tiistai 7. kesäkuuta 2016

Taas tätä - päivän vitsi!


Vai muka insinööripula - HAH?!
http://www.talouselama.fi/uutiset/suomea-uhkaa-halyttava-insinooripula-valmistuvat-saavat-valita-tyopaikkansa

Näin väittää siis ”Ammattikorkeakolujen” rehtorineuvosto Arene ry.
(Päivitys: artikkelia on muutettu ja poistettu tuo kirjoitusvirhe eli typo, mutta annan sen silti olla tässä)
Oman etunsa nimissä rehtorineuvostonkin on kai sitten valehdeltava?


”Insinööriopintonsa syksyllä aloittava saa valmistuessaan todennäköisesti kilpailuttaa työpaikkansa. Lähivuosina insinöörejä jää paljon eläkkeelle ja jo nyt työpaikkoja on enemmän tarjolla kuin valmistuvia insinöörejä. Arvion mukaan insinöörejä valmistuu avoimiin työpaikkoihin nähden vuosittain yli 200 liian vähän.”

Jännä ilmiö on tuokin, että ”lähivuosina” ollaan jäämässä eläkkeelle eikä niitä lähivuosia koskaan tule, koska ne ovat aina siellä tulevaisuudessa! Vähän niin kuin ”Free tequila tomorrow” - huominen on aina seuraavana päivänä eikä koskaan oikeasti juuri sillä hetkellä…

6 kommenttia:

 1. Aivan samoin puhuttiin suurista ikäluokista, että kun ne jäävät eläkkeelle, niin koittaa työvoimapula. Hah, ovat jo eläkkeellä ne suuret ikäluokat, ja työttömyys vaan kasvaa.

  Hyvää kesää kumminkin!

  VastaaPoista
 2. Suuret ikäluokat taitaa olla jo lähemmäs 70-v eikä sitä "huutavaa" työvoimapulaa kuulu ei näy. Tosin yhden poikkeuksen tunnen: tuttavan mies täyttää tänä vuonna 68-v ja on täyttä höyryä työelämässä mukana eikä tietoakaan milloin jää eläkkeelle :)

  VastaaPoista
 3. Suuri vedätyshän on tässä on kyseessä sekä "insinööripulan" että muunkin työvoimapulan suhteen! Pula on muka tulossa jossain lähitulevaisuudessa, mutta ei kuitenkaan koskaan oikeasti toteudu.

  VastaaPoista
 4. Ajattelin itsekin kirjoitella tästä artikkelista, kunhan ensin toivun sen aiheuttamasta verenpaineen noususta. Työvoimapulaa on varmaan huudeltu jo 70-luvulta lähtien. Voin olla naiivi, mutta luulisin työvoimapulan näkyvän työmarkkinoilla seuraavasti:

  1: Ei ole työttömiä
  2: Työvoimapulasta kärsivällä alalla palkat ovat roimassa nousussa.

  Suuret ikäpolvethan eläköityivät jo 2012, ja tuliko silloinkaan se työvoimapula? Ei tainnut tulla. Taitaa olla vain palkanmaksajista pulaa ja ilmaistyöntekijöistä...

  VastaaPoista
 5. Minä valmistuin muutamia vuosia sitten energia-alan dippainssiksi. Mun oli jo silloin tosi vaikea löytää työpaikkaa, vaikka samaan aikaan puhuttiin kuinka insinööreille on töitä. Ottaahan se päähän. Olin jossain tapahtumassa, jossa eräs AMK:n edustaja hehkutti sitä kuinka lähivuosina energia-alan insinöörien työpaikat tulee lisääntymään entisestään ja itse olin samaan aikaan työttömänä. Teki mieli mennä sanomaan sille, että kerro missä mulle on avoin työpaikka, jos niitä kerran on niin paljon.

  VastaaPoista
 6. Oman kokemukseni mukaan työtilanne on pysynyt jokseenkin samanlaisena eli yhtä huonona syksystä 2008 alkaen. On oletettavissa, että sitä "tulevaisuutta", jolloin insinöörienkin kysyntä yhtäkkiä lähtee huimaan nousuun, ei koskaan tule!

  VastaaPoista