keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Tyytymättömyydestä ja tyytymisestä

Kun joutuu tyytymään johonkin, se aiheuttaa väistämättä tyytymättömyyttä!

Työhön tyytymättömyyttä aiheuttavat mm. huono työilmapiiri, surkea esimies, boreout, työsyrjintä, työpaikkakiusaaminen, ulkopuolelle jättäminen, töiden järjestelyn ontuminen, huono palkka, työsuhde-eduttomuus, työn tylsyys tai yksitoikkoisuus, työn haasteettomuus ja merkityksettömyys… Työpaikallani on ihan ok työilmapiiri eikä siellä esiinny työpaikkakiusaamista. Monia edellä mainittuja asioita kuitenkin on työssäni havaittavissa.

En haluaisi vain tyytyä työhön, joka on onnettomasti organisoitua, melko turhaa, tylsää ja yksitoikkoista, mutta kun en muutakaan saa! No, eipä työsopimusta enää kauan ole jäljellä. Oikeasti haluaisin edelleenkin tehdä jotain tekniseen alaan liittyvää edes suhteellisen järjellistä ja erityisesti hyvin organisoitua hommaa! Projekti, jossa nyt työskentelen, on levinnyt täysin käsiin johtuen kartalla pysymättömästä projektipäälliköstä, joka esim. peruuttaa palaverin silloin, kun kutsutut ovat jo matkalla sinne (eikä tieto silloinkaan mene kaikille kutsutuille, vaan eräs kutsutuista ilmoittaa muille…) Lisäksi hän vastaa kysymyksiin aivan johonkin muuhun asiaan kuin mitä on kysytty ja kysyy itse samat tiedot moneen kertaan, vaikka tieto ei ole siinä välissä muuttunut miksikään jne. On suorastaan raivostuttavaa (yrittää) työskennellä tuollaisen henkilön kanssa! Lopputulos ei tällaisessa tapauksessa todellakaan ole paras mahdollinen.

Niin, minä taidan olla sellainen ihminen, joka ei koskaan ole tyytyväinen - mihinkään?!

5 kommenttia:

 1. Oletko harkinnut isännöitsijäksi ryhtymistä? Isännöitsijöistä on pulaa ja mikä tahansa insinööritausta on ymmärtääkseni plussaa. Olen itsekin alaa harkinnnut. Pitääkin miettiä taas isännöinnin ammattitutkinnon suorittamista.

  Minusta isännöinti hyötyisi naisosaamisesta ihmissuhdetaitoineen. Useimmat isännöitsijäthän ovat aika onnettomia kommumikoinnissa. Kovin miesvaltainenhan tuo ala on mutta siksi juuri sinne naisia tarvitaan!

  Mukavaa kesää sinulle!

  Vuosikausia matkassasi ollut.

  VastaaPoista
 2. Hyvä minä... että ihan kommumikoinnissa....siis kommunikoinnissa.

  VastaaPoista
 3. Turhan paljon työtä hukataan hallinnolliseen jargoniin. Sitä on vain palaverikarjaa. Paljon keskustelua kaikesta, vaan mikään asia ei etene. Taitaa olla insinöörikunnan ammattitauti?

  Isännöinti voisi olla hyvä idea, itse olen jo kolme kertaa hakenut koulutukseen, sinne kuitenkaan pääsemättä. Ehkä täytyisi ottaa itseään niskasta kiinni ja talsia johonkin isännöintitoimistoon ja markkinoida itseään oppisopimuksella koulutettavaksi.

  VastaaPoista
 4. Tähän ei voi muuta kommentoida kuin että tervetuloa nykyiseen työelämään! Hyvin organisoitua työtä... niinpä. Sitä kuule ei ole olemassakaan eivätkä nykiset esimiehet tai projektien vetäjät ole useinkaan niitä penaalin terävimpiä kärkiä.

  VastaaPoista
 5. Mukavaa kesää ensimmäiselle anonyymille!

  Isännöitsijäksi ryhtymistä en ole koskaan edes harkinnut.
  Luulenpa, ettei se sopisi luonteelleni ja hermorakenteelleni lainkaan!
  Siinä hommassa joutunee kuitenkin tekemisiin kaikenlaisten ongelmien ja valitusten kanssa... Mieluummin olen vaikka toimistosihteeri.

  Ilmankos kilpailukyvyn kanssa on vähän niin ja näin, jos työelämä on täynnä pihalla olevia tunareita kyseenalaisella työmoraalilla? Me kyvykkäät olemme sitten työttömänä.

  VastaaPoista