tiistai 24. toukokuuta 2016

Palkkakuopassa

Huomaan olevani palkkakuopassa työni suhteen; palkkani kuuluisi (tämän mukaan) olla noin 400…600 € enemmän kuin se nyt on, vaikka otettaisiin huomioon, ettei minulla ole vielä paljon kokemusta nykyisestä työtehtävästä (alle vuosi). Tämänhetkinen palkkani olisi oikeastaan osa-aikatyöstä sopiva palkka.

Insinöörin hommissa olisin voinut saada (nykyinen palkka + 400…600 €) x 2…! No eipä ole niitä insinöörinhommia minulle näkynyt eikä kuulunut - ja turha minun niistä on enää edes haaveilla. Jossain välimaastossa tietysti olisi työtehtäviä palkkahaitarissa
2500…3000 €/kk, mutta sellaistakaan työtä en ole valitettavasti onnistunut saamaan.

En kuitenkaan ole voinut valita työpaikkaani enkä palkkaani, vaan minun on otettava sitä työtä mitä on tarjolla. Toinen ja huomattavasti huonompi vaihtoehto on olla työttömänä, jolloin en saa minkäänlaista palkkaa, joten eipä minun juuri kannata sanoa ääneen etten ole tyytyväinen palkkaani… Vähäiseen työmäärään ja ei-erityisen-haasteelliseen työhön nähden palkkataso on kuitenkin melko sopiva. Työttömänä tulen sitten jälleen olemaan palkattomuuskuopassa.

5 kommenttia:

 1. "Tulijoita riittää kyllä, palkka on 2000€/kk, ota tai jätä"- sanottiin minulle 2008 kun dokumentointi-insinöörin tehtäviin menin. Työssä tein käyttö-, huolto- ja korjaamokäsikirjoja maansiirtokoneisiin. Yhteiskuntamme tavoita saada valtaosa väestöstä korkeasti koulutettua on ajanut meidät siihen tilanteeseen, että vaatimattomaankin tehtävään tarvitset julmetun pitkän koulutuksen, vai mikä selittää sen, että kauppojen kassoille (mitenkään tehtävää väheksymättä) haetaan tradenomeja? Muutama vuosikymmen sitten merkantit hoitivat noita tehtävia kaksivuotisen kauppaopiston jälkeen...

  Palkoissa on toki alueellisia eroja. Tampereella samoihin tehtäviin, samaan firmaan palkattu sai aloituspalkakseen 2500€/kk. Olen myös lukenut paljon kuin pks-tienoolla insinöörien palkat alkavat kolmosella. Toki siellä on sitten hintataso aivan erilainen. Joskus vuosia sitten ystäväni asui espoossa 45m2 kaksiossa maksaen siitä vuokraa 750€/kk kun minä asuin Turussa tismalleen samankokoisessa kaksiossa 330€/kk hintaan.

  VastaaPoista
 2. Harva valitsee palkkaansa. Kyllä se normityöntekijälle on määritelty työnantajan taholta olipa se kunta, valtio tai yksityinen.

  VastaaPoista
 3. Ruokahalu kasvaa syödessä :) Ehkä nyt kannattaa keskittyä paikan vakinaistamiseen ja sen jälkeen pohtia olisiko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella. Insinöörin koulutuksellakin voi tehdä kaikenlaista. Joillakin on palkka 2000€/kk, joillakin 100 000€/kk.

  VastaaPoista
 4. Ainahan saan elätellä toiveita paremmasta, koska johonkin asiaan tyytyminen ei ole erityisen palkitsevaa. Vakinaistamisestani on tässä hommassa kuitenkin turha haaveilla.

  Olen usein korostanut realistisia vaihtoehtojani, jotka ovat: (projekti)työ huonolla palkalla tai ei työtä ollenkaan. Siitäkin huolimatta ansaitsisin mielestäni paremman palkan kuin minulla oli jo noin 9 vuotta sitten puolustusvoimissa aloittaessani - työkokemuksenikin on sen jälkeen karttunut, mutta minä en ole edistynyt yhtään mihinkään...

  VastaaPoista
 5. Moni vielä työssä käyvä ei ole saanut mitään muhkeita palkankorotuksia vuosikausiin ellei sitten satu olemaan kansanedustaja, joka voi itse korottaa palkkaansa joka vuosi monella sadalla eurolla (käsittäämätöntä). Työkokemus ei nykyään riitä palkankorotuksen saamiseen - se ruskeakielisyys on paras tae hyvään palkkakehitykseen.

  VastaaPoista