tiistai 4. elokuuta 2015

Työpaikkojen etsintä te-palveluista

Työnhakukriteerini te-palveluiden sivustolla ovat nykyisin seuraavanlaiset:


Vuokratöitä en enää hae aivan liian monien pettymysten jälkeen!

Vaan samapa se, mitkä hakutekijät ovat, lopputulos on aina yhtä surkea…


3 kommenttia:

 1. Millaisia kokemuksia kypsempään ikään ehtineillä on vuokratyöstä? Olen nyt ollut työttömänä jo tovin ja hakemuksista huolimatta ei ole tärpännyt. Heikkoina hetkinä olen harkinnut myös vuokratyötä. Ilmeisesti aiemmin vuokratöistä oikeasti vielä työllistyttiin yrityksiin vakituiseksi, miten lienee nykyään. Entä miten TE-toimisto ja työmarkkinatuki suhtautuvat vuokratyöhön? Saako soviteltua? Irti vuokratyöstä (ja usein nollasopparista) ei taida päästä ilman karenssia. Todellinen epäkohta sekin! Kuulisin mielelläni kokemuksia.

  VastaaPoista
 2. Sama täällä, paitsi huonon kokemuksen jälkeen en ole ruksinut enää tuota osa-aikaista, lasten hoitomaksujen ja järjestelyjen sekä kelan todella jäykän soviteltu päiväraha-systeemin vuoksi ei osa-aikainen työ ole taloudellisesti järkevää meidän perheessä, miehen tulot on sellaiset et menee täydet hoitomaksut.
  Tosin sitten oman alan suhteen tsekkaan ne osa-aikaisetkin erikseen, oman alan työkokemuksen takia voin harkita ottavaani taloudellisesti takkiin, muiden alojen takia en.

  Joskus jopa mietin että olisi yhteiskunnallisesti parempi, ettei kukaan suostuisi tekemän esim. noita siivoustöitä osa-aikaisesti. Ainakin täällä kun katsoo, sama siivousfirma tarjoaa kymmentä osa-aikaista, ehkä 10h viikossa työllistävää paikkaa. Jos tahtotila olisi oikea, noista yhdisteltäisiin muutama kokoaikainen paikka ammattitaitoiselle siivoojalle, jolla olisi sitten mahdollisuus elättää itsensä työllään ihan oikeasti. Sama koskee useimpia osa-aikaisuuksia ja siksi pidän niitä yhteiskunnan ja työllisyyden kannalta aika ongelmallisena ilmiönä.

  -työtön yhteiskuntatieteilijä

  VastaaPoista
 3. Nämähän ovat vain kriteerejä, joilla mahdollista työpaikkaa etsitään, mutta sellaista ei välttämättä ole tarjolla...Osa-aikatyö on tosiaan kaksipiippuinen juttu ja sen kannattavuus riippuu tuntimäärästä. Kukaan ei tosiaan elä millään 10 tunnin töillä viikossa. Opiskelijalle sivutyönä sellainen varmaan olisi hyvä.

  Miten voi (kypsempään ikään ehtineellä) olla kokemuksia vuokratyöstä, jos vuokratyötä(kään) ei saa?

  VastaaPoista