maanantai 4. huhtikuuta 2011

Yhteensopimaton

Olen liiankin usein joutunut toteamaan yhteensopimattomuuteni maailman (= ihmisten) kanssa. Tässä on pari lainausta eräältä keskustelupalstalta ja ne ovat kuin suoraan omasta elämästäni: 

Jos ei ole kiinnostunut firman pikkujouluista ja ryyppyristeilyistä tai juoruamisesta niin sitten olet se kummajainen, joka kulkee nokka pystyssä ja jolle ei porukan seura kelpaa.
”Mielenkiintoiset asiat ovat kiinnostaneet minua aina enemmän kuin ihmisten väliset sosiaaliset kiemurat - joita minun ihan oikeasti on vaikeaa ymmärtää tai mennä niihin mukaan... Harvat ja valitut "omat ihmiset" ovat asia erikseen ja he ovat tärkeitä.”

Nämä lainaukset ovat asperger -syndroomaisten keskustelupalstalta, jonne olen silloin tällöin päätynyt tietyillä hakusanoilla. En kuitenkaan itse ole ”assi”, mutta kerran tein huvikseni suuntaa-antavan testin. Osa testissä esitetyistä piirteistä täsmäsi minuun todella hyvin, osa taas ei lainkaan. Minuun sopivia piirteitä ovat siis ainakin kykenemättömyys juoruamiseen ja vastenmielisyys kaikenlaisia (työpaikan) ihmissuhdedraamoja kohtaan. Ilmeisesti osittain tästä johtuen menestykseni työelämässä on jäänyt olemattomaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti