keskiviikko 13. elokuuta 2014

CV-netistäNyt kun olen - kiristyksen ja uhkailun voimalla - saanut julkaistua tietoni CV-netissä, jään odottelemaan josko työsopimus olisi jo puolen tunnin päästä kirjoitettu…  CV-netti on ratkaisu kaikkien työttömien työllistymiseen ja jopa uusien työpaikkojen syntymiseen, kun työnantajat huomaavat kuinka loistavia (työttömiä) työnhakijoita on tarjolla - ja sitten heräsin.

Toivottavasti saan ottaa tietoni sieltä kokonaan pois, heti kun joku tarjoaa minulle verkostomarkkinointipyramidihuijaus-”töitä” tai ”tämä ei ole aivan sitä, mitä olet hakemassa”-tyylistä hommaa. Minä olen hakemassa vain niitä töitä, jotka olen ilmoittanut! Vielä ei ole tosin yhteydenottoja tullut, vaikka puoli tuntia meni jo.

Työnhakijan pakottamisella laittamaan tietonsa CV-nettiin ei suinkaan olla hyväntahtoisesti auttamassa työtöntä työllistymään, vaan pyritään saamaan mahdollisimman moni työtön pois työmarkkinatuelta, jos tämä ei tee annettua ”tehtäväänsä” tiettyyn päivämäärään mennessä. Kuinkahan paljon tähänkin systeemiin on uhrattu rahaa? 

Näemmä CV-netin esittelyn voi kuitenkin julkaista vain 2 kuukaudeksi kerrallaan ja sen jälkeen se poistunee automaattisesti? Olisin nimittäin julkaissut oman pläjäykseni tämän vuoden loppuun asti, mutta se ei ollutkaan mahdollista. Seuraakohan esittelyn olemassaoloa edes kukaan (työnantajat eivät ainakaan…)?

Oman kotisivunkin voisi näköjään linkittää CV-netin esittelyyn. Linkittäisinkö blogini osoitteen sinne? Muuten ehkä voisinkin, mutta mahdollisen tunnistamiseni välttämiseksi en sitä kuitenkaan tee. Tein toki esittelynkin nimettömänä, mutta eihän näistä silti koskaan tiedä.

13 kommenttia:

 1. Viime vuoden puolella, ekat kolme kertaa CV-nettiin esittelyn tehdessäni tai uusiessani sain oman alani työnhakupalvelusta lähes välittömästi viestin sähköpostiini. Viesti alkoi: Hei, huomasimme CVsi CV-netissä. Työpaikkaa ei tarjottu, mutta mahdollisuutta rekisteröityä palveluun.

  Kävin silloin sivuilla utsimassa ja olihan siellä paljon työpaikkoja, ei vaan valitettavasti täältäpäin. Jos olisin ollut nuori ja perheetön, olisin ihan hyvin voinut lähteäkin johonkin niistä.

  Tämän vuoden puolella ei noita viestejä ole enää tullut, vaikka keväällä esittelyni taas uusinkin (se oli kyllä välillä poissa kun en viitsinyt uusia). Nyt kun kävin siellä Turijobsin sivuilla, ei siellä ollut yhtään avointa työpaikkaa, vain yksi koulutus Lontoossa! Kertoneeko enemmän ko. palvelusta vai koko alan tilanteesta!?

  Niin, ja itse olen linkittänyt sen "virallisen" eli ei-anonyymiblogini CV-nettiin, liekö hyötyä eli ei...

  VastaaPoista
 2. CV-netti? Eikö te-keskuksissa ole kuultu LinkedIn'istä? Ei tarvitsisi koko ajan olla uusimassa mitään, toki päivittää voi tietojaan.

  VastaaPoista
 3. On siellä kuultu Linkdein'stä. Ja kaikista muistakin sähköisistä palveluista. Linkedin'iäkin mainostetaan, mutta siihen te-tsto ei voi pakottaa. Ja lainmukaan on niin, että cv-nettiinkä ei voi pakottaa. Itse tätä cv-netti pakotusta ihmettelen, koska totinen tosi on, että te-toimiston virkailijoilla ei ole mahdaattia tähän ketään suomen kansalaista pakottaa, eikä sen käyttämättömyydestä ketään rangaista. Siksi, ja siksi ja paljon tätä ihmettelen. Sitä tapahtuu muuallakin. Toinen on vielä se, että käsitykseni mukaan te-tsto on myynyt rekry-palvelu toimintonsa (oliko se nyt operia tms?). Hämmästyttää, kummastuttaa.

  /Epäilevä

  VastaaPoista
 4. Eikun taisi olla opteam tuo oikea puulaaki.

  /Epäilevä

  VastaaPoista
 5. ''Oman kotisivunkin voisi näköjään linkittää CV-netin esittelyyn. Linkittäisinkö blogini osoitteen sinne?''

  Jos noin tekisit, blogisi sisällön huomioon ottaen voisi käydä niin, että TE-toimisto muistaisi sinua karenssilla perustelunaan se, että menettelyllään aiheuttanut sen, ettei työsuhdetta syntynyt.

  VastaaPoista
 6. Minulla on sellainen käsitys LinkedInistä, että se on vain menestyjille. Ei anna kovin hyvää kuvaa, jos siellä lukee: "Looking for new job opportunities since May 2009."

  Ironinen heittohan tämän blogin linkittäminen mihinkään työhakemukseen oli, mutta toisaalta: miksi tällainen blogi pitäisi nähdä työnantajan kannalta juuri negatiivisessa valossa? Olenhan tehnyt "jotain", kun olen kirjoittanut blogia sekä osaan kirjoittaa työttömyydestä (hyvin tai huonosti, mutta kuitenkin). Sellainen olsi hieno työnantaja, joka palkkaisi minut blogini perusteella tai siitä huolimatta! Vaan eihän sellaista tapahdu...

  VastaaPoista
 7. Looking for new job opportunities - pakkoko siihen sitä vuosilukua on laittaa ja new job opportunities -tilalle se ala/ammatti, jota hakee.

  VastaaPoista
 8. CV:n iso aukko ei näytä hyvältä Linkedinissä eikä missään muuallakaan.

  VastaaPoista
 9. No ei ne aukot näytä hyvältä mutta voihan sitä silti yrittää...

  VastaaPoista
 10. Olen joskus miettinyt, että olisiko siitä kamalasti haittaa jos täyttäisin CV:n aukkoni keksityillä työpaikoilla. Kukaanhan niitä ei koskaan tarkasta, etenkään jos ei viimeisimmäksi työksi laita.
  Joutuuhan sitä työhaastattelussa kuitenkin kertomaan kauniimpaa tarinaa itsestään ja taidoistaan joka tapauksessa. Tai ainakin epäsuomalaisesti kehumaan itseään mikä on sekin aika haastavaa kun pieni ääni sisällä sanoo, ettei sitä nyt niin kamalan taitava kuitenkaan ole vaikka ihan hyvin mainitsemansa asiat osaisikin.
  Epärehellistä se on työkkärin virkailijoidenkin toiminta aika ajoin.

  VastaaPoista
 11. Itsekin olen joskus funtsaillut täyttää CV:n aukot keksityillä työpaikoilla. Toisaalta siihen vaadittaisiin se työtodistus, joten olen sitten aina hylännyt ajatuksen. Muuten sen toteuttaisinkin ilman tuota työtodistusongelmaa. Tai voisihan sitä kai itsekin väsätä jonkinlaisen työtodistuksen blanco-paperille mutta tähän en kuitenkaan ole uskaltanut ryhtyä.

  VastaaPoista
 12. Se on paha juttu, jos yrittää huijata ja jää siitä kiinni. Parasta jättää kokonaan tekemättä.

  VastaaPoista
 13. Nuihin CV:aukkoihin koitan itse kehittää jonkinsortin suhteellisen rehellisen asian. Kuten tiedämme, moni FEC-työntekijä tekee FEC-työtä nimenomaan CV:n tähen, aukon täyttääksen tai sellaisen pätkän katkaistakseen.

  Yrityksen perustamisen kartoitus, perhe-elämän kriisien selätys, ulkomaille työllistymisen vaihtoehtojen setviminen ...

  Summa summarum: ei näytä aukot hyvältä Linkedin:ssäkään, ja lähinnä tuo tuntuu olevan jo töissä olevien, raskassarjalaisten puuhastelukenttä. Ylemmän tason asiantuntijoille.

  /Epäilevä

  VastaaPoista