maanantai 2. toukokuuta 2011

Nimipäivälahja

Laskinpa tuossa, koska ansiosidonnaiseni loppuu. Yllätys, yllätys saan sellaisen nimipäivälahjan, että nimipäivänäni alkaa juosta työmarkkinatuki (180 päivää).  Voiko ihminen ”parempaa” lahjaa toivoa, kuin sen, että saa siitä lähtien 600 € vähemmän rahaa puolen vuoden ajan ja sen jälkeen ei enää mitään? Ansiosidonnaiseni ja viimeisimmän palkkani ero oli tuo sama noin 600 €, joten nimipäivästäni alkaen teen 1200 € tappiota kuukaudessa! Parempi lahja olisi ollut vaikka työsuhteen alkaminen silloin. Se vain ei liene mahdollista eikä todennäköistä...

3 kommenttia:

 1. Öö, ymmärtääkseni työmarkkinatuessa ei ole ennimmäiskestoa. Ei se nyt varmaan paljoa lohduta, mutta kuitenkin...

  VastaaPoista
 2. Ok, nyt ymmärrän mistä tuo 180 päivää tuli. Eli sen jälkeen puolison tulot vaikuttavat. Tiukille sitä kyllä joutuu: pikaisen laskutoimituksen jälkeen saisin noin 50 eur kuussa.

  VastaaPoista
 3. On, silloin kuin puolison tulot ylittävät tietyn rajan (raja on melko matalalla eli kyseessä ei tarvitse olla mitkään huipputulot).
  Jos puolisollani olisi huipputulot, ei minulla olisi työttömyysongelmaakaan vaan voisin olla kevyin mielin kotiäitinä. Tämän perheen talous kuitenkin tarvitsisi minunkin "taskurahani".

  VastaaPoista