perjantai 26. elokuuta 2016

Syvä huokaus

Jaaha… myös ilmaisjakeluläpyskä Tamperelaisessa oli julkaistu propagandaa samana päivänä kuin Aamulehdessä (selasin lehden vasta tänä aamuna ja verenpaineeni kohosi vaarallisiin lukemiin…)


Äijä on pihalla kuin lumiukko!
Jaa että miksikö työ ei ”kiinnosta”? Ensinnäkin, ulkomaalaiset työntekijät ovat halvempia kuin suomalaiset, joten siksi heitä palkataan mieluummin kuin suomalaisia. Toiseksi, sellaisia ”mitä tahansa töitä” ei ole olemassakaan… Kolmanneksi ”työvoimatoimisto”, joka muuten on ollut jo kauan nimeltään TE-toimisto, ei tarjoa työtä kenellekään. Neljänneksi, ainakin minun (50 v) tapauksessani tukituloni ovat alittaneet käteen jäävän palkkani 700…1000 eurolla, joten minua työ tosiaan kiinnostaa erittäinkin paljon. On vain sellainen pikku juttu, että työnantajia ei minun palkkaamiseni satu kiinnostamaan. Suomi ottaa lainaa paljon muuhunkin kuin työttömyysmenoihin, joten turha työttömiä on Suomen velkaantumisesta syyttää. Mitä tulee tuohon ”velkavetoisen tukisirkuksen” kustantamiseen, niin me työttömät osallistuisimme siihen ihan mieluusti muuttumalla työssäkäyviksi. Se ei vain käy aivan niin helposti kuin tämä todellisuudesta täysin vieraantunut herra kuvittelee!

8 kommenttia:

 1. Tänään (26.8.2016) on Aamulehdessä pääkirjoitus, sivu 4, joka on sentään asiallisempaa asiaa työttömyydestä. Mielstäni hyvä kirjotus.

  VastaaPoista
 2. No, olihan pääkirjoituksessa jo vähän yritystä. En ole aivan varma, oltiinko siinä hallituksen ns. työllisyyspakettien puolesta vai vastaan? Nimittäin niiden työllistävät seuraukset on jo nähty;
  kun yrityksille annetaan verohelpotuksia, säästyneitä rahoja ei käytetä työllistämiseen!

  VastaaPoista
 3. Joskus on pakko miettiä vaihtoehtoa, että meidän elämä on vain jonkin korkeamman älyn luoma muurahaisterraario. Artikkeileiden kirjoittajat ja päättäjämme ovat usein kouluja käyneitä ihmisiä, joten miten näennäisesti älykkäät ihmiset ovat niin pihalla alati suurenevan kansanosan kohtalosta? Työttömien määrät ovat kasvaneet 90-luvun lamavuosista lähtien. Tuolloin tiedettiin laman vaikuttavan kysyntään. Nykyinen riskirahoittajien oikean elämän monopoli-peli kosahti 2008 ja siitä lähtien ollaan aallonpohjassa oltu ja ainoa asia, joka näiden ihmisten mielestä on pielessä, on se etteivät työttömät halua mennä töihin...

  Ihmiskunta on meteoriittinsa ansainnut..

  VastaaPoista
 4. Myös ilmaisläpyskässä Turkulainen oli tuo sama propaganda sanasta sanaan. Mikähän porukka tuota oli viilannut kun noin saatiin kaikki vääristelyt samaan juttuun...

  Korjaisin kyllä yhden pikku jutun lisää: systeemi tosiaan luotiin hätäavuksi lyhytaikaisesta työttömyydestä yli pääsemiseen. Sen takia työttömyyskorvauksilla ei tosiaankaan pysty elämään pitkäaikaisesti, niin alhaisia nämä "tukitulot" ovat. Pitäisi tosiaan luoda uusi systeemi, sellainen että täällä pystyy elämään.

  Edelleen mitenkähän "käytetään järjestelmää hyväkseen"? Paremminkin järjestelmä kuppaa työttömät tyhjiin ilmaistöineen yms. temppuiluineen, kaikki mitä oli ennen työttömyyttä napsitaan pois pala kerrallaan.

  VastaaPoista
 5. Eipä taida olla nykypoliitikoissa ketään sellaista, joka olisi kiinnostunut uuden systeemin luomisesta. Keskitytään vain omien etujen ajamiseen ja propagandan levittämiseen.

  On kyllä uskomatonta, että vieläkin löytyy tuon kirjoittajan kaltaisia puupäitä, jotka eivät suostu näkemään todellista tilannetta ja oikeita työttömyyden syitä!

  VastaaPoista
 6. Olen jo jonkin aikaa käyttänyt tamperelaista biojäteastiana ja mielestäni se ajaa siinä hyvin asiansa. Jotenkin terapeuttista. Tamperelaisessa työttömyyteen liittyvät kirjoitukset ovat usein leimaavia. Välillä en halua edes avata koko lehteä, kun tulee mieleen, että mitäs tällä kertaa.

  VastaaPoista
 7. Korvatkaapa mielessänne tuon kirjoituksen työttömiin viittavat sanat esimerkiksi sanoilla pakolainen, maahanmuuttaja tai vaikkapa somali. Muodostuu teksti, josta nousisi iso älänmölö ja tekstin tuottanutta Ajatusten Tonavaa tituleerattaisiin vähintäänkin rasistiksi. Mutta kun kyseessä ovat työttömät, saa julkisesti kirjoittaa ja puhua ihan niin rumasti, syyllistävästi, leimaavasti ja yleistävästi kuin huvittaa.

  Tuo ukko on muuten ennenkin suoltanut vastaavaa scheissea. Viitaten tekstin viimeiseen lauseeseen: Olisi tärkeää tietää, kuinka kauan näitä omasta korvaamattomuudestaan vakuuttuneiden ja todellisuudesta ilmeisen vieraantuneiden sankariveronmaksajien vuodatuksia vielä täytyy lukea?

  VastaaPoista
 8. Tamperelainen on todellakin erinomaista materiaalia biojäteastiaan
  ainakin tämän henkilön kirjoitusten perusteella... Saman soopan suoltaminen jatkui uusimmassa läpyskässä; "Voi mikseivät työttömät ota työtä vastaan?" Niin miksi? Mietipä sitä!

  VastaaPoista