sunnuntai 5. elokuuta 2012

Lomailua


Olen tässä pitänyt vähän ”lomaa”, vaikka työttömällä ei oikeasti mitään lomaa koskaan olekaan. Pitkäaikainen loma työelämästä työttömällä toki on, mutta työttömän loma on aivan erilaista kuin työllisten palkalliset lomat lomarahoineen. Joka tapauksessa olen pitänyt sitä kuvitteellista lomaa ja nauttinut kesästä. Tampereella parasta ovat järvet, mutta järviä on toki muuallakin. Tämän kuvan otin naapurikunta Kangasalan puolelta:


 
Kuva kertoo, mikä on parasta kesässä ja Suomen luonnossa. Lisäksi työttömälle on parasta sellainen toiminta, missä ei muista (ainakaan koko ajan) olevansa työtön tai sellainen toiminta, mitä voi tehdä työttömyydestä huolimatta. Minä pääsen melomaan, vaikka varusteeni eivät ole viimeisen päälle hienot eikä kajakki ole omani. Köyhä pitkäaikaistyötönkin siis voi nauttia kesästä ja hienosta harrastuksesta.

6 kommenttia:

 1. Minäkin tarviin lomaa.

  http://www.youtube.com/watch?v=dgbAm9pT0Wc

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että olet saanut lomaa työttömyydestä. Muistelen niitä vuosia elämässäni yhtenä mössönä, kun kaikki päivät olivat sitä samaa, hakemuksia, pettymyksiä jne.

  Mutta kajakista puheenollen. Minulla on oma 20 vuotta vanha lasikuituinen kajakki. Painava se on, mutta miehen avustuksella saan sen auton katolle nostettua ja yksin saan sen kyllä alas.

  Kangasalan maisemissa on tullut paljon melottua vuosien varrella, varsinkin nuorempana,mutta nykyisinkin muutama reissu joka kesä.

  Ne peukut on vielä sinnikkäästi pystyssä! Hyvää kesän jatkoa;)

  VastaaPoista
 3. Hei opistoinsinööri! Tarkoituksella jätin tuon työtön sanan pois ja haluan toivottaa sinulle stemppiä kaikesta huolimatta vaikka töitä ei olisikaan! - Mielestäni sun ikäinen olisi paras mahdollinen valinta siihen työhön mitä haluat tehdä!

  VastaaPoista
 4. Itse en näe että jos ei ole töitä se olisi ongelmana vaan että onko rahaa.
  Kymmenet tuhannet Suomalaiset asuu Espanjassa, Aasiassa, Euroopassa vaikka talvet tai koko ajan eivätkä koskaan tee töitä.

  Voihan töitä tehdä vaikka heti ilmaiseksi tai 9€ päivä korvauksella + työmarkkinatuki jos jotain kiinnostaa ja TE-toimistojen seinät näitä täynnä jos eivät väkisin pakota orjiksi ammattilaisiakin karenssin uhalla.

  Tämä blogisi kiinnosti ja laitoin tämän linkin listoilleni jos sopii!

  Terv. Ari Vehkanen ja älä lannistu

  http://vehkanen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Olinkin jo ennen laittanut tietoa jotta saisit uusia lukijoita :D

  Olympialaiset sotkee pään ja muistin

  T: Ari

  VastaaPoista
 6. Kiitos tsemppauksista.

  Tuo Uuno Turhapuro -pätkä on hauska. Siinä piilee totuuden siemen eli pitää ensin olla töissä, että voi saada oikeata lomaa.

  VastaaPoista