lauantai 8. kesäkuuta 2013

Vastaus: Kanada?Pitäisikö lähteä Kanadaan työn perässä? Mitenhän siellä suhtaudutaan ulkomaisiin, ”ikääntyviin” työnhakijoihin?

Kanadassa riittää töitä - lähes sata tuhatta työpaikkaa lisää kuukaudessa. Toukokuu on ollut suurin työllisyyden kasvukuukausi yli vuosikymmeneen.

Kanadan talous on vetänyt toukokuussa niin hyvin, että kuukauden aikana on syntynyt peräti 95 000 työpaikkaa lisää. Toukokuu on ollut suurin työllisyyden kasvukuukausi yli vuosikymmeneen.
Kanadan tilastokeskus sanoi perjantaina, että ennätystyöllistymisen vuoksi työttömyysluku korjaantui 0,1 prosenttiyksiköllä 7,1 prosenttiin.
Kaikki uudet työpaikat syntyivät yksityiselle sektorille. Työpaikoista yli 76 000 on täyspäiväisiä.


 

6 kommenttia:

 1. Lahtisin Kanadaan heti jos sinne olisi yhta helppo muuttaa kuin EU-maiden sisalla. Mutta ei ole. Heillahan on ns pistesysteemi jonka ehdot pitaa tayttaa tyoluvan saamiseksi. Alat joille ei paikallisia tyontekijoita loydy, vetavat parhaiten. Itse en ole vaan ihan takuulla loytyy paikallisiakin naita toita tekemaan mita itse teen.

  VastaaPoista
 2. Niin se taitaa yleensä mennä, että helpommin sanottu kuin tehty.

  VastaaPoista
 3. Perhesyyt pitävät aloillaan, vaikka muuten kyllä tekisi mieli lähteä työn perässä melkein mihin vain. Kanada olis oikeasti kiintoisa!

  VastaaPoista
 4. Käy pääsykokeessa Kanadassa.

  -tapsa

  VastaaPoista
 5. Saksassa pitäisi olla tosi kova pula Insinööreistä, joten mitäs jos sinne suuntaisi?

  VastaaPoista
 6. Oikeasti meidän perheessä menestyvämpi osapuoli hoitaa ulkomailla työskentelyn ja minun osani on olla "kotirouva". Perheemme on toistaiseksi jakautunut kahteen maahan lopullista päätöstä ulkomaille muutosta pähkäillessä. Ilman tätä ratkaisua meitä olisi nyt kaksi työtöntä!

  Saksaan lähtevät töihin nuoret niistä Euroopan maista, joissa talous on huonossa hapessa. Toisaalta olen tavannut työttömien tilaisuuksissa saksalaisia entisiä Nokialaisia ja ihmetellyt itsekseni mikseivät he palaa takaisin Saksaan, jos siellä kerran niin paljon töitä ja kysyntää on? Ehkä sitä ei sitten ole IT-alalla? Perheasiatkin ovat vain järjestelykysymys…

  VastaaPoista