tiistai 19. heinäkuuta 2011

Myynnistä ja markkinoinnista


Olen aina ollut erittäin huono myymään ja markkinoimaan, enhän saa edes itseäni markkinoitua ja "myytyä" töihin! Työpaikan saatuaan pitää työssä ollessaan myydä ja markkinoida ja tuoda itseään koko ajan esiin, että saa pitää työpaikkansa jatkossakin. Isäni irtisanottiin myyntipäällikön tehtävästä 55-vuotiaana, koska hän ei ollut enää ”nuori ja dynaaminen”.  Vieläkin, - yli 65 vuoden iässä - hän ajaa pyörällä tuhansia kilometrejä vuodessa. Siinä teille dynaamisuutta kerrakseen, mulkerot irtisanojat!

Minusta ei todellakaan olisi esim. puhelinmyyjäksi, koska en pidä tyrkyttämisestä itselleni enkä osaa myöskään pakkomyydä muille mitään. Yleensä en edes vastaa puhelinmyyjien soittoihin, koska en voi sietää niitä. Inhoan kaikkia amerikkalaisia myyntikikkoja, kuten vaikka etunimellä kutsumista. Kerran sanoinkin jollekin puhelinmyyjälle, että älä siinä "Tiinottele" (nimi muutettu). Ihminen yleensä pitää etunimensä kuulemisesta, mutta ei tuntemattoman puhelinmyyjän sanomana. 

Kunpa mahdolliset työnantajat soittelisivat yhtä usein kuin puhelinmyyjät! Telemarkkinoijat soittelevat useita kertoja viikossa tai jopa päivässä, ja yksi ainoa kiinnostunut työnantaja on soittanut kahden vuoden aikana (se kiinnostus loppui yhtä äkisti kuin oli alkanut).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti