tiistai 11. joulukuuta 2012

JoululahjaksiOlen jo monena aikaisempana vuotena salaa toivonut joululahjaksi työpaikkaa. Mitä ilmeisimmin toiveeni ei tänäkään jouluna tule toteutumaan! Työpaikan sijasta voisin sitten toivoa sellaista rahasummaa, jolla tulisin toimeen loppuelämäni (jonka pituudesta ei ole tietoa, tosin työttömyydestä murehtiminen ja stressaaminen on sitä aivan varmasti lyhentänyt)  ilman työtä. Koska tämä rahatoiveenikaan ei tule toteutumaan, jään seuraavaksi odottelemaan työmarkkinatuelta putoamista tarveharkinnattoman tm-tuen loppuessa kohdallani runsaan parin kuukauden kuluttua. 

Työmarkkinatuen tarveharkinnan lopettamisesta on liikkunut huhuja (jo useita vuosia), mutta ainakaan minä en ole löytänyt mitään virallista tietoa asiasta.  Löysin vain tällaisen: ” Kehysriihen päätöksen mukaisesti perheiden toimeentulon parantamiseksi hallitus esittää, että työmarkkinatuen tarveharkinta poistetaan puolison tulojen osalta, mikä lisää määrärahatarvetta 32 miljoonaa euroa.” Hallitus siis esittää asian, mutta onko virallista päätöstä vieläkään tehty?

Tähän asti olen onnistunut välttämään nollatuloille putoamisen työvoimakoulutuksilla ja jopa työllistymällä, mutta nyt ei oikein näytä enää siltä, että siinä onnistuisin…  Minun oli tarkoitus saada työpaikka jo ennen kuin ansiosidonnaiseni loppui - tai kaikkein mieluiten ennen kuin se alkoikaan – niin ei vaan nyt ole ”päässyt käymään”.  Jopa puoleksi vuodeksi työllistyminen auttaisi hyvin paljon, vaikka mielestäni alle vuoden työsuhteet eivät oikein ole vakuuttavia. Toki menisin vaikka (muutamaksi) kuukaudeksi töihin, jos edes sellaisen työsuhteen saisin.

5 kommenttia:

 1. Tarveharkinta taitaa nyt olla eduskunnan käsittelyssä
  http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/eduskunta/organisaatio/taysistunto/taysistuntokaynnissa/index.htx

  VastaaPoista
 2. Hallituksen esitys vissiin vielä on eduskunnassa ennen joulua nuijittavana.

  Pätkätyöt on toki rasittavan stressaavia, mutta siltä kannalta kannattaa oma etunsa katsoa pääseekö niillä takaisin ansiosidonnaiselle. Itsellä on ollut sellaista osa-aika ja silpputyötä jota ei ole laskettu työssäoloehtoon ollenkaan, motivaatio mennyt turhanpäiväiseen keikkailuun...
  41

  VastaaPoista
 3. Kyllä se on tulossa. Siis puolison tulot eivät vaikuta työmarkkinatukea saavan tuloihin enää 1.1.2013 lukien. Omat pääoma-, palkka- ym. tulot vaikuttavat edelleen.

  VastaaPoista
 4. Mutta jos puolisolla vaikka palkkaa 10 000€/kk.
  Onko henkilö valmis ottamaan orjatöitä vastaan TE-toimistosta välittömästi 9€ päiväkorvausta vastaan, tai menemään pakkokurssille myöskin jos tähänkään mennessä ei ole ollut TE-toimiston asiakas.

  Ja se 80km on sitten maksimi matka minne pitäs lähteä pakkotöihin koska monet asuu maaseudulla myöskin.

  Sittenhän kaikki saa vaan karenssin heti, mutta eivät saa toimeentulotukea kuitenkaan kun puolison tulot hyvät.

  Tässä vaan yksi esimerkki. Itse toivon että nämä pakotettas pakkotöihin joihin en itse suostu kirveelläkään jos ei työstä saa NORMAALIA PALKKAA.

  Kiva seurata mitä 1.1.2013 alkaen tapahtuu !

  VastaaPoista
 5. Jään mielenkiinnolla odottelemaan eduskunnan päätöstä asiasta.

  VastaaPoista