keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Looking for new job opportunities


Otsikon mukaisen maininnan voi laittaa LinkedIn –profiiliinsa - yleensä silloin, kun on työttömänä eli etsii ”uutta” työtä. Minullapa ei ko. profiilia edes ole, koska koen, ettei minulla ole sinne oikein mitään laitettavaa. Toivonkin, että minulla olisi edes niitä nykyisiä työtilaisuuksia – uusista puhumattakaan.

Tässä Amerikkalaisia neuvoja (jotka usein ovat melkoista soopaa):
Onko työnhakukäyttäytymisesi proaktiivista vai ainoastaan epätoivoista?” No, epätoivoistahan se on!
 Jos olet ollut “jonkin aikaa” työttömänä, saatat tuntea itsesi hieman epätoivoiseksi.” Heh... “jonkin aikaa” No, vähän kauemmin… “hieman epätoivoiseksi” No, vähän enemmän kuin hieman epätoivoiseksi…
Kun työnhakijat ovat epätoivoisia, negatiivisia tai kyynisiä, työnantaja havaitsee tämän jo kaukaa.” Epätoivo on siis luotaantyöntävää ja sulkee ovia uusilta mahdollisuuksilta. Vai niin?!
(Näin muuten toteaa Ford Meyers – hauska nimi, aivan kuin joku automalli!)

Töihin "meneminen" ei tosin ole minusta kiinni!

6 kommenttia:

 1. Nyt ei ole jumalauta kyse siitä kuinka kaukaa työnantaja havaitsee epätoivon vaan siitä ettei TYÖPAIKKOJA ole ainakaan täällä pikkukaupungissa kuin erilaisille metallimiehille ja siivoojille. Ai niin uimaopettajaa haettiin myös. En osaa uidakaan eli se siitä.
  V-tuttaa kun aika tulee päivisin pitkäksi, taivas kaataa vuoroin vettä ja räntää, ei ole ketään jonka kanssa puhua vaikka säästä, päivät ovat samanlaisia toinen toisensa jälkeen.
  Tätä elämää voi joku kadehtia, joka ei tätä ole ikinä kokenut.

  VastaaPoista
 2. Juuri niin. Kaikenlaista paskaa jauhetaan ja kuvitellaan, että työllistymättömyysongelma on ratkaistavissa erilaisten neuvojen antamisella, mutta eipä vain ole.

  VastaaPoista
 3. Linked in profiili kannattaa luoda, sitä ei koskaan tiedä vaikka sitä kautta jotakin realisoituisi. Kyllä sinne varmasti sinultakin löytyy jotakin laitettavaa.

  VastaaPoista
 4. Katsotaan, jos saisin itseni psyykattua ja tsempattua LinkedIn -profiilin luomiseen.
  Tällä työttömän alemmuuskompleksin asteella se on jonkin verran vaativa tehtävä...

  VastaaPoista
 5. Joo, nyt kannattaa asennoitua ihan näin pikkuisen kerrallaan päivittäin, että yli nelikymppiset ovat liian vanhoja töitä tekemään. Me ollaan liian kalliita ja liian hyvin koulutettuja.

  Töiden tarjoajat haluavat nuoria, vastavalmistuneita ja halvimmalla mahdollisella palkalla töihin tulevia. Tai sitten eivät halua ketään, kunhan vain kokeilevat kepillä jäätä eli kartoittavat mahdollisia tulevia orjia.

  Nyt puhutaan ihan hyväksyttävänä ilmiönä paikallista sopimista palkkojen alennuksista jo voimassa oleviin työehtosopimuksiin työnantajien leirissä. Ammattiliitot ovat vain kovin hiljaa, etenkin naisvaltaiset. Ukothan eivät moista hyväksy, mutta naiset ovat aina halukkaita sovittelemaan.

  Kuinka työnhakija voi hakiessaan sanoa kuin, että ottakaa minut ihmeessä töihin, vaikka sitten nälkäpalkalla!

  Kunhan kiltin tytön CV vain näyttää jatkossa hienolta.

  T: pitkäaikaistyötön nainen

  VastaaPoista
 6. Kiltteys ja vaatimattomuus eivät ole työnhaussa eikä työelämässä kuin haitaksi. Kuten myös jostain ihmeellisestä yli neljänkymmenen ikä. Nykyisiä rekrytointiperusteita on kovin vaikea ymmärtää - tai ainakaan hyväksyä.

  VastaaPoista