tiistai 18. elokuuta 2015

Sinä sen sanoit

Tähän ei ole mitään lisättävää:

Pitkä työttömyysjakso tekee epätoivoiseksi

”Nimettömänä leimautumisen pelon vuoksi pysyttelevä lahtelaisnainen vietti 500 pitkää päivää työttömänä. Hän rustaili hakemuksia ja haastattelukutsujakin tuli eteen. Monta kertaa työpaikan saanti oli lähellä. Noin viisikymppinen nainen epäili, ettei häntä enää työmarkkinoille huolittaisi. Varsinaisesta köyhyydestä hän ei kuitenkaan kärsinyt, sillä puoliso oli töissä. Nyttemmin hän on löytänyt itselleen vakituisen työn. Työttömyysaika oli henkisesti rankkaa ja rahatkin alkoivat olla tiukalla. Harrastuksiinkaan ei riittänyt intoa, eikä rahaa.
Aika yksinäisiä päivät olivat, hän muistelee.
– Ihminen kaipaa elämäänsä tietynlaista rytmiä. Ei niitä kotitöitäkään jaksa loputtomasti tehdä.
Lainaus tästä jutusta

Erittäin hyvin sanottu!

Minulla on tällä hetkellä sellainen tilanne palkkatukiasian suhteen, että:
 • olen saanut itselleni tiedon palkkatuen myöntämisestä
 • Kela on jo ilmoittanut minulle (etuajassa) työmarkkinatuen katkaisupäivän! 
 • työnantajasta ei ole kuulunut mitään eikä mitään työsopimusta siten ole tehty
No, onhan tässä vielä kaksi viikkoa aikaa ennen kuin työn olisi tarkoitus alkaa...

5 kommenttia:

 1. Sosiologian professori totesi linkittämässäsi jutussa, että köyhyysrajan alapuolella pitkään eläneille alkaa pikku hiljaa syntyä huono-osaisen identiteetti. Vaikka köyhä olisi perheenäiti tai isoisä, hän ei määrittele enää itseään näillä termeillä. Termit, joilla moni heistä itseään määrittää, ovat huono-osainen tai köyhä.

  Niinhän se taitaa olla. Minua pyydettiin viikko sitten laatimaan lyhyt raportti erään alueen eläinlajistosta. Lähetin raportin sähköpostilla ministerille ja mietin hetken aikaa allekirjoittaessani, että voinko tähän nyt pelkästään laittaa, että olen ympäristötieteilijä. Pitäisikö selventää, että työtön ympäristötieteilijä. Että ei näitä minun horinoita kannata arvostaa ja ottaa tosissaan, kun ei kukaan työnantajakaan ota. Sitten pukkasi kiukkua päälle. Enköhän minä ole asiantuntija, jos minulta nimenomaan raporttia pyydetään. Ei saa antaa työttömyyden lannistaa, vaikka vaikeaa se on.

  Toivottavasi saat työsopimuksen pian allekirjoitettavaksi, niin ei tarvitse jännittää liikaa. Mahtavaa, että pääset töihin!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut! Siellä on rahaa ollut vielä ainakin sinulle jäljellä. Jos on suullisesti sovittu, niin sehän riittää, mullakin paperi oli vasta työpaikalla odottamassa kun menin ekana päivänä. Tieto aloituspäivästä tuli ensin kans tolla "ei ole oikeutta työttömyysetuuteen" lapulla...

  VastaaPoista
 3. Kiitos onnitteluista! Odottelen mielenkiinnolla asian mahdollista etenemistä.
  Ehkä vain olen liian kärsimätön (kuten yleensä olen)?

  VastaaPoista
 4. Onnea työpaikasta, miten mukavaa lukea välillä iloisia uutisia! Minulla alkaa työsuhteen loppu ja työttömyys taas häämöttää, lukuisiin hakemuksiin ei ole tullut edes haastattelukutsuja. Mutta sinun puolestasi olen tosiaan tosi iloinen :-)

  VastaaPoista
 5. Itse olen kokenut että on vallalla käsitys työttömän itsensä olevan syyllinen työttömyyteensä ja ikäänsä. Niinpä itsekin olen ottanut käyttöön oma syy-asenteen.

  En auta ketään. Missään. Milloinkaan. Jos joudut onnettomuuteen tai tarvitset apua ja sattumalta osun paikalle totean vain että oma syy. Hyväksy tilanteesi.

  VastaaPoista