sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Propaganda jatkuu

Jälleen syvä huokaus…

Työstä kieltäytyminen helpompaa Suomessa
OECD:n vertailun mukaan kaikissa muissa Pohjoismaissa ja Virossa työttömillä on tiukempi kuri kuin Suomessa, huolimatta kiristyneistä velvoitteista vastaanottaa tarjottua työtä. Työstä voi kuitenkin yhä kieltäytyä lavein perustein verrattuna muihin lähimaihin. Syitä voivat olla esimerkiksi uskonto, eettiset syyt, työn osa-aikaisuus, perhesyyt, kielitaito tai muut painavat henkilökohtaiset syyt tai jos työmatkaan kuluu päivittäin yli kolme tuntia.” jne.


Kuka näitä uutisia tehtailee ja miksi? Tai kyllähän se tiedetään – propaganda- ja mielipiteen muokkauskoneisto! Miksikö? Sen vuoksi, että:

Näillä jutuilla vaan siirretään katse toisaalle, siitä mitä todellisuudessa pitäisi tehdä. Pitäisi keskustella siitä miten selvitään tilanteesta, jossa kaikille ei vain ole töitä eikä tule!”

Pitäisi vielä tietää mistä työstä esim. minä olen viime aikoina - tai koskaan - kieltäytynyt? Vaan ehkä joku tietää senkin asian minua paremmin? Valitettavasti osasta jutun kommentteja näkee, että tämä aivopesu menee hyvin perille sellaisille, jotka eivät osaa olla kriittisiä mielipiteen muokkausta kohtaan!


5 kommenttia:

 1. Totta kai voi huonon kielitaidon vuoksi kieltäytyä työstä, joka edellyttää ko. kielen sujuvaa hallintaa! Mielestäni esim. eettisistä/uskonnollisista syistä johtuen jossain määrin pitäisi olla oikeus kieltäytyä työstä, joka ei ole työnhakijan omien arvojen mukainen, itse en mistään hinnasta menisi töihin teurastamoon (vege olen). Kyllähän tuo artikkeli ihan huuhaata/propagandaa on.

  VastaaPoista
 2. Oikeitakin syitä kieltäytyä työstä voi toki olla, mutta yleensä on kyse siitä ettei edes ole mistä kieltäytyä.

  VastaaPoista
 3. Niinpä. Voi miten toivoisinkaan päättäjien jo tajuavan, ettei niitä töitä vain riitä kaikille! Toistaiseksi voimassaoleviin työpaikkoihin varmastikin aina valitaan se työpaikan vaihtaja, joka jo on työssä, ei työttömästä hakijasta kiinnostuta.

  VastaaPoista
 4. Löysin juuri blogisi ja tähän juttuun on pakko kommentoida.

  Itse kerran kieltäydyin osa-aikatyöstä. Hyi minua! Haastattelussa nimittäin selvisi, että töitä olisikin kolme päivää viikossa (ehkä myöhemmin enemmän ehkä ei) ja palkka 7 €/h.

  Työkkäri ei tykännyt tästä kieltäytymisestäni yhtään ja tiedusteli enkö ole valmis ottamaan kokoaikatyötä vastaan?! Kirjoitin selvityksen, että olen tietenkin, mutta kyseessä ei ollut kokoaikatyö.
  Lisäksi kerroin siitä, että työhön olisi oikeastaan vaadittu jotain kokemusta tai koulutusta (jota minulla ei yhtään ollut), sillä kyseessä oli käsityöala, mutta ei mennyt minun selitykset läpi ja karenssi paukahti.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista, että osa-aikatyöstä kieltäytyminen tulkitaan kieltäytymiseksi kokoaikatyöstä! Kokemuksella ja koulutuksellakaan ei sitten ole tässä asiassa merkitystä? Karenssiautomaatti toimii eikä siinä selitykset auta...

  VastaaPoista