tiistai 6. toukokuuta 2014

Kliseekimppu

"Kyllä tekevälle työtä riittää/ löytyy..."
Johan se on nähty ja koettu, ettei todellakaan riitä eikä löydy!

"Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen ovi/ muita ovia aukeaa."
Jos joku ovi hieman raottuukin, niin lopulta se paiskataan nenän edestä kiinni.

"Mikset mene töihin?"
A-ha? Vai niin...? (Syvä huokaus)

"Työtön vain makaa kotona/sohvalla."
Kotona ei sitten muuta voi tehdä kuin "maata"? Eikä sieltä kotoa koskaan lähdetä minnekään?

"Työtön saa rahaa tekemättä mitään."
Työtön saa nimellisen summan rahaa korvaukseksi siitä, ettei hänellä ole työpaikkaa ja siitä, että hän hakee työtä.

"Työttömyyskorvauksen eteen on tehtävä velvoitetöitä."
Jos työttömyyskorvauksen saajille on löydettävissä jotain järjellisiä töitä, niin silloin niistä voidaan yhtä hyvin maksaa palkkaa (edes pienehköä). Kyseessä ei silloin enää ole työttömyyskorvaus.

"Maksan verorahoistani työttömien 'loisimisen'"
Niin että juuri sinun verorahoistasi? Verorahoja ei sitten muuhun käytetä kuin työttömien "loisimisen" kustantamiseen? Entä koulut, teiden kunnossapito, terveydenhuolto, kunnallistekniikka jne.?

Bonuksena: "Huomisesta ei koskaan tiedä."
Työtön tietää huomisesta sen verran, ettei hän silloinkaan ole menossa töihin...

7 kommenttia:

  1. Kuluneita klisheitä nuo kaikki ovat.
    Ei kannata surra.
    Nykyinen työttömyystilanne on pyöräyttänyt kaikki sanonnat päälaelleen.

    VastaaPoista

  2. Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan perusosan maksaa valtio. Ansiosidonnaisen osan rahoittavat työnantajat ja työntekijät Työttömyysvakuutusrahastoihin maksettavien pakollisten työttömyysvakuutusmaksujen kautta. Työttömyyskassat rahoittavat lisäksi 5,5 % ansiopäivärahoista.

    Eli hän, joka on vielä 500 päivän kurimuksessa, voi nauttia oman työnsä hedelmistä noin alle 50 prosentin tuotoistaan. Loput maksaa valtio, jonne nykyinen työtön on ansiotyössään ollessaan maksanut plus jäsenmaksut. Mitä tarkoitaa loisiminen? Se alkaa sitten, kun ne maagiset viisisataa päivää on käytetty. Vai alkaako, kaikista tuloista maksamme veroja, kukin voimiensa mukaan.

    Koskeehan se, kun ei kelpaa. 52 tai 40 vuotias ei voi näyttää yhtä pirteältä kuin 25, mutta täytyyhän rekryllä olla jonkainlainen näkemys siitä, kuka nämä 25:set on kasvattanut ja elättänyt? Ei kai vaan se 52 tai 40 vuotias hakija?

    Ja mitä sitten kasvattamiseen ja elättämiseen liittyy, se onkin sitten eri juttu, jota rekryt nuoren ikänsä takia eivät edes tajua.

    Pelko pois, kevät ja kesä päällensä pukkaa. Kohta ovat marja-, sieni- ja käpysadot kypsiä, ei muutakuin keräämään. Tänä vuonna ei tarvitse kärsiä kapinallisia ulkomaalaisia kerääjiä, vaan voidaan luottaa ihan kotimaiseen ilmaistyövoimaan, kuten aiemmin alkuvuodesta on meidän päämme pantiksi pantu tuoreen eurovaaliehdokasrouvan ehdotuksesta.

    Kaunista kevättä kaikille alle 500 ja yli sen meneville työttömille, kyllä Sauli huolen pitää, eikö?

    T: Irene.



    VastaaPoista
  3. Sain kovan käskyn TE-toimistolta tulla puolen tunnin infoon, jossa kartoitetaan tilanteeni. Olin juuri kaksi viikkoa sitten käynyt ilmoittautumassa paikan päällä, kun sinne tulemaan käskettiin. Tuolloin kerrottiin, että yhteydenotot heiltä ovat jatkossa sekä puheliitse että kirjeitse.

    Olen 52 vuotias nainen taloushallinnon alalta, työt siirrettiin Tampereelle pääkaupunkiseudulta ja työttömyyteni alkoi yli 25 työvuoden jälkeen viisikymppisenä. Nättiä, vai kuinka?

    Jos en osallistu, enkä ilmoita pätevää syytä, kuten työllistymisen tai sairauden, elämisen eväät tyrehtyvät siihen.

    Kuka pitää kirjaa siitä palkattomasta työstä, jonka ikäpolvemme, sitä edeltävät ja tulevat naiset tekevät ilmaistyönä huoltaessaan perheidensä pyykit, silitykset, ikkunanpesut, suursiivoukset, ja niin edelleen töidensä tai työttömyytensä ohessa .....

    Näitä töitä, joita nyt on listattu kotitalousvähennyksen alle ei ole aiemmin pidetty missään arvossa, nythän kuitnkein ne ovat varsin arvokkaita askareita.

    Miettikää sisaret, mihin ryhdytte!

    T: Käpykaartilainen marjankerääjä.


    VastaaPoista
  4. Mitenkäs se Toivottoman Typa? Menetkö?

    VastaaPoista
  5. En ole ollut yhteydessä typaan, koska yhteydenotto (saamani kirjeen mukaan on) vapaaehtoista.

    VastaaPoista
  6. Juuri äsken sain soiton pakko-infosta kolleegalta, jolle oli tullut ultimaattumi-kirje kutsu kuntakokeilu infoon. On täälläkin sävy vaihtunu: vapaaehtoinen info on muuttunut pakko-infoksi.

    Osasi olla laittamatta nimeään siihen paperiin, jossa osallistuu tähän.

    /Epäilevä

    VastaaPoista
  7. Viimehetken tietoja: vapaaehtoisinfo siis muuttui pakkoinfoksi. Ja jos EI allekirjoita osallistumista kuntakokeiluu pääsee suorilta kartoitukseen vaikeasti-työllistyvien-linjalle. Että näin täällä PKS systeemi muuttui. Tämä huono ja huonompi ja huononeva työllisyystilanne ei riitä näemmä masennuksen syyksi. Vieläkään en ymmärrä, miten me työttömät niitä työpaikkoja saisimme taiottua???!!! Kova tuntuu olevan usko kykyihimme. Ei riitä, että pelkkä työnhaku on kovaakin kovempaa työtä, kun pitäis vielä suorittaa loppututkinto taika-ministeriössä.

    /Epäilevä

    VastaaPoista