? Menin tyhmyyttäni möläyttämään opinnoistani TE –toimistossa ja nyt joudun tekemään niistä selvityksen! (Minulla ei todellakaan ole varaa maksaa työttömyyskorvauksiani takautuvasti opiskeluajalta takaisin!) Onneksi ko. opintoja ei todellakaan mitenkään päin katsottuna voida tulkita päätoimiseksi opiskeluksi, kai, luultavasti ei… Kyseessä kun ei todellakaan ole tutkintoon johtava opiskelu. Aivan turhaa byrokratiaa, olisinpa vain pitänyt ”suuren” suuni kiinni! Opiskelisin luultavasti työn ohessakin samoja opintoja, jos vain saisin olla etuoikeutettu työssäkäyvä enkä kyykytetty työtön. Sitä paitsi ainoa syy miksi en ole ”ottanut kokopäivätyötä vastaan” on se, etten ole sitä saanut!

5 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Just... se on just tota! Työkkärin virkailijoille haluaisi jonkun vastuun siitä, miten ihmisiä kohtelevat. Itsekin olin viimeksi itku kurkussa ja käynnistä seurasi monta masennuksen täyttämää päivää.

    VastaaPoista
  3. Uskokaa tai älkää, mutta työkkärin viisaat heittäytyivät kohdallani luovaksi ja muuttivat (omissa tiedoissaan) määräaikaisen työsuhteeni vakituiseksi. Töiden loputtua tästä seurasi luonnollisesti yhtä ja toista kivaa, varsinkin kun mitkään selitysyritykset eivät tuottaneet tulosta. Useiden viikkojen valituskierteen jälkeen tässä taistelussa tuli silkalla sitkeydellä voitto, mutta uskoni työkkärin henkilökunnan älykkyyteen koki melkoisen kolauksen.

    Yleisesti: viranomaisille ei pidä koskaan kertoa kuin kaikkein välttämättömin, sillä heidän mielenkiintoaan on vaikeata häivyttää, kun sen on kerran herättänyt.

    VastaaPoista
  4. Toinen Anonyymi:

    Onko joku joskus jaksanut uskoa työkkärin väen älykkyyteen?

    Minäkin erehdyin sairauslomistani työkkärissä sanomaan. ja sitten minusta tehtiin 'vajaakuntoinen työnhakija'. Herranjee, mikä se on? Ja ilmoitanko sen työnanatjalle, arvatkaapa saanko töitä. No, en saisi muutenkaan.
    Että näin.

    VastaaPoista
  5. Ano2 jatkaa: Minulla ei ole mitään harhakuvitelmia viranomaisten yleisestä hyvyydestä, mutta mitään noin päätöntä en osannut odottaa. Sanotaan vaikka niin, että neutraali suhtautumiseni työkkäriin muuttui avoimen kyyniseksi.

    Kuten sanoin; viranomaisille ei pidä kertoa mitään ylimääräistä, vaan ainoastaan se mitä he itse haluavat tietää. Muuten voi huomata olevansa kusessa.

    VastaaPoista