keskiviikko 26. elokuuta 2015

Onko työtön syyllinen työttömyyteensä?

Työtöntä pyritään syyllistämään työttömyydestään sen vuoksi, että saadaan huomio kiinnittymään muualle siitä tosiasiasta, ettei tämä systeemi vain toimi. Yhteiskunnan toiminta perustuu siihen, että sen jäsenet käyvät töissä, maksavat veroja sekä kuluttavat. Entäpä sitten, kun henkilö on kykenemätön osallistumaan tähän siksi, että työnantajat ovat kykenemättömiä maksamaan hänelle palkkaa? Ei mutta, sehän onkin vain työttömän omaa syytä! Henkilössä on oltava jotain perustavanlaatuista vikaa, kun hän ei pääse tai kelpaa minnekään eikä häntä koskaan huolita töihin. 

Mitään vikaa ei ole esim. yritysten kaikenlaisissa tuissa ja verohelpotuksissa, jotka on tarkoitettu työllistämisen edistämiseen, mutta menevätkin ahneiden osakkeenomistajien taskuihin? Ei, työnantajat ovat täysin viattomia taantuman ja olosuhteiden uhreja, me työttömät sen sijaan olemme syyllisiä kaikkeen, koska me emme vain yritä työllistyä emmekä tee asioita oikein. Me emme ”myy, markkinoi ja mainosta” itseämme tarpeeksi tai ollenkaan. Siitä meidän työttömyytemme johtuu.

Tampereen työttömyysaste on huolestuttava!

3 kommenttia:

 1. Eikös hiljattain alennettu yritysverotusta 800 milj siinä toivossa, että yritykset palkkaisivat enemmän väkeä. Kumma sattuma oli, että osinkoina jaettiin kutakuinkin samansuuruinen summa...

  VastaaPoista

 2. Tuo otsikko ärsytti itseäni suunnattomasti. Niinkö ne työpaikat lisääntyvät, että kaikki sadattuhannet työttömät mainostavat itseään.

  Suuri osa työttömistä on käynyt useatkin "itsensä-mainostamis-koulutukset" eivätkä työpaikat ole siitä lisääntyneet. Kun kaikille ei riitä, meneekö se paikka parhaalle mainostajalle ja 299 seuraavaksi parasta itsensä mainostajaa jää edelleen hyllylle, olemaan ylpeitä itsestään.

  VastaaPoista
 3. Eivät auta itsensä mainostaminen eikä yritysten "palkkaamisen helpottaminen" näillä ahneuden ja ankaran kilpailun työmarkkinoilla.

  VastaaPoista