maanantai 31. lokakuuta 2016

Kutsu pakkoinfoon

Saapuihan se, kutsu Back to business – valmennuksen tiedotustilaisuuteen! Täytin kesällä 50 ja viime viikolla tuli (tällä jaksolla) 3 kuukautta työttömyyttä täyteen, joten kuulun valitettavasti(?) kohderyhmään. Minua ei erityisemmin innosta työttömillä rahastavien firmojen ”valmennukseen” meno. Pääsenpä kuitenkin tiedotustilaisuudessa ihailemaan kirjoitusvirheillä kyllästettyjä Powerpoint- dioja.

”… tarjoaa 3–6 kuukautta työttömänä olleille yhteyden yksityiseen työnvälitysfirmaan. Yhteistyön tavoitteena on löytää asiakkaan kanssa pian uusi työpaikka, ja hioa julkisen ja yksityisen työnhaun yhteistyötä.”


”Pi­lo­tin koh­de­ryh­mään kuu­lu­vil­le työn­ha­ki­joil­le lä­he­te­tään kut­su in­fo­ti­lai­suuk­siin, jos­sa ker­ro­taan mah­dol­li­suu­des­ta saa­da työl­lis­ty­mi­seen apua yk­si­tyi­sil­tä yri­tyk­sil­tä. Työn­ha­ki­ja voi itse päät­tää, osal­lis­tuu­ko pi­lot­tiin vai jat­kaa­ko jul­ki­sen työn­vä­li­tyk­sen asiak­kaa­na. In­fo­ti­lai­suuk­sis­sa yri­tyk­set esit­te­le­vät pal­ve­lui­taan ja jos työn­ha­ki­ja päät­tää osal­lis­tua, hän voi va­li­ta kuu­des­ta pal­ve­lun­tar­joa­jas­ta it­sel­leen mie­lui­sim­man.  Pal­ve­lun kes­to on nel­jä kuu­kaut­ta.”
Palvelusta kiinnostunut asiakas saa TE- toimistosta palvelusetelin, jonka hän voi määräajassa osoittaa valitsemalleen palveluntuottajalle. Asiakas valitsee palveluntuottajan itse.”
Pakkoinfot ovat todellinen työttömyyden suola; pitää mennä tiettynä päivänä tiettyyn aikaan (valtion tukeman yksityisen liiketoiminnan) tiedotustilaisuuteen, tai muuten työnhaku ei enää ole voimassa…

Voisiko tuollaisesta ”valmennuksesta” oikeasti olla jotain hyötyä juuri minulle, vai onko kysymyksessä lopulta vain rahastus? Onneksi osallistumiseen ei pakoteta, koska ennakkoluulot ja epäilys näitä firmoja kohtaan istuvat lujassa.


5 kommenttia:


 1. Sanotaan taas niinkuin asiat oikeasti ovat. Näitä huuhaa-infoja ja "valmennuksia" on ollut iät ja ajat. En usko, että niistä juurikaan konkreettista hyötyä on kenellekään - hups, siis toki järjestävä taho nettoaa ilman omantunnon tuskia ihan kohtuullisesti.

  Täytyykö nollatintihommiin yms. hanttihommiin tosiaan ihmisiä "valmentaa" ? :))) Voisi olla järkevämpää valmentaa siihen, kuinka kohdata toistuvat pettymykset ja säilyttää itsetunto haastavassa tilanteessa.

  Mutta vanhan sananlaskun mukaan - kukapa lypsävää lehmää tappaisi.

  VastaaPoista
 2. Itsekin olen yli 50-v ja minulle on silloin tällöin "info-kutsuja" tullut, mutta ne eivät ole olleet pakollisia (kutsussa erikseen mainittiin vapaaehtoisuus). Nämä tilaisuudet olivat sellaisia, joissa yritykset mainostivat yritystään ja mahdollisesti rekrytointiaan. Googletin näitä yrityksiä ja oikeastaan kaikki olivat joko markkinointi-/puhelinmyynti- tai hoiva-alan yrityksiä tai miehisiä aloja lähinnä rakennusala. En ole näiden alojen osaaja ja jätin menemättä, kun ei onneksi ollut pakollinen juttu.

  VastaaPoista
 3. Hyödyllisempiä valmennuksen aiheita voisi tosiaankin olla kuin nämä CV:n viilaukset ja yrittäjäksi ryhtymiseen "kannustaminen".

  Tässä tapauksessa info on pakollinen, mutta onneksi "valmennukseen" osallistuminen on vapaaehtoista.

  VastaaPoista
 4. Minullekin tuli tänään kutsu infoon (lähettäjä TE-tsto), eräs markkinointiyritys pitää infon rekrytoidakseen henkilökuntaa. Katsoin ko. yrityksen nettisivut ja -yllätys yllätys - kyse on puhelinmyyntityöstä, huoh. Kutsussa ei mainittu onko tuo info pakollinen vai ei, mutta totta kai varmuuden vuoksi sinne menen, pullakahvit siellä sentään tarjotaan, heh. Olenkin funtsaillut milloin meitä pitkäaikaistyöttömiä aletaan työntää puhelinmyyjiksi.

  VastaaPoista
 5. Eipä paljon muita töitä taida enää olla tarjolla, muuta kuin ns. erityisasiantuntijoille. Niille, jotka eivät sellaisia ole, jää vain puhelinmyynti.

  VastaaPoista