maanantai 17. lokakuuta 2011

45 vuotta

Jorma Pokkinen kirjoittaa Aamulehdessä (16.10) otsikon ”Liian nuori vanhaksi” alla näin:
45 vuotta ei ole ikä eikä mikään. Silti se on seniorivuosien alku. Parisuhde muuttuu. Lapset itsenäistyvät, muuttavat kotoa.
[ ]
On aika miettiä asumista, varallisuutta alkaa kertyä. Työpaikalla on yhä enemmän omien lapsien ikäisiä työkavereita. Toisaalta – on sitä muutakin elämää kuin työ. Uskaltaa jo uskoa siihen. Alkaa aika ajatella pitkälle eteenpäin. 

Kommentoinpa tekstiä hieman omasta 45-vuotiaan näkökulmastani: Ala-asteikäiset lapsemme eivät vielä itsenäisty. Asumista todellakin pitää miettiä, koska nykyinen asumismuotomme on aivan liian kallis tässä tilanteessa. Varallisuutta ei ole eikä tule, kaikki vähäkin on mennyt työttömyyden mukana. Työpaikkaa ei ole enkä sellaista enää saakaan. Jos minulla olisi työpaikka, työkavereina olisi minua noin 20 vuotta nuorempia, jotka siis ovat vanhempia kuin omat lapseni. On sitä todellakin muutakin elämää kuin työ – nimittäin työttömyys! Uskaltaa jo uskoa mihin? Minä en usko enää mihinkään enkä keneenkään! Onko aika ajatella pitkälle eteenpäin? Eihän tässä uskalla ajatella huomista pitemmälle…

3 kommenttia:

 1. No eipä tässä lähes 10 vuotta vanhempana voi muuta kuin sanoa:

  Lapsi on jo maailmalla, kirjaimellisesti, toisella mantereella.

  Asumista EI voi miettiä, pakko asua talossa, kun se on kiinnitetty lainoja varten niin isosti, että jos tämän myy, rahaa ei jää.
  Mutta omakotitalossa asuminen on kallista, näillä tuloilla.

  Työkaverit olisivat nuorempia kuin omat lapset.

  Toden totta, muuta elämää kuin työ tämä nyt pelkästään on, meidän perheessä.

  Sama juttu, huomista pitemmälle ei pysty suunnittelemaan elämää.

  Voimia!

  VastaaPoista
 2. Mutta tämä Jorma Pokkinen edustaakin "hyväosaista" henkilöä - niin kuin mediaväki usein muuten on. Netistä löytyy seuraavaa historiaa: "Jorma Pokkinen valittiin vuonna 1974 Aamulehden historian ensimmäiseksi apulaisuutispäälliköksi vain 23-vuotiaana. Hän työskenteli myös MTV:n Kymmenen uutisissa viisi vuotta, kunnes hänet kutsuttiin takaisin Tampereelle Aamulehden uutispäälliköksi 1986.

  Vuonna 1993 hänestä tuli uutislinjan johtaja ja vuonna 1998 ajankohtaistoimituksen toimituspäällikkö. Jorma Pokkinen on opiskellut Tampereen yliopistossa ja Helsingin Kauppakorkeakoulun johtamiskoulutuskeskuksessa."

  Onko siis ihme jos varallisuutta on kertynyt?

  VastaaPoista
 3. Niinpä, ja Pokkinen on "hieman" vanhempi kuin 45-vuotias. Ns. hyväosaiset henkilöt, jotka ovat saaneet olla koko ikänsä työelämässä kuvitellen sitä omaksi ansiokseen eivät ilmeisesti osaa ajatella, että on ihmisiä, joilla on täysin toisenlainen elämäntilanne.

  VastaaPoista