maanantai 10. maaliskuuta 2014

Lisää työllistymismahdollisuuksiaOnko työttömyytesi pitkittynyt tai vaarassa pitkittyä? KYLLÄ!
Etsitkö (työkokeilu- tai) palkkatukipaikkaa? Mahdollisesti…
Haluatko löytää reitin työelämään? Mielelläni, kiitos.

"Viime lokakuussa suuren suosion saavuttanut Työllistymispolkuja -tapahtuma järjestetään tiistaina 18.3.2014 klo 13-15.30. Tarjolla on runsaasti työkokeilu- ja palkkatukipaikkoja sekä muita työllistymistä edistäviä palveluita. Tapahtumassa on mukana 18 toimijaa! " http://bit.ly/1kYIfu8
 
Valitettavasti nämä ”toimijat” eivät sitten enää herätä innostusta, kuten alussa oleviin kysymyksiin vastaaminen herätti. Pitkäaikaistyöttömät on jo valmiiksi leimattu sellaisiksi luusereiksi, ettei meille vahingossakaan ole mitään parempaa tarjolla! Kun ei ole pystynyt itse työllistymään oikeille työmarkkinoille, niin vaihtoehdoksi jää sitten enää tällaiset ns. välityömarkkinat?

Entinen Piotty on nykyään nimeltään Uratehdas. En ole ilmoittautunut (ainakaan vielä) sinne, koska siellä(kin) tunsin itseni niin ulkopuoliseksi. Osallistujina on niin paljon sellaisia henkilöitä, joilla on pitkä - ja vielä ”tuore” - työkokemus ja näin ollen todellinen työllistymismahdollisuus. Minulla kun on vanhentunut(?) ja lyhyeksi jäänyt työkokemus sekä pitkittymistään pitkittynyt työttömyys, niin en tunne kuuluvani siihen joukkoon

9 kommenttia:

 1. Epäilevä kirjoitti:
  Tässä juuri nyt (toivottoman) työnhaun pyrskeissä olen persaus puutuneena lukenut blogiasi alusta. Ihan alusta-alusta. 2012-2013 vielä läpikäymättä.

  Kuule, annatko anteeksi typeryyteni, tyhmyyteni ja tämän absoluuttisen idiotismini? Nöyrästi pyydän. Koska olen kommentoinut kirjoituksiisi niitä asioita tuoden, mitkä olet jo vuosia sitten julkituonut ja kirjoittanut. Miljardi kertaa paremmin kuin minä. Olen ns. löytänyt jo löytämäsi pyörän uudelleen. Kiitos, että olet jaksanut minunkin purskeeni lukea maltillisesti, ja maltillisesti niihin vastata.

  Kaiken sen, minkä kokenut ja tuntenut olen, olet kirjoittanut. Ihan kaiken. Ja kyllä, olen katkera, katkeroidun lisää ja toivottomuus tulevaisuudesta on pysyvä. Ainoa keino minulla(kin) taistella tätä kaikkea vastaan on hakea turhilla tappiinsa silatuilla hakemuksilla paikkoja, joihin minua ei haluta. Ainoa keino pysyä järjissään. What a Waste of Life!<

  Välillä mietin, että jos kaikki työttömät lähtisivät piknikille kunnantalolle tms. päättäjäpaikalle ... jospa jossain vaiheessa tulisi se aika, että me oikeasti olisimme olemassa. Emme vain tilastoista matonalle putsattavia numeroita.

  VastaaPoista
 2. Epäilevä kirjoitti (en tiedä oletko jo tämän löytänyt, eräs kolleega (=työtön) tämän minulle postasi:
  "Työttömät halutaan pitää työttöminä palkkatason kurissapitämiseksi. Tämä livahti Filatovilta muutama vuosi sitten suorassa tv-ohjelmassa. Toinen motiivi on pitää työttömä työttöminä on se, että heitä käytetään yhä laajenevassa määrin ilmaistyöntekijöinä ja näin tuetaan paitsi kolmatta sektoria, niin myös yrityksiä. Yritystukea tuokin."

  http://keskustelu.suomi24.fi/node/6528654

  VastaaPoista
 3. No, nythän meidät työttömät (220 000 kpl Suomessa) on unohdettu hetkeksi viime viikkoina aivan täysin ja jätetty omiin liemiimme likoamaan, kun Eurooppaa uhkaa vanha ja tuttu vaara.

  Ei muuta kuin kaikki jonnin joutavat sohvallamakaajat iloisesti ja kilvan itärajaamme (1340 km) turvaamaan! Siinäpä kunniakas lisä CV:hemme!

  Onhan meitä aikojen saatossa ajettu milloin mihinkin: hätäaputöihin, itänaapurin rakennushankkeisiin, läntisen naapurin autotehtaille, marjojen, sienien ja käpyjen keruuseen. Hienoja työtehtäviä kaikki, ei sen puoleen...

  Ilmaistyön teettämisestä puhumattakaan, joka on nykyisen talouden pidon härskin ilmenemismuoto.

  Tsemppiä kaikille tämän maan työttömille, nähdään rajalla, mutta minkä maan?

  VastaaPoista
 4. Tällä toivottomalla työttömällä asiat rullaa vaihteeksi eteenpäin. Opinnot etenee vauhdilla, valmistun pian uuteen ammattiin ja palkkatukipaikka on tiedossa. Tottakai ottaisin palkkatyöpaikan vaikka heti, mutta niitä ei työttömälle opiskelijalle niin vain tarjota. Ehkä tätä kautta löytyisi pitkäaikaisempi pesti. Tottakai opiskelu on usein turhauttavaa, mutta silloin täytyy hengähtää hetki ja muistuttaa itseään päämäärästä, ammattitutkinnosta.

  VastaaPoista
 5. Epäilevä kirjoitti:
  Nyt joku osaaja tekemään rekry-nettisaittia (ja ylläpitämään sitä, vastuuntuntoisesti ja luotettavasti!), josta työnantajat voivat tilata meitä tappiinsa koulutettuja, motivoituneita ja osaavia sekä oma-toimisia etc. työntekijöitä Ilmaiseksi työvoimaksi. Ja tämä ei ole edes vitsi, vaan jo aivan tosissani tätä ehdottelen. Anti-Vra-Työvoimaa (vai mikä olisi oikea termi?). Tähäänkö on oikeasti-oikeasti tultu?

  VastaaPoista
 6. Tähän on tultu, kun ei enää juuri ole niitä "varmoja" työpaikkoja eli sitä monen kymmenen vuoden uraa (tai jotain sinne päin) samassa työpaikassa.

  VastaaPoista
 7. Ei tarvitse edes tehä nettisaittia ilmaselle porukalle. Senkus ilmottautumaan suoraan työnantajalle. Otetaan ilomielin vastaan. Mutta heti kun mainitset haluavasi edes minimipalkkaa, töitä ei enää olekaan kaikille, ei varsinkaan sulle kun kehtaat kysellä palkan perään. Valitettavasti...
  Työnantajien etiikka ja moraali on ollut hakusassa jo pitkään. Eikä näytä meno juuri muuttuvan.

  VastaaPoista
 8. http://blogbook.fi/henriheikkinen/tyoton-nain-tyollistat-itsesi/

  VastaaPoista
 9. Epäileva kirjoitti:
  Tässä juuri taannoin kolleegan kanssa harmiteltiin, ettei itse aikoinaan keksitty varmaan rahasampoa: läpilaskutus. Toiset tekee duunit ja kärsii mahdolliset vahingot ja me rikastutaan turvassa ja helposti vaan lähettelemällä laskuja. Kannattaa tosiaan lukea linkin kommentit.

  VastaaPoista