tiistai 20. tammikuuta 2015

PohjanoteerausKyllä tässä pitkäaikaistyöttömänä ollessa joutuu venymään ja nöyrtymään monenlaiseen! Yrittäessään työllistyä alaa vaihtamalla saattaa joutua esim. sellaiseen top- paikkaan, jonne ei koskaan, ikinä muuten olisi kuvitellut menevänsä. Toki olen hakeutunut tähän typo-koulutukseen ”vapaaehtoisesti” eli työttömyyden pakottamana.  Kuitenkin opiskelin insinööriksi juuri tietynlaisten töiden välttämiseksi. Nyt mennään sitten ojasta allikkoon…   

Kunpa vain olisin saanut tehdä substanssiosaamiseeni kuuluvia töitä, joita olisin oikeasti halunnut tehdä, ja joissa olisin ollut hyvä! Kovin hiljaista vain on ollut sillä rintamalla - ja siellä ikäsyrjintä kukoistaa. On sitten tyydyttävä siihen, mitä saa, vaikka se sitten olisi palkatonta työssäoppimista eräässä kaupungin organisaatiossa. Lisäksi kaupungin töihin työllistyminen on jokseenkin mahdotonta, koska se on tyypillinen palkattomia työssäoppijoita, palkkatuettuja työllistettyjä ja muita vastaavia hyväksikäyttävä taho.

5 kommenttia:

 1. Olet siis kuitenkin saanut työssäoppimispaikan? Niitäkin on vaikea saada nykyään, mutta tietty ainakin osan tehtävistä toivoisi olevan mielekkäitä. Saiko koko luokka paikat? Sekään ei oo nykyään itsestäänselvää valitettavasti.

  VastaaPoista
 2. Kaikki ovat saaneet paikan, kun koulutuksen järjestäjä laittoi tuulemaan pikku paniikissa. Erään ison organisaation paikat menivät toisen oppilaitoksen työssäoppijoille (ryhmämme tosin sai 2 paikkaa sieltäkin.) On lopulta koulutuksen järjestäjän asia organisoida top- paikat, koska he ovat hakeneet lupaa koulutuksen järjestämiseen ja sen saaneet.

  Katsotaan nyt, mitä tästä omalta kannaltani tulee, että onko tämä lainkaan "minun juttuni". Tiedän kyllä, mikä se olisi oikeasti ollut, mutta kun en sinne näin yli-ikäisenä (enää) kelpaa... Syvä hiljaisuus todellakin on vastauksena oman alan työpaikka- hakemuksiin!

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon top-paikasta! Olen itse typo-koulutuksessa ja just hakemassa työssäoppimispaikkaa eikä se ole nyt tällä hetkellä ollenkaan helppoa... meidän ryhmästä ei ole vielä kovin monella vielä paikkaa. Ja haettu on kovasti... joten tällä hetkellä olisin iloinen, vaikka saisin kaupungilta top-paikan. Vaikka siellä ei olisikaan jatkomahdollisuuksia, mutta saisi edes sen top-paikan.

  VastaaPoista
 4. Riippuu vähän myös kaupungista. Itsekin olen kouluttautunut alalle, jossa kaupunki käyttää harjoittelijoita (vai mitä työkokeilijoita ne nykyään on) ilmaisena työvoimana, yksi pomo on tämän myös ihan suoraan mulle sanonut(sama koulutus kun mulla, tultiin hyvin juttuun, epävirallisesti tuon siis kertoi). Mutta, silti tiedän sieltäkin ainaki yhden, joka sai lopulta vakkarityön, monen mutkan ja sijaisuuden kautta, mut kuitenkin.
  Samassa kaupungissa toisen alan paikkoja tiedän useammmankin menneen harjoittelijoille, eli kun paikka on ollut auki, on valittu sellainen joka on työkkärin harjoittelusta tuttu. Toki ulos valinnoista jää (minun laillani) aina monta kymmentä, mut ei se työn saanti täysin mahdotonta ole, jos hoitaa hommansa hyvion (ja jos synkkaa pomon kanssa, tosin mulla sekään ei riittänyt).

  VastaaPoista
 5. Toivon, että kaikille halukkaille löytyy top-paikka! Onhan se "ihan kivaa" päästä edes sillä tavalla vähäksi aikaa käväisemään työelämässä.

  On hyvä kuulla, että joku työssäoppija on oikeasti työllistynyt jopa kaupungin töihin. Ei sekään ole siis täysin mahdotonta, vaikka varmasti epätodennäköistä.

  VastaaPoista