tiistai 20. toukokuuta 2014

Juhlan tuntuaTänään on taas merkkipäivä, vaikka aihetta juhlaan ei olekaan: 20.5 tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun jäin työttömäksi kahden ja puolen vuoden pätkätöiden jälkeen. Hyötysuhde on siten erittäin huono. Tämä tarkoittaa myös sitä, että työmarkkina-arvoni laskee 3 pistettä entisestään:


SISÄINEN JA ULKOINEN TYÖMARKKINA-ARVO KAIKKI PISTEET YHTEENSÄ: 15 => 12
12 – 21 pistettä: Kohtalainen työmarkkina-arvo. Olet tehnyt sen, mitä yhteiskunta edellyttää ja ihmisenä olet ihan ok tyyppi. Kaltaisiasi on valitettavasti tuhansia muitakin työmarkkinoilla eikä sinulla ole erityistä kilpailuetua muihin hakijoihin nähden. Oma aktiivisuutesi ratkaisee paljon työnsaannissa, sillä kukaan tuskin tulee kotiisi tarjoamaan sinulle työtä. Olet suhdanteiden armoilla. Kannattaisiko kerryttää työkokemusta ryhtymällä urakka-apulaiseksi, sijaiseksi ja sesonkiapulaiseksi? (Ehkä, mutta kun en edes sellaiseksi pääse...)

Onhan se melkoinen saavutus, jo 5 vuotta työttömänä työvoimapulan luvatussa maassa!


6 kommenttia:

 1. Työvoimapulan, jep jep. Tänään julkaistun työllisyyskatsauksen mukaan Suomessa on enemmän työttömiä kuin Keski-Suomessa asukkaita. Että revitään siitä sitten...

  VastaaPoista
 2. Ei tässä paljon riemua ole, ei. Tässä valmistaudun sunnuntaipäivän viettäväksi ota-mut-ilmaseks -töihin sessioon... Kävin nyt-saa-riittää -osoituksessa. Taas. Ja tiedän että se EI lisää työpaikkoja, lasten koulupaikkoja, vanhusten hoidon tasoa tai mtn Suomessa jo hävitettyä ja edelleen hävitettävää. Mutta muuta en voi omalta osaltani tilanteellemme tehdä ... Kuin äänestää vaaleissa. Suomen tilanteen vuoksi ja sen eteen.

  Kävin muuten paikalliskaupassa kysymässä, josko tuntitöitä edes. Ei kelvannut edes yhteystiedot. Hae netissä. Kassatöistä kokemusta opiskeluajalta, ja ikää on se 45+. Eikä oo isot puskurit, blondi tukka tai geelikynsiä. Mut ÄO olis n. 118 ja muuta kokemusta ja osaamista kyllä. Ei taida olla markkina-arvoa sille ... Tää hissi ei tän alemmas enää mene.

  /Epäilevä

  VastaaPoista
 3. Ihan sama, tehkäätten mitä lystäätte, ihan kaikki!

  En kelpaa töihin, en kelpaa, tämä selvä. Mihinkään en enää kelpaa, toivottavasti ei minua häiritse jatkossa enempää te-palvelu kuin kukaan muukaan.

  Ei ole pihoja ja puutarhoja, missä värkkäillä tai olla värkkäilemättä aikansa kuluksi.

  Lapset kerittiin melkein aikuisiksi venyttää ennen tätä paheellista työttömyyden häpeää, joten eipä ole ollut vara aiemminkaan zumbpoihin ja bumboihin, saatikka lomamatkoihin. Ei ikinä, voi ikiköyhän elämää! Ehkä taivaassa sitten, sanoo joku.....

  Tekemisen kyllä kuittaa asuminen pääkaupunkiseudulla, täällähän kaikki tutkitusti maksaa rutosti. Päivät kuluvat jahdatessa kauppojen kolmekymmentä tai viisikymmentä prosenttia alennettujen ruokien perässä. Kyllä tämä työstä käy olemattomien työpaikkojen metsästyksen ohessa ja voi vallan mainiosti ansioluetteloon liittää!

  Tervetuloa vaan pääkaupunkiseudun työttömien joukkoon!

  Hiljaista pitelee, mutta kuka pitää huolen?

  VastaaPoista
 4. 5 vuotta työttömyytta ei ole mikään harvinaisuus kun minäkin olen ollut jo 10 vuotta työttömänä. Tein Nokialle töitä ulkomaisissa projektikohteissa kunnes kotoinen Kiinassa valmistettu kumisaapas persuuksini kumahti.

  Kyllä tätä työttömyyttä kestää kun on perheetön ja asuu vaatimattomasti kaupungin vuokra-asunnossa kohtuullisella vuokralla ja kohtuullisen kaukana keskustoista.

  Harrastan pyöräilyä ja tietokoneita ja onneksi osaan nuo asiat tehdä ja huoltaa omatoimisesti ja halvalla.

  Heh, termi "omatoiminen" on näköjään tarttunut minuunkin. Tiedätte kyllä mistä tuollainen termi on peräisin.

  Hyvää kesän jatkoa kaikille vaikka tänne etelään onkin nyt tulossa kylmä sään jakso nykyiseen helteeseen verraten. Mutta heinäkuu on vielä edessä ...

  VastaaPoista
 5. Zumbaamaan pääsee melko halvallakin, kun ei mene ökysaleihin eikä osta kaikkia "virallisia" zumba-vaatteita yms. sälää.

  Hyvää kesän alkua ja jatkoa kaikille meille työttömille, mahdollisesta palelemisesta huolimatta!

  VastaaPoista
 6. "Kaikista työnhakijoista (523 464) vähennetään työttömyyseläkeläiset (12 149), yleisillä työmarkkinoilla työskentelevät (77 499) ja lyhennettyä viikkoa tekevät (7 507). Näin tiedetään TE-toimistoissa asioivien kokonaan työttömien lukumäärä, 426 309 henkilöä. Tämä on melkein kaksinkertainen luku viralliseen (em. 216 420) nähden."
  (11/2013)

  http://jannemuhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166890-tyottomien-maara-lahentelee-ennatyslukemia

  "Huomioitavaa on että tilastojen perusteella "työharjoittelussa"-luokituksen tilalle on tullut "valmennuksessa" ja "työ/koulutuskokeilussa". Tähän perustuu se urbaani legenda ettei työkkäri enää teetä ilmaista työtä harjoittelun varjolla."

  http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/1083832-tyottomyysaste-marraskuussa-2013-19-7-prosenttia.html

  /Epäilevä

  VastaaPoista