lauantai 24. tammikuuta 2015

Yhdentekevää

Tässä vaiheessa on herttaisen yhdentekevää  menenkö palkattomaan työssäoppimiseen vai en! Mieluiten en edes menisi vaan pitäisin hiihtoloman silloin, kun lapsillakin on. Palkalliselle työlle toki mielelläni uhraisin hiihtoloma-ajankin. Työssäoppimisjaksolla(kaan) ei tule todennäköisesti olemaan minkäänlaista merkitystä työllistymiseeni jatkossa.

Kuulemma tulevalla työ(ssäoppimis)paikalla on tällä hetkellä yksi ns. työllistetty henkilö. Minä en halua työllistetyksi koskaan, mieluiten olen kokonaan työtön. Työllistyneeksi sen sijaan alkaisin hyvin mielelläni, vaan taitaa sekin jo olla lopulta yhdentekevää… En vain jaksa.

7 kommenttia:

 1. Työttömyyden parhaita puolia oli ehdottomasti vapaus tulla ja mennä melko lailla tahtonsa mukaan. Aina oli lomat yhtä aikaa. Nyt muutamat kertymään ehtivät lomapäivät siintää hamassa tulevaisuudessa; joulun välipäivätkin meni töissä. Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin - työttömyydessäkin.

  Tsemppiä kevääseesi! Lapsista ja läheisistä löytyy aina kuitenkin ilonaiheita, vaikka elämä muuten tuntuisikin potkivan päähän.

  VastaaPoista
 2. Tuttua juttua. Minullakin motivaatio ilmaisiin työssäpuuhasteluihin on ollut miinuksella jo ennen ensimmäistä päivää. Mieluummin en menisi enää ikinä vastaaviin vaan mieluummin vapaat aikataulut ja käyttää aikansa miten parhaaksi näkee. Vapaa-aika toisaalta menettää merkityksensä siinä vaiheessa, kun rahat loppuu tehdä mitään mielenkiintoista.

  Palkkatukipaikan otan sen sijaan mielellään, vaikka työtöntä pitää dissata tässäkin tapauksessa ja nimittää työllistetyksi tai tukityöksi. Minun piti palkkatukityöpaikka vihdoin viimein saadakin, mutta asia takkuaa edelleen enkä ole päässyt aloittamaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, ex-työtön luuseri.

  Palkkatukipaikka minullekin kelpaisi/ olisi kelvannut, mutta ei ole osunut todellista mahdollisuutta kohdalleni tai en ole osannut sellaista etsiä.

  Sanoilla "työllistetty" ja "työllistynyt" on täysin erilainen kaiku. Ensin mainitulla se on väkinäinen ja pakonomainen ja viimeksi mainitulla on positiivinen onnistumisen kaiku. Työllistetystä puhuminen aiheuttaa myös ikävän leimaamisen ko. henkilölle.

  VastaaPoista
 4. Minä olen työllistetty henkilö, siis palkkatuella urheiluseuran sihteerinä. Olen ja koen olevani täysin tasa-arvoinen muiden työntekijöiden kanssa, minua ja työpanostani arvostetaan ja tarvitaan. Palkkatukea on pakko tuollaisten työnantajien käyttää, koska eivät tuota eivätkä tavoittele voittoa. Ilman palkkatuella työllistettyä sihteeriä joutuisivat seuran vapaaehtoiset hoitamaan hallintohommat talkoilla oman työnsä ohessa. Ja sitä hommaa tosiaan riittää, ei ole tarvinnut hetkeäkään töissä miettiä, että mitähän seuraavana tekisi, no paitsi sitä kiireysjärjestystä tosin.Työllistettynä työskentelyssä on vain se yksi huono puoli, että tietää työsuhteen varmuudella päättyvän, kun tukijakso loppuu. Vaikka olen kuinka hyvä ja ihana ja ahkera, seuraava työllistetty korvaa minut ensi syksynä. Niisk.(No, sitten talkoisiin, sillä JNV on vienyt myös sydämeni, hihi.)

  VastaaPoista
 5. En itsekään koskaan käyttänyt itsestäni nimitystä "työllistetty" palkkatukitöissä ollessani, ei liioin työnantajanikaan. Olin vain t ö i s s ä. Sain hyvän lisän cv:seeni (jossa sielläkään ei puhuta erikseen palkkatuesta) ja vakituinen paikkakin olisi tässä firmassa ollut tarjolla, jos olisin huolinut. Palkkatukipaikan metsästämisessä kannattaa olla itse aktiivinen ja kertoa tästä mahdollisuudesta työnantajille, jotka eivät välttämättä edes tiedä että voivat saada tukea (pitkäaikaistyöttömän) työntekijän työllistämiseen.

  VastaaPoista
 6. Onpa hienoa, kun teille on tällaisia asioita edes tarjottu!

  Ei täällä pääkaupunkiseudulla yli viisikymppiselle, tuotannollisista ja taloudellisista syista irtisanotulle naiselle mitään tällaisia kuvaamianne toimintoja ole tarjottu. Menkää nyt ihmeessä pääkkönä sinne, mihin teitä kammetaan!

  Ihan itse pitää oman päivän aktiviteetit etsiä, työkkäristä otetaan yhteyttä kerran vuodessa, jos silloinkaan. Luvataan kyllä, mutta mitään ei tapahdu. Ja sitten pelätään pelko perseessä, jotta kohta karenssia pukkaa! Mietipä siinä sitten luovaa ja elähdyttävää toimintaa itsellesi, no, minä olen siinä kyllä onnistunut, mutta.......................

  Ja lisäksi yhteyden otot ovat juuri siihen aikaan, kun pitäisi päästä kesälaitumille. Kiusahan se on pienikin kiusa jo monena vuonna.

  VastaaPoista
 7. On kurja systeemi, että aina täytyy ottaa tilalle seuraava palkkatuettu henkilö tai työharjoittelija tms., kun yksi olisi jo oppinut homman ja hänet pitäisi siinä vaiheessa oikeasti työllistää.

  Todellakin "työllistetty" -nimityksen voisi kokonaan unohtaa ja olla niinkuin hänkin olisi tasavertainen muiden kanssa työpaikalla.

  Erittäin huvittavaa, että TE -toimiston tiedotustilaisuudet, joihin pakotettuna kutsutaan, tuppaavat aina sijoittumaan loma-aikoihin (myös minun kokemukseni mukaan).

  VastaaPoista