tiistai 30. elokuuta 2016

Olisinpa töissä!

Saan yllättäen ja pyytämättä sähköpostiini uutiskirjeitä Pirkanmaan TE-toimistolta, mutta en todellakaan haluaisi niitä. Niin, työnhakijaksi ei tosiaan kenenkään ole pakko ilmoittautua, mutta jos haluaa saada (ansiosidonnaisen) työttömyyspäivärahan, ei siinä muukaan auta, kun ei ole pääomatuloja (hah!) tai muuta sellaista… Tässä eräänä päivänä (15.8.) sain ilosanomaa työvoimakoulutuksista:

Toimihenkilöille on syksyllä tarjolla monenlaista täydennyskoulutusta.
Tutustu olisiko syksyllä alkavista koulutuksista jokin sinulle sopiva.
Näet kaikki koulutukset täältä. Alapuolella joitakin mielenkiintoisia nostoja:

---
Digiajan asiakkuuspäällikkö F.E.C.
Koulutusohjelma päivittää ja laajentaa osallistujien myynti ja 
markkinointiosaamista, erityisesti toimialan sähköisiin menetelmiin 
liittyen. Koulutus antaa myös hyvää perusvalmennusta myynnistä ja 
markkinoinnista yleisesti. Haku päättyy tänään 15.8.2016!
---
Toimihenkilö & Asiantuntija -koulutusohjelma
Koulutusohjelma painottuu yritystyöskentelyyn, jonka aikana pääset 
osoittamaan osaamistasi. Tavoitteena on ohjelman jälkeen 
työllistyminen yhteistyöyrityksessä. 
---
TÖITÄ - Ura- ja Osaamisvalmennus 3.10.-16.12.2016
Ohjelman aikana sinua autetaan tunnistamaan
vahvuutesi sekä tuotteistamaan osaamisesi ja sitä kautta mieltämään 
osaamisesi laaja-alaisemmin kuin ennen.

Työvoimakoulutukset on osaltani nähty, enkä myöskään ymmärrä, miksi esim. noita ”Toimihenkilö & Asiantuntija" - ja muita huijauskoulutuksia pyöritetään vuodesta toiseen?! Kukaan ei niistä oikeasti työllisty, pelkästään niillä rahastavat firmat hyötyvät. Systeemi toimii siten, että työtön hommaa itselleen koulutus-/työssäoppimispaikan jostain yrityksestä, työskentelee siellä ilmaiseksi (= ilman palkkaa), koulutuksen järjestävä taho laskuttaa työttömän työpanoksesta eikä työtön työllisty yritykseen. Kätevää ja helppoa, mutta kenelle?

Olisinpa vielä töissä, niin ei tarvitsisi turhaan ärsyyntyä tästä spämmäyksestä! Viimeksi olin erittäin iloinen päästessäni näistä sähköposteista eroon, kun työllistyin edes vähäksi aikaa.

Myös tällainen vaihtoehto näyttää olevan tarjolla (minulle ei kuitenkaan tästä ole kerrottu, vaan luin jutun Aamulehdestä 19.8.):

Back to business? http://toimistot.te-palvelut.fi/pirkanmaa/pilotit

Olen ollut tällä kerralla vasta hieman yli kuukauden työttömänä, joten tämä ainutlaatuinen tilaisuus ei ihan vielä koske minua. Toisaalta jo kokemukseni työhönvalmennuksesta olivat yhtä tyhjän kanssa. Yrittäjäksi ryhtymiseen ”kannustaminen” tarkoittaa muuten käytännössä sitä, että henkilö saadaan pois työttömyyskorvauksen piiristä…

4 kommenttia:

 1. Jep, niin on myös minun osalta nähty nuo työvoimakoulutukset. Tovi sitten löysin itselleni sopivan työvoimakoulutuksen. Siinä olisi päässyt opiskelemaan autoihin liittyvän keskustelufoorumin moderaattoriksi ja olisi päässyt kirjoittelemaan artikkeleita autouutuuksista. Kuulosti liian hyvältä ollakseen totta ja niinhän se olikin. Koulutus kesti 120 päivää, joista koulutusta oli 17 päivää ja työssäoppimista 103 päivää...

  Tuottoisa bisnes tuo työttömyys kaikenmaailman konsulteille yms helppoheikeille.

  VastaaPoista
 2. Oikeasti? Tarvitaanko keskustelufoorumin moderaattoriksi opiskelemaan noin 16 työtöntä 17 päiväksi ja työssäoppimaan 103 päiväksi? LMAO!

  VastaaPoista
 3. Kyllä vain! Jotenkin kun näitä työvoimakoulutuksia seuraa niin "työssäoppimisjaksot" ovat vain pidentyneet ja opetus vähentynyt. Ilmiselvästi tässäkin yksi kanava tuottaa yrityksille ilmaista työvoimaa. Taitaa työttömyys olla näille TE-toimiston ostamille konsulteille kultakaivos...

  VastaaPoista
 4. Lisää kultakaivosta lienee luvassa työttömien kvartaalihaastettelujen muodossa?

  VastaaPoista