maanantai 5. maaliskuuta 2012

Eläkeläisillä on kysyntää


Nyt on Aamulehden (5.3) mukaan eläkeläisille kysyntää työvoimana - joko keikkatyöläisenä tai osa-aikaisena. Heidän puhelimensa soi tauotta, kun esim. juottolaan tarvitaan joku viinaa kuskaamaan… Eläkeläisillä katsotaan ilmeisesti olevan parempaa osaamista ja ammatti-taitoa kuin työttömällä? Onhan se hienoa, että jopa heilläkin on enemmän kysyntää kuin työttömällä keski-ikäisellä naisella. Kyllä minullakin olisi ammattitaitoa ja osaamista, mutta se ei kiinnosta ketään. Työttömän keski-ikäisen naisen puhelin on soinut tasan kaksi kertaa (tai kolme, jos hylkäyspuhelu lasketaan mukaan) työpaikkahaastatteluasioissa (yhteen ja samaan työpaikkaan liittyen) sekä yhden kerran ilmaisharjoitteluasioissa. Että tällainen huikea saldo ja mahtava kysyntä on minulla! Kannattaisi ehkä ryhtyä eläkeläiseksi, niin alkaisi puhelin soida? Aamulehden mukaan eläkeläisten paluu työelämään ehkäisee työvoimapulaa, mutta minun paluuni työelämään ilmeisesti ei mitenkään auttaisi asiaa?

4 kommenttia:

 1. Luin kanssa tuon jutun.

  Mutta jäin ihmettelemään sitä, että ketkä eläkeläiset oikein noita töitä tekee. meillä on tuttavapiirissä eläkeläisiä ikäluokassa 55v-68v vaikka kuinka, eikä kukaan kaipaa takaisin töihin. Edes pätkiksi.

  Ehkä sitten emme tunne tarjoilijoita tai sairaanhoitajia.

  VastaaPoista
 2. Oisko niin että kun nämä eläkeläiset ei kuitenkaan sitä kokoaikaista työtä edes halua niin siksi heillä on kysyntää? Voi siis hyvällä omallatunnolla antaa keikkahommia ilman että tarvii sitten sanoa ei kiitos jälkeenpäin?

  Olen vähän samaa pohtinut noiden eläkeiän nostojen jne kannalta.. että kun työttömiä on niin paljon juuri nyt että eikö sen huomion tulisi ennen kaikkea keskittyä siihen?

  VastaaPoista
 3. Poliitikkojen on ilmeisesti helpompi keskittyä puhumaan kaikesta muusta kuin työttömyydestä. Työttömyys painetaan villaisella - eihän päättäjillä ole huippupalkkoineen minkäänlaista käsitystä työttömän arkipäivästä.

  VastaaPoista
 4. Itseasiassa muuten.. oisko niin että näitä päättäjiäkin oikein kylmää ajatus työttömyydestä - jospa se sattuisikin omalla kohdalle.. ja siksi tuntuu että siellä on niin vaikeaa pysähtyä tähän aiheeseen oikeasti.. esim kansanedustajathan on sitten loppujen lopuksi kuitenkin pätkätyöläisiä. Ja työttömyys on aihe jonne saattaa neljäksi vuodeksi kadota kuin mustaan aukkoon pohtimaan ratkaisua - eikä näin ollen pääse otsikoihin ja äänestäjät miettii että mitä se siellä oikein tekee kun siitä ei kuulu eikä näy..?

  VastaaPoista