keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kommentin kommentointia

Koska olen toistaiseksi ”kiireinen ja tärkeä” työssäkävijä, niin en ole juuri blogiani viime aikoina vilkaissut. Tällainen kommentti oli jäänyt jo noin kaksi ja puoli vuotta sitten (11/2013) roskaposteihin (jotka älysin tarkistaa vasta nyt ensimmäistä kertaa!):

Anonyymi
kirjoitti...
”Olen tässä viimeisen parin vuoden aikana käynyt aina ajoittain lukemassa blogiasi ja sen kommentointia. Blogisi on surullinen ja katkera, mutta siinä on myös hyviä huomioita yhteiskunnasta. Pidän siitä.
Olen huomannut, että kommenteissa ihmiset usein joko esimerkiksi myötäilevät ja tarjoavat lohdutusta tilanteesi takia, tai vaikka ehdottavat mitä voisit tehdä parantaaksesi tilannettasi. Sen olen myös huomannut, että jonkun ehdottaessa jotain tilanteesi parantamiseksi, olet usein torpannut ajatukset sinulle sopimattomiksi aina jostain syystä. 4,5 vuotta työttömyyttä on pitkä aika. Melkein puoli vuosikymmentä. Mitä jos tekisit seuraavista vuosista täysin erilaiset? Mitä jos tekisit asiat täysin eri tavalla kuin olet tehnyt aikaisemmin? Tämä voisi parantaa tilannettasi, sillä en usko, että tämä nykyinen linja tuo sinulle työpaikkaa ja sen tuomia merkityksiä, joita niin kipeästi kaipaat. Mitä sinulla on loppujen lopuksi hävittävää?”

Parempia päiviä,

Titta

Minusta blogini ei ole yleensä ollut lainkaan surullinen, katkera se on sitäkin enemmän ollut… Mitäpä ”eri tavalla tekeminen” sitten voisi - tai olisi voinut - olla?

Mitä tein työttömäksi jäätyäni (5/2009) ennen blogin aloittamista (2/2011):
En mitään – ja lisäksi vuonna 2011 opiskelin avoimessa yliopistossa informaatiotieteiden perusopintoja.

Mitä olen tehnyt blogin aloittamisen jälkeen ja ennen ko. kommenttia
(2/2011 - 11/2013):
Opiskelin informaatiotutkimuksen perusopinnot valmiiksi ja hakeuduin suorittamaan aineopinnot työvoimakoulutuksessa. Työvoimakoulutuksen päätyttyä loppukesällä 2012 en taaskaan tehnyt mitäänKoko vuonna 2013 en tehnyt juuri mitään

Entä 11/2013 (ko. kommentin) jälkeen ->
Loppuvuonna 2014 hain ja pääsin (taas kerran) erääseen työvoimakoulutukseen; jonka jälkeen sain top-paikastani (jossa olin 4 kk) palkkatukityön (6 kk) - ja nyt olen vielä 4 kk projektityössä samassa hommassa ja työpaikassa.

Ilmeisesti tein sitten jotain ”eri tavalla”, koska onnistuin työllistymään yhteensä 10 kuukaudeksi oltuani yli ”puoli vuosikymmentä” työttömänä…?

4 kommenttia:

 1. Hyvä, että huomasit tuon vasta töissä ollessasi.

  Minusta viesti oli tarkoitushakuisen ilkeä ja vaikuttaa lähinnä ammatti-ilkeän "työllisyyskurssin järjestäjän tai työvoimavirkailijan" kirjoittamalta.

  Nuo arvostelut ovat sellaisia, että kuka tahansa loukkaantuisi niiden kuulemisesta. Eikä tuossa todellakaan määritelty, mikä on katkeraa ja mitä pitäisi muuttaa vaan lähinnä esitettiin, että sinun hänelle täysin tuntematonta elämää pitää muuttaa.

  Mitä tulee tuohon toisten ehdotusten pohtimiseen, niin mielestäni on ihan tervettä miettiä toisten ehdottamia asioita omalta kannata ennen kuin ryhtyy toimeen.

  Itse en lähtisi ketään tuolla lailla psyykkaamaan, koska avoimestikin kirjoitettu blogi antaa kirjoittajastaan hyvin rahallisen kuvan.

  VastaaPoista
 2. Jos kys. hlö kuvittelee sinun blogisi kyynisen katkeran masentavaksi, niin hänen ei parane lukea minun tekstejäni lainkaan...Voi olla, että niiden jälkeen hän marssisi oikopäätä rautakauppaa köyttä ostamaan...

  Mietin itsekin tuota toisin tekemistä. Ainoa asia, jota toisin voisin tehdä on lakata hakemasta ja olemasta rehellinen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos mielipiteistänne. En tosiaan kirjoita koko elämääni auki tähän lähinnä työttömyysaiheiseen blogiini, joten siltä osin ei varmaankaan saa aivan oikeaa kuvaa minusta ja elämäntilanteestani.

  "Toisin tekeminen" on kiintoisa käsite, jos kokee jo tehneensä kaiken työllistymisensä eteen - toisin tai vähemmän toisin...

  VastaaPoista