keskiviikko 24. elokuuta 2016

Propagandaa

”Tarjolla on nyt tuhansia avoimia työpaikkoja – ongelma on, että ne eivät täyty”

Jälleen hehkutetaan – tällä kertaa Aamulehdessä – ”tuhansia tarjolla olevia työpaikkoja”, joita työttömät eivät nirsouttaan ja laiskuuttaan ”ota vastaan”.
Työttömien syyllistäminen alkaa olla jo niin väsynyt keino sen todisteluun, että työpaikkoja muka oikeasti on valtavasti tarjolla, mutta kun…

Jos tammi-heinäkuussa on Pirkanmaan TE-toimistoon ilmoitettu 5402 avointa työpaikkaa, niin eikö se tarkoita, että määrä pitää jakaa seitsemällä, jolloin kuukaudessa on ilmoitettu 771 työpaikkaa ja päivässä noin 25. Tämä ei todellakaan tarkoita, että tällä hetkellä Pirkanmaalla olisi ”avoinna” nuo yli 5000 työpaikkaa! Otsikossa annetaan tahallaan ymmärtää asia väärin eli kyseessä on selkeä propaganda!

Entäpä sitten työnhakijoiden määrä Pirkanmaalla? Tampereen työttömyysaste on huimat 22% (huolimatta velkarahalla toteutettavista ökyrakennushankkeista, joita on perusteltu työllisyydellä…) Pelkästään Tampereella oli heinäkuussa 22 863 työtöntä työnhakijaa ja koko Pirkanmaalla 40 359. Mitenkäs nämä mahdutetaan tuohon noin 770 työpaikkaan?

En viitsisi edes mennä tarjolla olevien työpaikkojen laatuun, koska on selvää että hyvin moni niistä on provisiopalkkaista myyntityötä, silppu-, pätkä- ja vuokratyötä, joiden ansioilla ei tule toimeen.


Tästä "tuhansia" työpaikkoja hakemaan...
Kommentoin asiaa Aamulehden kirjoitukseen, mutta kommenttiani ei näköjään julkaistu!
On siellä kuitenkin samansisältöisiä kommentteja. 

8 kommenttia:

 1. Hyvin suuri osa näistä "avoimista työpaikoista" on näitä provisiopalkattuja erilaisia myyntitöitä/puhelinmyyntiä ym. jolla ei todellakaan itseään elätä. Tällä "töitä on paljon tarjolla" -propagandalla vakituisissa työpaikoissa olevat, jotka eivät koskaan ole työttöminä olleet, saavat vaan vettä myllyynsä syyllistäessään työttömiä! 1990- luvun alussa olin edellisen kerran työttömänä noin vuoden ja todellakin tosissani yritin tuota puhelinmyyntiä monta kuukautta ja en minä ainakaan sillä "työllä" itseäni elättänyt! Onnekseni silloin olin nuori ja sain laman hieman helpotettua koulutustani vastaavan työpaikan. Nyt sitten olen uudelleen työtön ja tilanne huomattavasti hankalampi, kun tuota ikääkin pian 50-v. Mutta yksi asia on varma, provikkamyyntityöhön en enää mene :)

  VastaaPoista
 2. Hei!


  Olen yksi Workless not worthless -sivuston ylläpitäjistä (worklessnotworthless.wordpress.com). Olen käynyt lueskelemassa blogiasi ja olisin tahtonut kysyä sinulta tarinaa sivustollemme? Teemme mielellämme tämän aiheen tiimoilta muutenkin yhteistyötä.


  Jos kiinnostuit niin ota meihin yhteyttä sähköpostitse worklessnotworthless@gmail.com. Mielellämme kuulemme sinusta!


  Yt.
  Kaisa

  VastaaPoista
 3. Tästä olen aina toitottanut, että kun työssäkäyvien kesälomat alkavat olla lusittuina, niin heti mediassa pulpahtelee esiin näitä työttömien syyllistämisuutisia.

  VastaaPoista
 4. Tietääkö kukaan tarkemmin worklessnotworthless@gmail.com -sivuston taustasta?

  Vierailu sivustolla sai ainakin minun niskavillat pystyyn - sivustolla on paljon sellaista, mitä työtön haluaa kuulla... mutta aivan kuin sivuston ylläpitäjillä olisi ketunhäntä kainalossa.

  VastaaPoista
 5. Myös minua lähestyttiin tuon sivuston taholta. Linkkasin heille ensimmäisen blogikirjoitukseni, josta tarinani selviää. Sivusto on aika tuore, se ei vielä tarkoita mitään, vaikka se epäilyksiä nostaakin ylläpitäjien agendasta. Jostain se on heidänkin aloitettava ja tulevaisuus näyttää millä asialla ovat.

  Olet todella oikeassa siinä, että alkaa työttömien syyllistäminen kuulostamaan aika kuluneelta läpältä. Itse en enää oikein jaksa edes reagoida noihin. Ikävä kyllä, työssäkäyviin se tuntuu uppoavan. Työhönpääsyn esteeksi voi nousta kaikenlaiset lupakortit, joiden täytyy olla voimassa työtä saadakseen. Itsellänikin on vanhentuneet, EA-, tulityö- ja työturvallisuuskortti. Mitenhän työttömänä noitakaan voisi pitää voimassa, kun työkkärin kursseilla on nykyään vaatimuksena työnantajan kirjallinen vakuutus siitä, että kortin suoritettuaan on töitä tarjolla, näin siis trukkikortin osalta. Eipä tätä pientä huomiota artikkelissa muistettu mainita...En tiedä yllättikö meitä työttömiä ollenkaan uutisoinnin vajavaisuus?

  VastaaPoista
 6. Massatyöttömyyden laittaminen työttömien syyksi "tuhansien" avoimien työpaikkojen perusteella on kyllä täysin käsittämätöntä! Koska käytin sanaa "propaganda" myös kommentissani verkko-Aamulehteen, kommenttiani ei julkaistu! Tulisiko tästä ehkä hieman Neuvostoliitto mieleen...?

  Mitä tulee ko. sivustoon, niin en itse huomannut siinä mitään epäilyttävää agendaa. Keskityn kuitenkin jatkossakin vain omaan blogiini.

  VastaaPoista
 7. En tarkoittanut blogin tuoreutta vaan sitä seikkaa, että ovat tutustuneet työttömyyteen eri näkökulmista ja kirjoittavat: "Olennaisempaa on keskittyä auttamaan työtön takaisin jaloilleen häntä tukemalla."

  Blogissa kirjoitetaan ettei työtön ole arvoton ja muuta työttömän kannalta imelää, mutta samalla peräänkuulutetaan työttömän auttamista eli moraalittomien ihmisten oikeutta hyödyntää toisten ihmisten työttömyyttä oman taloudellisen tilanteen parantamiseen.

  Itse pidän palkatonta työtä suurimpana esteenä työnantajien halulle palkata työtöntä työntekijää palkkatyöhön, miksi työnantaja maksaisi palkkaa kun saman työttömän voi saada palkattomana työntekijänä. Huomauttasin, että edellistä palkattomaan työhön välittämistä pidetään virheellisesti työttömän auttamisena eikä törkeänä hyväksikäyttämisenä ja ihmisoikeusrikoksena.

  Mielestäni työllistymisen esteet on poistettava ja pahin este on työttömyyttä hyödyntävä bisnes.

  VastaaPoista
 8. En myöskään ymmärrä, miksi samoja huijauskoulutuksia pyöritetään vuodesta toiseen?! Kukaan ei niistä työllisty, pelkästään rahastajafirmat hyötyvät. Kyseessä täytyy olla jonkinlainen hyvä veli-verkosto, eli kaverin firmalle järjestetään töitä.

  VastaaPoista