tiistai 3. huhtikuuta 2012

Liian vähän työkokemusta ikään nähden


Tähän ikään mennessä minulla ”pitäisi” olla työkokemusta jo 22 vuotta, koska insinööriksi valmistumisestani on kohta kulunut sen verran aikaa. Johtuen hyvin monista syistä, kuten äitiysloman jälkeisestä työttömäksi jäämisestä ja sitä seuranneesta työttömyys-, pätkätyö- ja työvoimapoliittisten koulutusten kierteestä, minulla ei ole enempää työkokemusta kuin noin 13 vuotta (paperilla) ja oikeasti sitä on vain 11 ja puoli vuotta… Säälittävää, vai mitä? Työttömyyskokemusta minulla sitten onkin noin kahdeksan vuotta. Kelpaisiko laaja-alainen työttömyyskokemus CV:n täytteeksi? Tulisi ainakin ns. erottuva ja mieleen jäävä CV – jos niitä yleensä kukaan lukee? Aika kuluu ja työttömyyskokemuksen kertyminen vain jatkuu! Työttömyys kuuluu niihin asioihin, joita ”aika ei paranna” – paremminkin päinvastoin. Mitä kauemmin työttömyys jatkuu, sitä huonommaksi kaikki menee.

2 kommenttia:

  1. Minulla vähän sama juttu. Suurinpiirtein saman verran työkokemusta vaikka olen jo 44v. Lapsia hoitaessa meni 7 vuotta kotona, ja opiskelin vasta sen jälkeen muotoilijaksi. Sen jälkeen töissä olen ollut yhteensä 6v, nyt reilut 2v työttömänä. Tuntuu aika toivottomalta löytää mitään kun ei ole yrittäjä- eikä myyntihenkinen ihminen. Taidealalle ei kannattaisi kouluttautua jos ei ole sellainen. Vaan kun minusta ei ole muihin aloihin, tässä sitten harrastellaan kotosalla. Kuluuhan se elämä näinkin.

    VastaaPoista
  2. Pitäisi tosiaankin olla (melkeinpä alasta riippumatta) yrittäjä- ja/tai myyntihenkinen sekä vielä verkostoituja ja omakehuun kykenevä!

    VastaaPoista